torsdag 16 juni 2022

Tråktorsdag
Vissa torsdagar är det hur lätt som helst att lägga upp ett inlägg till temat ”Tråktorsdag". Andra dagar är det riktigt svårt, som idag till exempel. För dagen var varm, solig och njutbar till ungefär klockan17:30, då Täby drabbades av sommarens första riktiga åskskur. Den varade cirka 20 minuter, sedan var ordningen återställd. Å jag kan ju inte en klaga på regnet när det kommer så sent på dagen eller hur;-) 

Innergården
Något som fortsatt är urtråkigt är kapitlet innergård. Tur jag kan falla tillbaka på den följetongen på torsdagar. Hur det ser ut just nu ser ni på bilderna ovan. HSB har meddelat att arbetet är försenat på grund av leveranser av sten som inte kommit. Jaha! Ungefär som hos Systembolaget, på ICA och på Apoteket, där vissa hyllor gapar tomma på grund av uteblivna leveranser. 

Filminspelning
Att vår innergård är väldigt poppis för filminspelningar har ni ju förstått vid det här laget. På måndag är det återigen dags för en inspelning under förmiddagen. Undrar om filmmakarna är medvetna om hur det ser ut på innergården just nu. 

Okej då. Fick ihop det till ytterligare en Tråktorsdag;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Ni har kanske lagt märke till att "mitt" bostadsområde även visas som "pausbild" mellan olika program på svt1 och svt2. Även grannföreningen i Näsbydal har figurerat i pauser mellan sändningar. DS.


11 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Åska och regn behövs, de rensar luften.
Håller med om att innergården är tråkig... men förstår det här med försenade leveranser, samma överallt, också i Finland.

Geddfish ♥ sa...

Skulle inte tro att det figurerar som pausprogram hos mig i Lidköping men mitt Drömstan borde figurera här, vilket jag inte kollat.
Nä men, det blir ju spännande som filmatisering!

Inga tråkigheter hos mig heller, jag hann hem i tid före ösregnet.

femfemman sa...

Får kolla lite extra!
Och du, när nu torsdagen är en bra sådan, strunta i det urfåniga temat, som stödjer negativitet! Borde bojkottas!
Kom en ordentlig skur här också i kväll. Superbra, jag slapp vattna både krukor och grönsaksland. Var bara lilla växthuset och solrosorna närmast garageväggen som behövde lite vatten.


LillaSyster sa...

Sista bilden verkligen tråkig. Jag har varit på utflykt idag och jag bytte nog ner mig väder mässigt....Men kvällen här hemma har varit underbar med puffar av piondoft. Räknade till 23 sorter som blommar här hemma =)

Äventyret framtiden sa...

Idag lyckades du riktigt bra med tråktorsdag! :) Det ser verkligen tråkigt ut...Hoppas att din följetong får ett bra slut och kan kallas Glad Måndag så småningom när alla stenar är på plats osv.
En åskskur bådar väl gott egentligen? Värme på gång eller var det åt andra hållet. Värme på väg ut?

nalta norrland sa...

Snart Go natt men jag måste ju kommentera hos Dig innan jag parkerar mig i sängen i minst 12 timmar.
Er innergård kommer kanske möjligen bli bra när den är klar när det nu blir.
Uteblivna leveranser är det snart överallt, allt kan väl inte bero på kriget i Ukraina?
Tänkte maila Dig tidigare men fick hjärnsläpp 🤪😵‍💫 kom inte på hur jag lägger in en bild i mail från mobilen.
Antingen blir det mail i morgon när huvudet är piggare eller så lägger jag ner projektet skicka bild 🤔
Vår torsdag har varit bra 👍
Go natt å sov så gott kram

Ditte sa...

Innergården hos er gör ju ingen direkt glad. Men hos övriga butiker med utebliven leverans finns ju alternativ. Dessa verkar gården sakna. Snarare HSB.Har sett din gård och huset i tv-pauser.
Även våra hus är med i en del pauser av skiftande slag på SVT så extra populära är nog våra områden. Även hos oss är det populärt vad gäller film. Inte minst vid och längs kajen men man vill även hyra lägeheter.
Hoppas nu på en glad fredag.
Har för egen del haft en toppen torsdag.

KajsaLisa sa...

Okej jag förstår dom försenade leveranserna av speciella läkemedel och årgångsviner, men sten liksom inte direkt ovanligt. Jag upplevde också åskvädret, men på ett annat sätt.
Tack för länken.

Ama de casa sa...

Dom kanske hoppas att filmteamen ska bygga upp innergården på nåt snyggt vis? Sånt brukar dom ju vara duktiga på inom filmbranschen :-)

Här minns jag inte när vi såg till nåt regn senast... Skulle faktiskt behövas, men inte sånt där tokregn som det kommer ibland så halva stan sköljs bort.

Eva sa...

Det kan i alla fall inte finnas en gård där så mycket aktivitet pågår som hos dig. Det där med att varor börjar ta slut i affärer är lite skrämmande.

christian sa...

Ja denna gång var bilderna passande till temat....att ert område visas på tv ibland har jag varsnat å om jag inte minns fel även påtalat för dig nån gång...
Försök å hålla dig framme sen så du kommer med i nåt hörn av filmen!