söndag 19 juni 2022

Skyltsöndag #371

Idag har jag faktiskt lyckats med en "äkta" salig blandning. Ingen röd tråd här inte, ingen direkt ”veckans höjdare” heller. Men jag är nöjd med mixen. Enjoy!

Texten på en badhandduk som man kan ”vinna” hos en bensinstation när man tankar där tre gånger i veckan. Beloppet man tankar för spelar ingen roll. Som ni förstår är det inte jag som har gått på ”jippot” utan en granne som tycker att ”gratis är gott”. Texten är i alla fall rolig, även om det inte känns helt okej att jag torkar mig med nåt som har varit plast;-)

Happy Socks är ju ett känt märke som jag älskar, men happy (boxer) shorts hade jag inte hört talas om. Rätt roliga är dom, men jag tror inte att maken skulle vara så värst förtjust i att gå omkring i boxer shorts med pommes på;-)En kattleksak som ska fyllas med medföljande ”catnip” kattmynta alltså. Har hört och läst att kattmynta är samma sak som narkotika för människor. Märkligt att man får sälja sånt i en vanlig livsmedelsaffär, medan motsvarande ”människamynta” klassas som knark. Eller så har jag missuppfattat det hela;-)

Här har ni det svart på vitt eller rättare sagt vitt på brunt. Liknande skyltar har blivit allt vanligare i olika affärer på sistone…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jo katter gillar ju kattmynta - det hörde jag ifrån pionrabatten senast idag då grannens Charlie satt där och jama högljutt efter att ha varit i Kantnepetan som är släkt med Kattmyntan. Busan har kattmynta leksaker som hon gärna leker med och slickar på......men hon blir inte så hög. Mer som en extra lycklig katt. Jag skulle nog jämföra det med att ta ett glas vin för att det är gott inte för att bli berusad.
Handduk gjord av plast, känns lite märkligt. Undrar vad den ska källsorteras om då den gjort sitt? Kan bara instämma, det är många hyllor som gapar tomma. Ha nu en fin midsommarvecka!

Susjos sa...

Lustigt nog var vår katt Maja inte speciellt förtjust i kattmynta, men Molly däremot, hon gillade det skarpt!

Nog för att min man gillar pommes, men troligen inte på sina kalsonger ,haha!
Handduken av återvunnen plast, hm..
Uteblivna leveranser, ingen kul syn, trist om det blir vanligare...
Tack för att du kör vidare med roliga skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Snyggt och varierat skyltat.
Att återanvända plast är ju bra, men jag skulle inte heller vilja torka mig på detta konstmaterial. Men det är ju tydligt vad som gäller.
Happy socks gillas men deras kalsingar vet jag inget om.Men motivet känns lite udda.
Vad gäller kattmynta har jag noll koll. Men vet att den finns.
Uteblivna leveranser? Jodå! Men än finns det ju ofta ersättningsvaror.Men blir inte klok på detta varför leveranserna inte kommer.

Äventyret framtiden sa...

Får inte ihop detta riktigt med handduk av återvunnen plast. Torkar man då? Troligen men lustigt låter det.
Mina katter var mycket förtjusta i kattmynta, de rullade sig i den och blev lyckliga som bara den. Tror inte alls att de kände sig drogade, bara lyckliga. Kan nog inte jämföras med droger som människor intar.

Jag har inte heller en röd tråd i mitt inlägg idag!
Ha det gott BP!

nalta norrland sa...

Uteblivna leveranser har ICA kört med sedan pandemin bröt ut så allt kan inte bero på kriget i Ukraina 🇺🇦 hörde faktiskt att det kan bli kris på toapapper pga kriget då nånting som gör toapapper mjukt köpa från Ukraina eller Ryssland.
Kattmynta har jag aldrig erbjudit vår Lilla Fru Katt 🐈‍⬛ kanske borde jag… så hon blir typ uppiggad så här på ålders höst.
Regn regn och regn har denna dag bjudit på, jag är glad jag hann ut med Teddy tidigare.
Bra skyltat som alltid 👍

Åke sa...

Personalbrist på lagren och brist på chafförer på dom som levererar till Systembolaget vet jag, och brist på personal till restauranger så dom inte kan ha öppet i sommar och ta bara flygplatserna vill inte folk jobba? Har vi det för bra i Sverige? Och vi har x antal arbetslöshet. Vad händer? Kalsongerna är jag noga med, de skall sitta perfekt när man är aktiv. Där är jag noga och köper bara samma märke. Kul blandning av skyltar.

KajsaLisa sa...

Vet inte riktig om det känns bra att gå klädd i pommes. :) Sett katter känna doften och dom blir tokiga.
Länkar upp dig med min längsta skyltsöndag på länge.

femfemman sa...

Upplever att katterna vill att kattmynta ska ha blommat, innan de bryr sig om den.
Vore intressant att testa plasthandduk.

Geddfish ♥ sa...

Plasthandduk? Ojoj. Annars är jag för återvinning.
Kattmynta har jag använt till katt, då den fått för sig att kissa i ett speciellt hörn i stället för att jama och gå ut (kattlåda fanns). Tror det funkade.
Brist på varor? Jo det kan man se.
Fräckt skyltat!

Vad roligt att jag kunde bjuda på ett gott skratt och jag fick mig själv ett gott skratt när jag läste din kommentar. Ett rent skrivfel, jag hade skrivit 10 minuter på båda ställena först, men kunde ändra i min blogg😅
Kollade för skojs skull vinnarnas tid på dessa 315 km, som var 7:09. Peters gäng kom på delad 176 plats. Längsta tiden var 12:30.

Ama de casa sa...

Snygg oröd tråd där - fast jag såg många röda inslag i bilderna ändå :-D

christian sa...

Gratis är alltid gott, klart man skulle va med i en sån tävling!
Även jag tycker det är kul med motiv på strumpor å underkläder, förstår inte riktigt din gubbe, han behöver ju bara visa upp sig för dig?!? Köp å överraska vet jag..... :)
Det här med vad som räknas som narkotika är ju en definitionsfråga många gånger . . .
Har än så länge inte behövt sakna något i butikerna, men det kanske kommer.....

Ha en fin vecka!

Stare Ström sa...

Antar att handduken är helt ok att torka sig på. Jag går nämligen runt i ett par skor som är gjorda av plast man rensat stränderna på!

svar: Tack för din trevliga kommentar! Nej, jag är ingen flitig bloggare längre. Har inte hittat riktig inspiration till att fotografera igen. Ska försöka hålla igång i alla fall. Nej, jobba på skeppet skulle inte jag heller vilja. Det gungar rejält förstår jag. Och den tiden är förbi då jag kunde klänga runt i alla linor! Men blir du sugen så kommer den till Stockholm efter Helsingfors!

byblixtra sa...

En härlig skyltblandning!
Jo, nog lät det märkligt med en handduk gjord av plast.
Jag visste inte heller att Happy Socks gjorde boxershorts. Men pommesfrites som motiv? Har svårt att tro att det skulle bli en storsäljare. ;-)
Det var en annorlunda kattleksak med kattmynta. Leksaken ser mer ut som en kasperdocka. Nåja, jo, katter gillar kattmynta och det är lite olika från katt till katt. Tycker nästan att de blir mer "höga" av Kantnepetan som Lillasyster har skrivit om.
Japp, det där känns igen om uteblivna leveranser.

Hanneles bokparadis sa...

fint

Klimakteriehäxan sa...

Bra skyltskörd (ja, jag är lite sen på bollen)

Paula Merio sa...

Heter det verkligen "på butik"??? I min hjärna heter det "i butik." Men skit samma, jag förstod iaf. Detta gäller alltså Systembolaget, ojsan, hur blir det då i midsommar om snapsen saknas?? Har inte märkt några tomma hyllor i matbutikerna,,,,tack o lov.
Kattmynta ja, kissen på bild är himla söt, men mina katter har inte varit särskilt förtjusta i kattmynta. Annars skrev Lillasyster en bra liknelse mellan människa och katt! Jag skulle inte ha några problem med en handduk av plast, bara den är mjuk och skön o fyller sin funktion. Vi lär få vänja oss vid förnybara material, jag tycker det är jättebra och nödvändigt

Carita sa...

Hahaa - tycks ha kommit Happy Shorts utöver Happy Socks också :-)
Jag skulle inte så gärna klä mig i shorts och pommes frites 🤣