onsdag 29 juni 2022

Onsdagsmix

Idag blir det en rätt så omväxlingsrik onsdagsmix. Alla bilder är dagsfärska och de bevisar att jag inte haft speciellt tråkigt trots "bara" 23 grader och moln på himlen. Dock inget regn... än. Enjoy!

Köpte ”Vinnarna” av Fredrik Backman häromdagen. En riktig tegelsten med över 700 sidor. Redan när jag köpte boken anade jag att den skulle falla i bitar. Det brukar sådana tjocka pocket- och storpocketböcker göra. Och det gjorde den såklart...

Då det var molnigt idag sökte sig halva Täby till centrum. Ja, jag med. Men jag slocknade inte på någon av sittgrupperna;-)Det är i Spanien som jag sett flaskborstar i form av blommor. Där är de stora - borstarna alltså. Nu har de även kommit till Sverige, om än i betydligt mindre format och med ett "konstigt" namn Plymört. De ser rosa ut på bilden, men i verkligheten är de lila;-)ICA började med en sommar-bokrea-drive ifjol. Av en ren slump såg jag att ICA även gör det i år. Alla pocketböcker (inga tegelstenar den här gången) kostar 49 kronor. Så jag köpte ett gäng.Köpte en läcker dansk klocka för två år sedan. I måndags gav batteriet upp. Helt okej. Men att klockan måste skickas till Danmark för batteribyte hade jag absolut inte räknat med. Varför fastnar jag alltid för design istället för funktion. Jag lär mig nog aldrig;-)

13 kommentarer:

femfemman sa...

Har också en batteriurladdad klocka dom behöver specialisthjälp. Så dumt!
Så nu är den den, via datorn uppladdningsbara stegräknarklockan som gäller, eller ingen alls
Lånade "Vinnarna" på biblioteket. Har börjat använda det boklagret sedan ett tag tillbaka. Bra bok! Fast är det så mycket konflikt och konkurrens...och hämnd i sportens värld? Jag vet ju inte...

Geddfish ♥ sa...

Här har jag haft en kanondag! Stor sol och 24 grader hela dagen!

Jag har en guldklocka som jag fick efter 25 års trogen tjänst och det är 30 år sedan och där måste en urmakare byta batteriet och det är svindyrt. Just nu vilar den.

Jag lägger mina pengar på Storytel och ljudböcker.

LillaSyster sa...

Vad trist med klockan......
Rea på böcker är alltid trevligt. Har läst alla Sofie´s böcker så där har du trevlig läsning framför dig. De andra har jag inte läst, även om Dansa min docka låter lite bekant......Här har varit och är ff soligt och fint, men nu måste jag packa ihop för morgondagen och duscha lite. Sen ringer klockan 05 men då sover du gott! =) Kram på dig!

Hanneles bokparadis sa...

våldsam läsare du är 😀 tur att det inte är biblioteksbok

Susjos sa...

Vilka spännande böcker! Jag saknar att läsa pappersböcker nu när jag tränar talböcker med text, men en fysisk bok har jag som jag ska läsa i sommar, och det är ”Skyddsängeln” som råkat komma i min ägo.
Trist med den danska klockan!
Tänkte på dej igår när jag såg att krimserien med Vera började.
Vi såg dock inte den, har börjat se serien ”Killing Eve” på HBO…
Ha det fint!
/ Susjos

Äventyret framtiden sa...

Anna Janssons Dansa min docka och Anders Roslunds Lita på mig har jag läst. :) Njutbar läsning har du framför dig.
Sittplatserna där alla sitter i nivåer är jättekul. Fin bild också!
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Märkligt att klockan behöver åka till Danmark för batteribyte, har Du kollat med någon batteribytare ifall de kan hjälpa Dig?
Bokrea very najs 👍
Vädret… nu börjar jag klaga 🤪 igår regn, typ åskskur utan åska… kvavt och mygg 🦟 mygg 🦟 mygg
Igår mådde jag rejält skit 💩 och vädret gjorde inte mående bättre utan tvärtom… saknar sol och skön värme.

Mitt sämre mående igår berodde mer på tisdagens bravader än brevet, ansträngning kostar energi och kroppen protesterar, illamående, huvudvärk och kroppen värkte, trött vansinnigt trött och vädret dom låg som en blöt äcklig gammal filt över mig. En blandning av migrän och rejäl huvudvärk.

Jag mår inte direkt bra nu men kanske överlever jag 🤪

christian sa...

Du å dina deckare . . . ;) . . . men Backman var nytt!

Anki sa...

Trevligt med bokrea - inte mitt val av böcker, men det vet du ju.
Knasigt att klockan måste till Danmark för batteribyte ... själv har jag inte använt armbandsur sedan mobiltelefonen kom in i mitt liv :)

Paula Merio sa...

Du räknar helt klart med en låång het sommar! Själv tog jag bussen till stan för att hämta några böcker, det blev en dyr historia, finns ju mycket annat i stan än biblan..Plymörten var himla gullig!Du borde kunna få byta ut boken som inte höll måttet, nog ska den tåla både en och två läsningar!

Carita Liljendahl sa...

De där sittgrupperna gillar jag mycket. Och perspektivet!
Saknar TC, saknar Täby, Grindtorp... men via din blogg får jag leva vidare där. Tack!

Ditte sa...

Ett par av böckerna har jag läst, de två översta och de två övriga vill jag läsa- (Eller lyssna på. Beror på. Trist att Fredrik Backman gick i bitar . Ska bli kul ayt höra vad du tycker om den.
Vad gäller design så kan jag känna igen mig. I alla fall ibland.

Eva sa...

Du verkar hinna läsa en hel del. Alternerar det med koll på gården och vad som händer där förstår jag. Täby centrum ser väldig modernt och tilldragande ut. Tror jag måste ta en tur dig någon dag. Men inte i den är fruktansvärda hettan. Det åskade här i morse och regnar nu. Kanske har det laddat ur lite. Idag ser jag fram emot att kolla starten på Tours de France från Köpenhamn.