tisdag 31 maj 2022

Stafett-selfie med ord #22

Bilden har faktiskt något med Selfien att göra. För på fotot ser ni mina fotavtryck och skillnaden mellan 39:or och 45:or;-) Behöver jag lägga till att det har regnat hela dagen? Nej, tror inte det;-)


Efter 17 selfies som Klimakteriehäxan lagt upp har temat blivit en stafett och lever alltså vidare. Jättekul:-) Den här veckan är det Ditte som håller i stafettpinnen. Reglerna kan ni vid det här laget. Glöm bara inte att kommentera hos Ditte här att ni är med.

1. Stjärntecken där jag är född: Tvillingarna.

2. Något/någon som gör/gjort mig glad: Allt som har med fotboll att göra. (Vad trodde ni då;-) )

3. Uttråkad. Av vad? Allmänt gnäll.

4. Styrka/egenskap hos mig som jag uppskattar: Lugn. (När det krisar till sig.)

5  Egenskap hos mig som jag är mindre förtjust i: Något ointresserad av grannarnas vara och icke vara. (Ooooops…)

6. Något som intresserar mig. All fotboll och friidrott. (Ja, jag vet att jag upprepar mig, men så är det.)

7. Tid. Vad lägger jag gärna tid på? Tar dagarna som de kommer utan planering. (Varje gång maken och jag planerat nåt gick det åt skogen. Så vi har lärt oss att ta den spontana vägen.)

8. Önskan/önskningar inför sommaren: Gärna långt (och varmt) balkonghäng.

9. Något som känns somrigt: Gott om mästerskap:-) (Nations League, VM i friidrott, EM i damfotboll, Diamond League.)

10. Vad vill jag lära mig: Patologi. (Säger bara Silent Witness.)

11. I en vänskap värdesätter jag: Integritet.

12. Något jag kan rekommendera: “Take it easy before you go crazy”. (Den frasen lärde jag mig i Gambia I början på 1980-talet. Håller helt med.)

Nästa vecka är det Mrs Calloway som håller i Selfien. Då handlar det om slutsträckan innan det blir sommaruppehåll. Hoppas selfien fortsätter efter sommaren!

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så Du är inte intresserad av Dina grannar 🤪 ett inte helt sanningsenlig påståenden 😃 Du har full koll på boulespelarna och vet när det händer något på innergården.
Men det är bra att vara vetgirig 🤩

Ama de casa sa...

Snyggt flätad ordselfie igen!

Spontanitet är det bästa man kan uppleva. Man måste inte planera allt i förskott och om man tycker att man har gjort det så är improvisation det bästa man ta till när det oförutsedda inträffar :-D

Geddfish ♥ sa...

Att vara spontan, eller rättare sagt, flexibel, lärde jag mig när yngsta dottern blev allvarligt sjuk. Det har liksom följt med mig under åren, inget kan tas för givet, även om jag gillar planering.

Vem har inte koll på grannarna på innergården, om inte du, haha? Måste bara säga det.

Tack för en riktigt rolig fläta!

Svar: Diego är åldrad, han går på övertid, tyvärr, men visar tydligt att han ännu vill vara med. Han mår bra.

femfemman sa...

Så klart! Många av dina svar var rätt självklara!😊 Tror att du kommer med en egen fläta i höst! Eller två. Fötör visst är det kul, och blir rätt varierat om man hjälps åt! //Anna-Lena

Guldkryckan sa...

Gnäll hör man ju en hel del yrkesmässigt, inte kidzen men de vuxna, en ventil för att inte tappa sansen helt antar jag.
Spontan är jag ju inte, allt ska helst planeras tre veckor i förväg, minst, blir inte lika kul då kanske, men man är förberedd iallafall. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Bra jobbat! Vilken snygg ordfläta som du fick till. Och visst känner jag också igen mig i flera av svaren. Visserligen är jag idrottsintresserad men inte i din nivå. Men bpde fotboll, fri idrott går hem liksom simning och gymnastik Och vintertid skidsporter. Men jag är flexibel i sportandet. Luhnet skulle jag vilja ha mer av. Men jag har det ibland om det verkligen kör ihop sig
Vad gäller att planera är det väldans bra med det flexibla. I viss mån. Kan strula om det gäller resor.
Integritet i vänskap. Absolut-
Sista budskapet. Klockrent.

Paula Merio sa...

Nämen hej, patologi-junkien! Tyst vittne antar jag att du syftar på, den serien har jag nog sett men säkert inte alla säsonger. Det sägs att skorpioner passar som kriminalare, utredare, och säkert också patologer, men jag är ett lysande undantag. Jag kan aldrig ens gissa gärningsmannen, totalt värdelös!
Det är väl jättebra att du har andra intressen än vad grannarna pysslar med! Jag har en granne, en ung familj som bor i ett hus med insyn från mig som jag följer nästan slaviskt. Jag tycker dom är så knäppa, o jag gillar att gissa om dom gör som jag tror att dom ska göra, och det gör dom, varje gång! Haha, liite otydlig beskrivning kanske...Är det inte även EM i fri-idrott förresten? Och Diamond League kommer alldeles snart...som du förstår hoppar jag över bollsporterna..
Ordspråket låter bra, men kan inte riktigt relatera det till verkligheten.
Ha nu en fin första sommardag, möjligen någon blöt

Susjos sa...

En tydlig BP-fläta med en hel del sport, inte minst fotboll! Att du vill lära dig om patologi kanske inte heller är så förvånande, du gillar ju engelska krimserier!
Härligt att ni är spontana, det blir ofta roligare då!
Kul att du är tvilling, då är du ett lufttecken precis som jag, vad det nu innebär, googlade lite och hittade detta : "Stjärntecken med luftens inflytande sägs vara intellektuella, nyfikna och initiativtagande, det sociala spelet är enkelt för dessa snabbtänkta och kommunikativa individer"

Kan det stämma tro, kanske lite i alla fall ;-D
Ha det gott!

En rosa fluga sa...

Fin ordfläta ,-)
När det gäller sport gör jag nåt annat kul ,-) Men känner igen mig, Allmänt gnäll är inte kul. Lugn när det krisar, ja!
Är inte heller så intresserad av grannar, hälsar förstås och kan oroa mig om jag inte sett någon på länge. Men annars nej ,-.)
Spontan ja! Bäst att göra när man kan ,-))
Ovanligt men kul svar på 12:an.
Ha en skön sommar,-)
Primrose!

Anni sa...

En tråktisdag med regn piggas upp av BPs selfiestafett. Sporten var självklar, balkonghänget också. Integritet, balkonghäng, lugn och patologi ... ja du, de första tre kan jag se samband mellan, men den där sista rubbar det stillsamma balkonghänget en aning.

Anki sa...

Såklart en snygg ordselfie igen - och självklara svar i det stora hela ... men ointresset till grannarna gör mig lite fundersam, för du har ju verkligen koll på närmaste omgivningen och boulegänget.
Efter en regnig tisdag ser det ut som det blir lite bättre väder idag. Hoppas det är så hos dig också!

Anita sa...

Stafett-selfie!! Vilken rolig idé och säkerligen intressant att få veta lite mer om sina bloggvänner.

Det där med fotboll var inte överraskande och nalta norrland's kommentar när det gäller det där med grannar satt verkligen mitt i prick ;)))

På tal om grannar så fick vi ju nog av dem när vi bodde på Malta. Nu har vi nya men inte riktigt lika tätt inpå. På ena sidan ägs huset av några ryssar men de är aldrig där mer än någon vecka på sommaren. Iallafall enligt de grannar som vi har på andra sidan huset. Där bor två män i övre medelåldern med en hund och en katt som alla verkar trevliga, de har koll på det mesta :)

Intresset för patologi var överraskande. Om "Silent Witness" vet jag inget..