måndag 30 maj 2022

Glad måndag

Helgen gick nästan som jag ville. Om Liverpool hade slagit Real Madrid i Champions League finalen hade helgen varit en hundraprocentig succé. Men nu gjorde Salah & Co. ju inte det, trots att de var det bättre laget. Man kan väl säga som så Thibaut Courtois-Liverpool 1-0. Eller rättare sagt 9-0. Liverpool hade nio avslut på mål, Real Madrid ett, och det skottet gick in.

Grattis Finland
Är så glad att åtminstone ett skandinavisk land står upp i internationella ishockeysammanhang. Å de finska Lejonen gjorde det. De vann både OS och igår även VM. Stort GRATTIS! Gissar att Paula och Carita lever i ett segerrus ett tag framöver:-) 

Pizza slice vs. baguette
”Det vanliga" brukar jag säga till killen som äger Starfish & Coffee. Vad är då det vanliga? Jo, en nygräddad baguette med serranoskinka, salami, mozzarella, dijonsenap och ruccola. Men då en annan gäst rekommenderade pizza slices förra veckan, testade jag den med bara tomat och mozzarella. Nu är jag ingen stor pizzaätare, men slicen var mycket god. Den slår dock inte ”det vanliga”.

Ögonfröjd
Utanför Starfish och Coffee stod den här skönheten, en Ford Anglia från 1959. Sådana veteranbilar blir jag alltid glad över.

Syrener
Precis som varje år ”knycker” jag några syrenkvistar från någonstans. ”Min” syrenbuske försvann i samband med ”ombyggnaden” på innergården. Men jag hittade en likvärdig buske. Tyvärr med vita blommor, men de doftar desto starkare.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Visst har det varit segerrus! Gärna hade jag firat med Lejonen i Tammerfors även i dag - men, men - jobbet kallar varje vecka, så jag firade hemma vid teven. Alkoholfritt i dag dock. Igår blev det lite mousserat!
Tack för dina fina måndagsbidrag!

femfemman sa...

Vita syrener är också vackra. Påminner om mitt barndomshem. Där fanns både vita och lila syrener.
Föredrar din baguette framför pizzaslicen.
Gamla bilar? Ja, "riktiga" bilar är fina. Gillar inte amerikanare. Kanske för att jag en gång försökte vara mods...I motsatt till de "otäcka" raggarna.

Geddfish ♥ sa...

Jag hade nog valt baguetten med serranoskinka. En pizzaslice är inte så tokig heller, rätt så lagom.

Vilken härlig ögonfröjd! Först kände jag inte igen Anglian, eftersom jag särskilt lade märke till den speciella bakrutan, som jag inte såg här, men ser ju att det står Anglia på motorhuven.
Mina föräldrar hade en Morris Minor ett tag.

"Dofta, dofta vit syren..."
Glad måndag!

Ditte sa...

Nej! Förstår hur du tänker. Vad gäller fotboll är det ju inte en bedömningssport utan målen räknas. Så då blev resultatet så här.

Och Finland! Vilken succé! Härligt!
Bra att beställa det "vanliga" men även bra att testa annat för att se om det vanliga blir ändrat. Så alltså icke. Hade nog också gått för baguetten.
Läcker "Ford Vinglia" . Vill minnas att den kallades så förr. Den var vinglig att köra.
Och syrener! Ljuvliga! Plockade några idag. Dock djupt lila men så vackra.
Så visst är det en glad måndag. I stort.

LillaSyster sa...

Söt liten Ford undrar om inte farfar körde en sådan på 60- talet. Måste fråga pappa om det nästa gång jag pratar med honom. Baguetten ser mycket god ut, fortsätt du att köra på det vanliga =)

nalta norrland sa...

Bilen 🤩 en sån Ford ville jag köpa när jag nytagit körkortet, men tanten som haft bilen sen den var ny… hon var väl kanske i 80års åldern sa att hon tog sig inte ut ifall hon inte hade sin bil. Sen fick nått barnbarn bilen, jämnårig med mig, men det var väl typ en 10 år senare.
Hur kan Du vara rädd för Frost?
Han ser väl snäll ut… en blandning mellan långhalsad dinosaurie 🦕 och en orm 🐍.
Hur jag kunde få ihop så många ❤️poäng med Frost fattar jag icke, min mobil måste ha löpt amok 🤪
Jag skulle helt klart välja Din macka före pizza.
Idag har jag varit så sugen på en räkmacka, men visserligen fördomar 🫠 det enda stället som säljer räkmacka inom en 5 mil radie är OKQ8 och nä jag ville inte köpa macka där.
Just nu är jag lite irriterad på J som inte fixat besiktningstid för min Volvo så nu är det körförbud, J skulle beställa tid för besiktning när bilen var servad och klar, jag har påmint, men fått till svar ”det ordnar sig”, nu gjorde det ju inte det…
Blir lite gnällig, för jag hade ju kunnat gjort det själv om han inte sagt jag icke skulle bry mig.

Susjos sa...

Baguetten skulle jag också välja, mums så god den låter!
Tog också in några små syrenkvistar av lila färg, doftade inte så mycket, eller så har jag varit för mycket förkyld för att känna nån doft, fast lite doft kände jag, tyvärr vissnar ju syren så snabbt inne. Jättefin gammal bil du fotat!
Ha en fin start på veckan!

KajsaLisa sa...

Jag bryr mig inte om Hokey men grattis i alla fall. Söt bil i din färg.

Paula Merio sa...

Inte tordes jag se matchen, men läste på nyhetssajterna hur det gick, så jag hade lite koll.
Baguetten ser mycket matigare ut än slicen, som kanske också såg lite andefattig ut. Fortfarande grymt avis, här kan man inte få någondera utan att sätta sig på bussen!
Syrenerna börjar slå ut även här, ännu har jag inte hittat någon buske som inte står på en privat tomt, men jag spanar. Tills vidare plockar jag nya liljekonvaljer ur vårt totala överflöd.

Yasmine Johansen sa...

Såg gott ut båda delarna.
Ha en underbar dag
Mvh Yasmine
www.yasminejohansen.com

Anki sa...

Gläder mig åt Lejonens seger - verkligen bra jobbat. Baguette eller pizzaslice - gott båda delarna :)
Vita syrener som blommar om våren ... https://www.youtube.com/watch?v=rIXSzt3uF8E

Ama de casa sa...

Här höll vi (och typ resten av stan) på Real Madrid. Att sen Finland vann VM på hemmaplan blev ju pricken över i-et :-D

Syrener doftar sååå himla gott! Några såna har jag aldrig sett till här, men man kan ju inte få allt.

Äventyret framtiden sa...

Också den här kvinnan gick och går fortfarande i ett segerrus efter VM-titeln som de finska Leijonen tog! Super!
Du hade sannerligen en Glad Måndag! Så mycket gott att både inta och att se på, dofter och smak av olika slag förutom den sköna lilla 1959-an Ford Anglia!
Ha en fin tisdag i samma stil!

Guldkryckan sa...

Var ju surt naturligtvis att vi inte vann den matchen, jäkligt surt om jag ska spä på lite extra, men men , det blir som det blir.
Veteranbilar gillar jag också, bilar från förr byggdes för att hålla länge, inte idag, de ska hålla garantitiden ut sen ska de totalhaverera.

Ha en fin kväll Bp.

christian sa...

Håller med att det bara v ar ett lag som spelade fotboll . . . trist :( men Suomi kan vi luta oss mot å glädjas med, vilken SISU!!!
Även jag älskar gamla bilar...det var klass å stil å skönhet....idag ser nästan alla likadana ut :(

nalta norrland sa...

SVAR Klart JAG VET hur ”min” blomma ser ut 😅 styvmorsviol är Ångermanlands landskapsblomma och jag bodde mina första år i Ångermanland, Du vet ju att jag är född klyktattare 🤪

Anni sa...

Vilken alldeles underbar skönhet till välvårdad bil, den var värd en knippe syrenkvistar på motorhuven. Härligt inlägg ed gott, vackert och väldoftande i ett och samma!