fredag 13 maj 2022

Fem en fredag (den trettonde): Vecka 19 – ”Trevlig”1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan?
Sagt och sagt. En kompis skickade ett sms och tyckte att jag var ”jättesnäll”. Nej det är jag inte, men omtänksam kan jag vara;-)

2. Hur gjorde du veckan lättare för någon?
Det gjorde jag inte.

3. Vad fick dig att le?
Att Liverpool efter mycket om och men vann 2-1 mot Aston Villa på bortaplan i Birmingham. Och att storrensningen igår här hemma blev riktigt lyckad.

4. Vad är ett trevligt möte du haft från veckan?
Har egentligen bara trevliga möten. Umgås inte med otrevliga människor, inte frivilligt i alla fall;-)

5. Vad är en trevlig kväll för dig?
En trevlig kväll kan innehålla mycket, bland annat god mat och dryck, Shetland på tv som ikväll samt ett skumbad på det.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Men visst är det trevligt med lite annorlunda nya färger på nya cyklar. DS.

26 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

haha, bäst att låta bli att umgås med otrevliga människor 🙂

Äventyret framtiden sa...

Mycket klokt att välja bort dem som inte är trevliga! Bra taktik!
Skumbadet skulle jag gärna betala för. Är svårt att få till ett sådant i duschen. Får kanske försöka krypa ner i diskhon? En liten bit i taget kanske.
Ha en fin kväll!

Carita Liljendahl sa...

Inte alltid så lätta frågor och bra så! Vi får använda hjärnan lite.
Att fotbollen fick dig att le, det förstår jag :-)
Och att inte umgås med otrevliga mänskor, bra! Sedan kom jag på att ordet möte kan ha med träff att göra men även möte via Teams :-)

femfemman sa...

Vill ha den turkos cykeln. Superfrän!
Vi har en likhet... inte så snälla men omtänksamma. Bättre det än tvärtom!

Det där med otrevliga människor... det är subjektivt... umgås gärna med en del som många tycker är otrevliga, medan de otrevligheter människor jag känner inte upplevs otrevliga av andra.
Fick jag till det där sista... ??? Ha det gott!

nalta norrland sa...

Cyklar i färg gillas 👍 såg glasögonbågar igår i den för grön turkosa färgen, inte helt fel… men tyvärr hade jag ju redan valt bågar 😜 att inte umgås med otrevliga människor låter bra val 👍

Geddfish ♥ sa...

Nej, jag umgås int3 heller med otrevliga människor, det är bortkastad tid.
Jag är rädd om goda energier.
Cyklarna på bilden, jag tittar också på cyklar och noterar utseenden. Gläds åt de vackra och förstummas av de risiga. En granne här köpte en ny cykel men den är stadigt parkerad i källaren och han kör sin risiga?! What?
Ha en god kväller.

Ditte sa...

Visst är det trevligt med en skiftande färgskala på cyklarna. Absolut.DEt piggar upp med färg.
Instämmer helt i att göra det man tycker är trevligt. Livet är för kort för annat-
Fina vänner, god mat och dryck tycker jag också ofta bidrar till en trevlig kväll.
Så passar på att nu önska dig just en trevlig kväll- Skål! I ett glas gott vitt vin.

LillaSyster sa...

Helt rätt att välja trevligt sällskap =)
Imorse på min promenad hjälpte jag en lastbilschaufför genom att måtta med händerna avståndet han hade till en bil då han backade in i ett trångt utrymme på en skolgård. Han höjde handen till tack. Ha en bra helg!

Paula Merio sa...

Den turkosblå cykeln föll jag pladask för!
Shetland har jag fortfarande inte sett, men har planerat att åtminstone se första avsnittet ikväll innan tidig läggning. Nej vem är väl egentligen jättesnäll? Jag hade väldigt svårt med alla superlativer som folk strör omkring sig när jag flyttade till Sverige. Som du vet så är finländare mer ordkarga och beröm är inget de strör omkring sig. Fortfarande kan jag känna att det ofta låter överdrivet när svenskar pratar...
Få se vad vi har för ressällskap på båten, det blir nog bara svennar

Bokdamen sa...

Håller med om att många olika saker är trevliga bland annat god mat och Shetland. ;) och bra att du väljer att umgås med de som du tycker är trevliga.

Klimakteriehäxan sa...

Nu blev jag verkligen impad: du har klarat en storrensning på EN dag! Det är ju sanslöst effektivt! Skumbad vore skönt men nu har vi inget badkar längre. Trevlig helg!

Kina sa...

Jag tror säkert att du är snäll, men det innebär inte att vara menlös. Du har tur du som har badkaret kvar! Gud så skööönt med ett skumbad!
Otrevliga personer undviker jag också att umgås med. Dom är bortsollade!
Trevlig helg!

it_is/Anette sa...

Du har så rätt, vem vill umgås med otrevliga människor, ja om man nu inte måste av någon anledning...
Ett skumbad är helt klart ett trevligt sätt att avsluta en trevlig kväll.
Ha en fin helg

Mrs Calloway sa...

att vara omtänksam tycker jag är bättre än att vara snäll. ibland kan det vara intressant att frottera sig med någon som anses vara otrevlig. det kan bero på något.inte säkert att vederbörande menar att vara otrevlig. storrensning på en dag? jag har hållit på i månader

Violen sa...

En väl genomförd storrensning hemma är som gjord för att man ska gå omkring med ett stort leende och känna sig glad och lättad! Det märks här i din blogg att du är en omtänksam person, du kommer med små tips och råd ibland.
Varför inte gå på vinprovningen om du är intresserad. Det kanske blir riktigt trevligt!

christian sa...

Fråga 4 . . . haha . . . lätt för dig att säga som panschis . . . :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Shetland är en trevlig thrillerserie. Gillar dom som handlar om mer "vanliga" människor än dom hemska amerikanska serierna. Dom är så överdrivna att man inte kan titta på dom.....
Fast sen gillar ju jag Robinson, Farmen - både den svenska och norska - och det tycker min käre gubbe att jag borde skämmas över!
KRAM/Susie

Susie på Stjärnarve... sa...

Glömde berätta att det är en rosenmandel som växer vid infarten, samt ett gullregn som jag fick som skott av min nu avlidna väninna och granne i Stockholm, dessutom är det en rönnsumak som har lite svårt att bli nåt stort eftersom den står i grus i det som tidigare var en vägbank.
KRAM/Susie

Husbilen Ellen sa...

Färgklickar är alltid välkomna!

Guldkryckan sa...

Liverpools vinster får alltid mig att le också, inte för att jag kan så mycket om fotboll men familjetraditioner är ju till för att följas. ;)

Skumbad saknar jag här, funkar dåligt med en duschkabin tyvärr, kanske vi köper ett någon gång, hur nu det skulle få plats...vi får väl se.

Ha det bäst Bp.

Robert W sa...

Svar på din fråga om dammsugare: Köp inte en robotdammsugare! Ställ dig själv frågan: "Var i ett rum samlas mest damm?" Svaret på den frågan är: "I hörnen." Och robotdammsugare är runda! Om du köper en sådan måste du ändå följa efter med en vanlig dammsugare och dammsuga där robotdammsugaren inte kommer åt.

Jag säljer inte dammsugare. Jag säljer städmaskinen Clear-Sky. Den renar luften, du kan dammsuga, djuprengöra mattor och möbler, skura golv, tvätta fönster, tvätta mattor och tvätta möbler.

Lottens Bokblogg sa...

Vad härligt det låter att du bara träffar trevliga människor! Det är ju inte alltid man kan välja vilka man träffar på.

Ama de casa sa...

Det är verkligen trevligt om man kan undvika otrevliga människor :-)

Janerik Sundh sa...

BP, att vara omtänksam är att vara snäll, jag tror du är både omtänksam och snäll - innerst inne i alla fall.

Shetland är en bra serie. Jag har ganska många böcker av Ann Cleeves.
Ha en härlig söndag!

Freedomtravel sa...

Att bara umgås med trevliga människor låter ju helt rätt! Började fundera på om vi också gör det, och så är det nog. Men ibland råkar man ju i samspråk med otrevliga människor och det är ju trist. På en ställplats i Sverige kom en man fram och berättade att han inte lyckades få in TV-kanaler på sin TV, och undrade om vi hade samma problem. När vi berättade att vi inte har TV i husbilen blev han väldigt otrevlig och tyckte att både det ena och det andra var fel med oss. Ojoj ... Men honom umgicks vi bara med kortast möjligast tid. De flesta människor är som tur är väldigt trevliga :)

Klimakteriehäxan sa...

Noterar tacksamt att jag gång på gång inte ägnar ens en halv tanke åt att det är en fredag den trettonde ...