torsdag 5 maj 2022

Tråktorsdag

Torsdag är lika med temat ”Tråktorsdag” som jag har deltagit i i minst tio år. Du får gärna rätta mig KajsaLisa om jag har fel där. Men idag var det faktiskt första gången jag inte kom på något som ens var i närheten av att vara tråkigt. Och vad gör man då? Jo, man tar världens tråkigaste bilder. Och det är precis vad jag gjorde idag när jag låg på balkongen och njöt av solen.

De nya sittgrupperna har hittills inte varit så poppis. Men idag hände det. Personligen tycker jag att det ser ut som om kvinnorna sitter på en rastgård som tillhör ett fängelse.

Det må vara 16 grader på termometern men att lägga undan vinterkläderna är ändå lite för tidigt, åtminstone för två personer;-)

En riktigt, riktigt tråkig bild. De gröna gräsmattorna hag ju försvunnit på innergården. Grillplatserna är kvar såklart. Sällskapet till höger grillar. Kvinnan till vänster håller coronaavstånd och verkar läsa en bok.

Nej, det här körsbärsträdet är inte överblommat. Det håller på att få blommor, men ser precis ut som sin kusin lite längre bort som blommade för en vecka sedan. Återigen - inga gräsmattor som skymtar mellan grenarna.


Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Nästa vecka blommar nog trädet och du slipper se den obefintliga gräsmattan =) Soligt och fint efter jobbet idag, men denna blåst och kyliga vindar.

Äventyret framtiden sa...

Äsch då BP, nu blir du inte glad men jag tycker inte alls att fotona är tråkiga. De är rent av lite spännande. Tänk så mycket en bild kan tala när det kommer till kritan. Kvinnorna kan förstås sitta på en gård till en anstalt, det kan jag hålla med om men med lite fantasi kan man tänka sig vad träden som är inslagna i plankor känner sig som. ;) Det är nog svårt det där med tråktorsdag eller hur?

femfemman sa...

Tycker inte alls att det är tråkiga bilder.
Sol hos er, grått här. Vill ha regn! Och det är inte tråkigt med regn, när naturen verkligen behöver det.

Susjos sa...

Svårt med tråkiga bilder nu när våren kommer med stormsteg, men du lyckas ganska bra, det där stängslet ser inte så kul ut där kvinnorna sitter.
Men visst har vi haft en varm skön dag? Fast jag åkte hem och sov efter besöket på Huddinge idag, sov bara 4 timmar i natt!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Instämmer i att det ser ut som om damerna och sittgruppen är bakom lås och bom. Ganska trist!
Känns varmt med täckjackor , halsduk och mössa. Men en del är frusna av sig.
Trist med gräsmattan som verkade försvinna och man borde nog så nytt gräs. Men en grill kan ju pigga upp.
Körsbärsträdet med blommorna kanske tar sig men just på bilden ser det ganska glest ut. Och visst är det lite trist att gräset inte direkt trivs.
I Kungsan såg körsbärsträden i går ganska trista ut när de blommat klart, men en hel del andra växter lyste upp. Bra så!

Paula Merio sa...

Det är lite häftigt att de inte blommar samtidigt, körsbärsträden, då får ni njuta lite längre!

KajsaLisa sa...

Gjorde inga efterforskningar, men jag tror runt 2017 eller 2018, ungefär hälften 5 år alltså.
Gympadojor funkar ju i alla fall.
Tråkigt att dom spärrat in boulegänget. Tack för länken.

Ama de casa sa...

"Parken" gör ju stora framsteg! Eller kanske inte... Men snart blir det nog både grönt, fint och vackert :-)

Freedomtravel sa...

Körsbärsträdet är ju ändå inte så tråkigt tycker jag! ;) Hoppas ni har lite vårvärme i Stockholm nu! Här i Tyskland har vi skön vårvärme på dagarna, men det är kyligt på nätterna.

Anki sa...

Tråkiga bilder? Hm ... såå tråkiga är det väl inte :)
Svar: Filtar, kuddar, en stol … och vips kan man fixa en koja. Mjukishundar och massor med böcker – och en ficklampa :)

nalta norrland sa...

Tråkiga bilder? Nej inte alls de är innehållsrika och Du har en berättelse/åsikt om dem 👍
Vädret hos Dig ser onekligen ut som ner sommarkänsla än hos mig, jag har icke lagt undan ”vinteroutfiten”, igår behövdes både hoodie och fodrad hacka när jag gick kvällspromenad med Teddybjörnen.
Men så länge det inte snöar, haglar eller hällregnar klagar jag inte 😜

Annika sa...

Tråktorsdag är ett svårt uppdrag eftersom torsdagar är så trevliga dagar :-D
Du gillar dem också, det VET jag!
Nej, dina bilder är inte trista. Damerna som fikar har det mysigt, och så fort det där stängslet försvinner så ...
OCH träden, fina!
JA, lägg bort vinterkläderna, folket! Dags för det nu. Säger det till mig själv också som inte ens bytt garderob ännu. Fas nej, i täckjacka och vinterkläder går jag inte för den sakens skull. MEN jag måste byta från vinter till sommargarderob nu. WAY late!!!
Ha en finfin helg!!

christian sa...

Tanternas (damernas) ansiktsuttryck gör skäl för tråktorsdag tycker jag . . . med tanke på din fängelseassociation kanske det är några riktigt tunga förbrytare . . .
Det här med vårväder ja . . . 14-15 grader igår eftermiddag när jag skulle cykla hem, men efter ett tag fick jag ta på mig extrajacka å vantar, höll på att får dåndimpen i vinterfroststormarna. . .

Trevlig helg

Klimakteriehäxan sa...

Har sett tråkigare torsdagar. Men OK, din var väl ingen höjdare ... :-D