söndag 29 maj 2022

Skyltsöndag #368

Veckorna bara swishar förbi, vilket kan bero på att man blir äldre och tiden går fortare. Men man säger ju också att tiden går fort när man har roligt, och det borde väl gälla alla åldrar;-) 

Roligt
Visst har vi roligt, vi som skyltar varje söndag eller bara ibland:-) Jag har det i alla fall, och dagens skyltar är ett bevis på att man hittar skyltar oavsett var man befinner sig. Idag har jag valt ut fyra skyltar, två tagna i veckan hos den lokala ICA och två tagna i H&M:s skyltfönster. Enjoy! 

Att många livsmedel och annat basmaterial har blivit dyrare de senaste månaderna har ju inte undgått någon. På jakt mot ägg i veckan såg jag att ”mina” ägg har blivit tio kronor dyrare än för bara några veckor sedan.Å vad sägs om det här priset på en äggsort som jag aldrig sett förut. Köksägg. What next - vardagsrumsägg, sovrumsägg – suck! Först när jag tog upp fotot i Photoshop såg jag att det hudlösa priset på 50:90 kronor gällde för 20 ägg.

Veckans höjdare 1 & 2: Man kan gilla eller ogilla H&M, som det just nu går rätt så knackigt för. Men deras barnkollektioner är faktiskt himla roliga och prisvärda. Jag menar barn växer ju ur sina kläder på nolltid. Då gör det mindre ”ont” att slänga plaggen när de har varit ”billiga”. Tycker den här skyltningen är riktigt, riktigt roligt, inte minst när man tittar på skyltdockornas ansikten som varken har ögon, näsa eller mun. De ser ut att bära munskydd helt enkelt;-) Lägg också märke till palmerna som måste ha utsatts för sol och värme under lång tid, då de är alldeles brunbrända.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

De där skyltdockebarnen på H&M gör rätt om de följer Smile. Jag gillar skyltdockornas utseende, kan vara vilket som av könen.
Här finns så många olika sorters ägg att man blir yr i mössan. Köksägg, haha..allt hittar de på också. Hönsägg skulle väl jag säga.
För övrigt så finns H&M här också, jag brukar titta in där ibland för att få tag på bomullsplagg i denna konstfiberstad.

Ama de casa sa...

Här tycker jag inte att priset på mat har stigit så mycket, fast vad äggen egentligen kostar har jag typ nollkoll på. Oavsett vilket rum man tänker ha dom i ;-)

HM har jag aldrig riktigt gillat. Lite för ungdomlig i min stil, och små storlekar. Speciellt när det kommer till barnkläder :-D Här handlar jag helst på C&A (när jag därtill är nödd och tvungen... ;-).


Snygg skyltning!

nalta norrland sa...

Bra skyltat 👍
Ost är något som blivit mycket dyrare och som sagt det ör brist på kattsand, allt kan vi väl inte skylla Rysslands invasion i Ukraina på?
Gillar HMs klädkollektion just nu 👍 har faktiskt shoppat både till mig själv och Elin - Fu vet Elins gröna tisha med Green Days tryck, det är HM.
Vi har varit och ätit middag på Tonys Pizzeria med min mor, Mors Dag Du vet…
Blev ingen långvarig tillställning.
Men go mat.

byblixtra sa...

Äggkartongerna på dina favoritägg av snygga. Köksägg var nytt men har sett liknande förpackningar här, får kolla om de heter likadant. :-) Jag har inte kollat priserna på ägg.

Håller med om att HM:s skyltning är rolig.

Guldkryckan sa...

Visst har det blivit dyrare, än så länge kan ju de som behöver här köpa basvaror i den lokala butiken här på torget till vettiga priser, än så länge.
Själv kör vi ju online och man försöker ju få med lite varor med extrapriser, fast allt kan man ju inte få billigt, tyvärr. ;)
Kaffet ska vi ju inte tala om, hujeda mej.

Ha en fin kväll Bp.

Åke sa...

Härligt blandade skyltar BP! Det är tråkigt att allt blir så mycket dyrare, undra vart det ska sluta. Man kan väl inte skylla hela summan på kriget? Jag pratade bara häromdagen om hur jag fick ärva av en tremänning. Vad roligt det var att få den påsen, han var tre äldre. Men det var kvalité då på kläderna också.

KajsaLisa sa...

Eftersom det finns äkta lantägg så väntar jag på dom första stadsäggen, det kommer att bli ett himla kacklande på Drottninggatan.
Barnkläderna var roliga.
Sorry att det inte blev någon TråkTorsdag glömde tala om att jag skulle ut till landet.
Länkar upp nu.

LillaSyster sa...

Inser att jag handlar ägg väldigt billigt....men så innehåller de också oftast dubbla gulor och då går det tydligen inte att sälja dem i butik. Fånigt påhitt- men det gynnar ju mig. Om det finns så köper jag stora ägg, de är något dyrare- men långt ifrån prisklassen på hyllkanten. Vilken underbar solig söndag! Ha det bäst!

Geddfish ♥ sa...

Vilken härlig dag idag, jaja! Man blir så glad, jaja!
De bästa äggen köper jag hos Sarah, när jag väl kommer dit. Löjligt att kalla äggen för köksägg, va? Maten är ju överlag mycket dyrare nu. Men jag handlar själv och tar godbitarna ur både Willys och ICA.
Syggt skyltat med HM!

Ditte sa...

Snyggt och kul skyltat!
Frukostägg och köksägg? Man kan ju undra. Pust. Räcker det inte med ägg och sedan storleken. Ja, om de är frigående inne/ute är ju bra att veta.
Skrattade åt Kajsa Lisas kommentar om stadsägg. Säkert en tidsfråga.
Att man sedan här höjer priserna är ju rent av löjligt. Äggen är ju svenska och inte importerade.
Skrattade åt priset på de spanska tomaterna här. Larvigt dyra för i Spanien har de inte gått ut särskilt mycket och frakten kan inte heller vara så dyr.
H&M handlar jag inte på men jag vet att barnbarnen ibland handlar vissa plagg där. Kul skyltning är det.Och uttryckslösa ansikten. Nytt grepp.

Anki sa...

Snyggt skyltat som alltid ... och visst är det så att vi som hängt med ett tag ser skyltar både här och där :)
Nog märks det att matpriserna ökat rejält ... suck.

Anonym sa...

Här är allting Bidens fel. ALLTING!
Vad anser du vara hudlösa (old eagle eye here) priser? :)

Värmebölja väntas den här veckan
säger Ruth i Virginia

christian sa...

Ja, man undrar ju vad som menas med "köksägg" . . . du bör kanske fråga . . . så det inte blir fel menar jag å du använder äggen i sovrummet :)
Sen undrar man även över om inte leverantörer har hört om faran med plast . . .
Alltid kul med gul . . . man blir glad!

Carita Liljendahl sa...

Fin den där gula banan!
Och jo, priserna stiger. Men om det är priset för att vi ska få fred i Ukraina och Ryssland på knä, så vill jag bidra genom att betala så länge jag kan.

Susjos sa...

Ja, matpriserna är verkligen hutlösa! Fast det var snygg färg på förpackningen på dina ägg! Äggen är skitdyra, och kaffet, jösses!
Tror att man kan lämna in kläder på HM som man inte behöver längre, bra va!

Kolla in här : Ta med dig gamla kläder eller textilier, oavsett märke och skick, till någon av våra butiker. Alla textiler är välkomna till och med udda strumpor, utslitna t-shirts eller missfärgade lakan. 2. Lämna in din påse med kläder i kassan och få en digital bonusrabatt på 50 kr och 200 medlemspoäng som tack.

Ha det fint!

Paula Merio sa...

Tack för att du uppmärksammade mig på H&M fönstren. Jag hade nog paraderat förbi utan en tanke på att titta två gånger...Jag har varit heldeppig över hur barnen i 10-årsåldern klätt sig denna vårsäsong. Svart-svart-svart från topp till tå! What??? Man ser grupper av killar o inte en avvikande färg!! Här finns iaf lite färggladare försök även om de var rätt diskreta de också.
Äggen, ja, dyra som fan, jag har gått ner till hälften av min normala äggkonsumtion. Köksägg! Kolla här: Hej Stina! Ägg är en hylla i butik som ofta finns på en undanskymd plats och där det finns många olika förpackningsstorlekar och olika storlekar på äggen. Vi har med olika namn försökt göra det enklare för kunden att välja storleken på ägg, konsumtionstillfälle, ekologiskt, Gårdsägg (frigående ägg uthomhus) och hälsa.
ICA Köksägg, är namnet på de ägg som är "toppen till det mesta" till matlagning och baket - själva basen
ICA Köksägg har också olika förpackningsstorlekar - som täcker från enmanshushåll till den stora familjen och storförbrukaren.
ICAs övriga sortiment på ägg är:
ICA Bruna ägg
ICA Gyllengula ägg
ICA Frukostägg
ICA Brunchägg - rejäla ägg XL
ICA Gårdsägg
ICA I love eco ägg
ICA Gott liv Omega-3
ICA Basic ägg
Så svarar ICA på frågan om olika namn på ägg, blev du klokare, inte jag!

Anni sa...

Tänkte raljera lite om äggen men så såg jag Paulas kommentar och ord blir överflödiga. Hönsägg är väldet enda som saknas.
Eller hönshjärna?