torsdag 26 maj 2022

Tråktorsdag

En väldigt ouppfostrad hund.


Polisen fick toppen betyg för sin insats på Tele2 Arena idag.


Idag är det inte svårt att få ihop en Tråktorsdag, trots (eller på grund av) att Folknykterhetens dag firas(?!) samma dag som Kristi Flygaren. Den förstnämnda temadagen visste jag inte ens att den fanns. Men Klimakteriehäxan hade koll och kommenterade igår. Tänk att en sådan dag behövdes och att man fortfarande firar den.

Ouppfostrade varelser
Någonting som driver mig till vansinne är ouppfostrade barn och hundar. Just ett sådant fyrbent exemplar stötte jag/vi på idag hos Starfish & Coffee. Jycken skällde i stort sett oavbrutet trots att den fick både vatten och godbitar från den klämgrillade baguetten som matte åt. Den fick även isbitar att gnaga på. Japp, ni läste rätt. Kan säga att en hund som gnager på isbitar låter grymt "oaptitlig". Och när jycken sedan fick en piiiiipande tennisboll att leka mig stack vi. Enough is enough! 

Cupfinal
Ja, det var ju väldigt tråkigt att Hammarby på hemmaplan förlorade cupfinalen mot Mamö FF. Såg inte matchen, men har förstått att den gick till förlängning och straffar, där Malmös reservmålvakt Diawara (i orange matchställ:-)) blev stor matchhjälte med två räddade straffar. Det är bara att gratulera.

Oroligheter
Lika tråkigt som förlusten var att publiken försökte storma planen efter Hammarbys förlust. Hundratals vakter och poliser (med och utan hundar) behövdes för att lugna ned och hålla isär segertörstiga Malmöiter och besvikna Hammarbyfans. Det är så himla onödigt och tråkigt.

Lägg därtill att det det regnade till och från idag, så är Tråktorsdagen fullbordad;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Stackars dig vilken tråkig dag du haft. Själv hade jag en solskenspromenad, men det var innan klockan slagit 06 hann precis hem för strax innan kl07.30 öppnade sig himlen. Sen har det regnat till och från hela dagen. Så då bakade jag två toscatårtor.....inget för dig. Men gott att ha lite fika i frysen.

Ditte sa...

Verkligen en trist dag. Från balkongen såg maken när Hammarbysupportrarna gick till Tele2 och röken av bengaler låg över nejden- SEn trodde han det brann där borta. Men nej då! Dimman kom av bengaler och det luktade rök över Södermalm så brandkåren ryckte ut. Grattis till Malmö som vann-
Nu tjejerna på tv, fotboll, Häcken -Rosengård.

Illa att en liten jyckes ägare ska sabotera. Man kan bli trött. Förstår att ni blev det.

Har för egen del haft en jättebra torsdag.

Äventyret framtiden sa...

Idag fick du till en riktigt tråkig tråktorsdag med den äran.
Det är jobbigt med ouppfostrade djur och barn, jag håller med till hundra procent. Oftast är det dock djurens hussar och mattar som behöver fostras först, de kan inte sätta gränser, samma sak med småfolket på två ben. Gränser...
Gränser borde fotbollssupportrarna också lära sig. Support och support för den delen, då borde det ju gå annorlunda till. Huliganer är de.
Hoppas kvällen blir allt annat än tråkig i alla fall!

Klimakteriehäxan sa...

Hammarby förlorade på en skidsvag straff och Tre Kronor tappade ett övertag (hur i h-e det nu gick till) med 3-0. Då blir det per automatik en tråkig torsdag. Segt mellan Rosengård och Häcken dessutom, svår sportdag rakt igenom!
Folknykterhetens dag högtidlighåller jag alltid. Med ett glas vin. Så även denna gång. Men IOGT/NTO har andra traditioner.

femfemman sa...

Tråkigt att det ska behöva vara så mycket förstörelse kring fotboll. Har inte gått på matcher( Elfsborg) på flera år... beroende på all eld och rök.
Men är en cupfinal så viktig?

nalta norrland sa...

Tråkigt med ouppfostrade barn och husdjur 👎
Att ta med hunden på ”lokal” kräver ju dels att den håller sig lugn och inte ta med pipleksaker, pipleksaker är förbjudet i offentlig miljö (eller borde i alla fall vara förbjudet).
Vädret kan jag icke klaga på.
Nere på samhället typ 1 1/2 km härifrån har det kommit en rejäl regnskur, men vi har inte sett till något regn än… himlen börjar mörkna och det ser ut att kunna bli åska.
Nu ska vi kvällsfika och förhoppningsvis kommer tjejerna hem… jag sa att de skulle vara hemma kl 22, J jobbar i morgon och få är det skönt att alla är hemma och dörren låst när det blir dags för säng säng sova sova sova.

Geddfish ♥ sa...

Trist när vem som är ouppfostrad eller ohyfsad. Om vi nu fokuserar på hundens beteende så ligger det på den vuxne att ha pli på den.

Tråkig torsdag förstår jag, eller ja lite blandat.
Jag har väl haft det rätt så bra, tycker jag.
Nu är det kvällen.

Susjos sa...

Verkligen trist med hundar som inte kan sköta sig, förstod att ni drog!
Å trist med dåliga förlorare också.
I morgon är en annan dag!
Ha det gott!

Paula Merio sa...

Vilken svada BP! Men jag håller med dig!Och ouppfostrade jyckar är inte kul, då får matte och husse gå någon annanstans, flytta på sig helt enkelt. Barn är snäppet värre tycker jag, haha, men nog har det hänt att något av mina ättelägg har konstrat o tjurat och skrikit när vi varit ute bland annat folk.Fotbollen är ju inte högprio hos mig men hockeyn har jag iaf läst om. Sverige har spelat färdigt men Finland tog sig till slut vidare o möter USA. Ojoj, det blir inte lätt.
Förutom flunsan ingen tråktorsdag hos mig

Ama de casa sa...

Fy fasen för skällande/bjäbbande hundar! Att sen förse dom med pipleksaker är väl nästintill oförlåtligt... Jag skulle också ha lämnat stället.

Hoppas fredagen blir mer otråkig!

christian sa...

Håller med . . . ouppfostrade varelser är usch usch usch å fruktansvärt irriterande, synd att man i "stridens hetta" inte kommer på nån klok kommentar som får hussarna/mattarna/föräldrarna att tappa hakan....
Vad gäller fotbollshuliganer som bland annat tänder/slänger fyrverkerier å annat brännbart (hur kan de komma in med sånt?!?). . . (såg även matcher från Tyskland nyligen), varför kan inte polisen bara besluta att avbryta matchen å köra ut hela gänget . . .

Åke sa...

Publiken har inget på en plan att göra, visa ut dem och stäng av dem. Hårdare regler måste bara till. Jag tänker alltid på barnfamiljer som går på roliga evenemang ock så blir det så här? Den fyrbente vännen skulle jag avlägsnat om jag vare ägare till, lämnat och gått därifrån. Man ska inte störa. Eller så dålig uppfostran. Barn kan också bli rädda. Jag antar att det var på en restaurang?

Stefan Karlsson sa...

Jag såg matchen och det blev den folkfest många hoppades på. Tyvärr förlorade Bajen ungefär samma tidpunkt som Tre Kronor förlorade mot Kanada.
Några trista minuter.
Tyvärr fanns det individer som ville förstöra festen. Först klimataktivisten som sprang in på plan. Hos vilka vill de skapa sympatier med sina aktioner tro? Sedan Bajenfansen som sprang mot Malmö-klacken och ville slåss.