söndag 1 maj 2022

Skyltsöndag #364

Vet inte riktigt varför jag fotade så få skyltar den gångna veckan. Har varit ”på vift” ganska ofta, men uppenbarligen inte hittat skyltar som jag anser var ”värdiga” att vara med i Skyltsöndag;-) Men tre skyltar blev det i alla fall. Enjoy!

Oatly har varit med i min Skyltsöndag 233 för tre år sedan. Men nu har Valio uppfunnit något som heter Oddly, vilket lätt kan förväxlas med Oatly. Nu var och fortfarande är Oatly’s design av tetrorna betydligt vassare än Valios. Namnet också tycker jag. För ”oddly” betyder ”underligt”. Ooooops…

Nu kommer vi till bilar, Ahlgrens klassiker alltså. Sveriges absolut mest sålda bilar. Tror jag det med tanke på priset jämfört med till exempel en Mercedes.

Även vad gäller elbilar har Ahlgrens till synes hängt med. Elektriska smakar utlovas. Jaha! Priset är extremt konkurrenskraftigt jämfört med en Tesla. MEN utseendemässigt kan Ahlgrens bilar inte konkurrera varken med bensindrivna, hybrida eller elbilar. För att vara ärlig liknar bilarna i påsen inte ens bilar.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Hade noll koll på att det fanns så många olika sorters/smaker/konsistens på Ahlgrens bilar. Jag fick en liten, liten påse med original bilar av företaget som lade på sommarhjulen.

nalta norrland sa...

Klart att Sveriges mest köpta bilar snart i var mans (?) mun 👄 ser ut som bilar 🚗 de har dessutom sett lika ut den första billåsen jag fick stoppa ner handen i 😜 jag brukar dock göra pannacotta med bilarna 😋 det går exakt lika bra som med skumtomtar.
🤗

Äventyret framtiden sa...

Till och med här brukar Ahlgrens bilar dyka upp till julen. Nordic center säljer bilar då som aldrig förr. Oddly; ja var får folk alltifrån?;)

femfemman sa...

Nya varianter på elbilar, måste provas! Liksom nya märket av havredryck..
Bra för dem som inte tål kosse-mjölk!

Ditte sa...

Kul skyltning! Och Ahlgrens bilar står sig bra.Riktigt kul även med el - bilarna. De är med sin tid.
Havredrycken avstår jag dock men säkert är de de som uppskattar den. Och detta med fritt från det mesta ligger ju också i tiden.

KajsaLisa sa...

Äntligen, jag har ofta oroat mig för att Ahlgrens bilar bidrar till växthuseffekten. Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Ahlgrens bilar är en av de godispåsar som jag gillar, men då ska det vara originalet, inte några elektriska bilar här inte!
Tack för att du fortsätter med skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

Geddfish ♥ sa...

Skojsig skyltning och jag kan ju berätta att på alla de fyra vinresor till Pfalz som jag varit med på så har reseledaren alltid haft med sig en burk Ahlgrens bilar.
Kan det bero på att han heter Ahlgren själv?? Haha.
Sen att jag inte ätit av dem, är en annan femma.

Paula Merio sa...

Haha Du hittar då allt! Oatly känner jag till men har aldrig smakat, eller jo kanske, men gillar inte havremjölk. Oddly-good, kanske är det bara finnar som översätter det till ovanligt god, eller särskilt god...men det tror jag ju inte heller på...nä kossorna får leverera min mjölk, helst inte från Arla..
Elbilar från Ahlgren, det var ju coolt! Hahaha

Åke sa...

Det gäller att hänga med i tiden för Ahlgrens bilar :) Orginal är goda, måste prova dessa också för rätt bedömning. Tror bestämt jag hoppar den nya Oddly, denna lockas inte trotts fin skylt.

Klimakteriehäxan sa...

Har förstås inte testat eller ens sett Ahlgrens elbilar. Brukar gilla den gamla sorten dock, fast köper sällan. Obetydligt oftare än vi köper en bil som går att åka i.

Ama de casa sa...

Jag älskar bilar, men baktåtsträvare som jag är så tror jag att jag föredrar originalen :-)

christian sa...

"Underligt" passar säkert alla tiders som namn....finns nog många som tycker smaker är just "underlig".....
Ahlgrens hittar precis som många andra gamla godheter hela tiden nya sätt att sälja, men i regel är originalet, den första varianten den godaste . . .
Vi får alltid en sådan bilpåse på Peugeot-verkstan som tack för förtroendet, den ligger på sätet . . . trevlig gest!
När jag äter dem sen, måste jag alltid sortera dem först efter färg/smak!

Anki sa...

kul med alla bilvarianter! :)
Snyggt skyltat som alltid1
Svar: PC hos mig betyder Pilgrimscentrum och är en plats som ligger nära klostret i Vadstena :)
Ha en fin ny vecka BP!

byblixtra sa...

Så klart att Ahlgrens bilar ska finnas som elbilar men de törs man ju inte smaka. ;-)
Fruktkombi kände jag inte heller till.
Jag tycker att det kommer nya märken och försvinner märken, när det gäller havredrycker. Det kommer också en mängd nya varianter.