tisdag 3 maj 2022

Selfie #18

Inte att det händer alltför mycket med "ombyggnationen" av innergården. Men den månatliga inspektionen av entreprenörerna gick av stapeln idag. Landskapsarkitekten verkar testa jordkvalitén.


Ynka tio plusgrader idag. Kylan hindrade inte att några pensionärer (dock inte boulegänget) samlades vid grillplatsen och lagade lite gott. Gillade speciellt kompositionen av första bilden från grillplatsen. Den är annorlunda. Såg det först här jag tog upp fotot i PS.

Guuu så roligt! Selfie-temat kommer att leva vidare. Primrose och Paula har kommit på den geniala idén att vi som deltar/deltog i Klimakteriehäxans Selfie ska turas om och på det sättet hålla temat vid liv. Ett riktigt bra initiativ. Hoppas det funkar, för jag gillar verkligen temat som Klimakteriehäxan uppfunnit i januari:-). Kommentera här så att även andra kan hitta era selfies.

1.  Är du nöjd med ditt förnamn eller vad skulle du vilja heta istället?
Supernöjd:-) Mitt förnamn betyder ”lyckligt” på latin. Namnet valdes med omsorg av mina föräldrar och namnet är sååååå jag.

2.  Bästa avslappningsmetoden?
Datorn. (Älskar att skingra tankarna med att blogga, googla, göra lite research om olika ämnen med mera.)

3. Bästa mellanmålet?
Njet. (Äter inga mellanmål.)

4. Finaste semesterminnet
Tel Aviv. (Den staden slår det mesta. Helt underbara människor.)

5. Vad irriterar dig?
Vinande ljud från bilen. (Har inte hört sådana ljud på år och dag, men minns dom från min första bil en Fiat 770 sent på 1960-talet)

6. Favoritmat som barn?
Nudlar. (Antar jag, men minns inte.)

7.  Varför började du blogga?
Rungande grupptryck. (En liten lögn. Rungandet bestod av tre personer;-) )

8.  Om du har djur varför? Om du inte har djur varför?
Kan inte med djur. (Är hundrädd och maken är allergisk mot katter. En perfekt kombo (läs: ursäkt) för att inte ha/skaffa djur.

9. Om du inte bodde i Sverige i vilket land skulle du vilja bo?
Réunion. (En fransk koloni mitt i Indiska Oceanen. Låter helt okej.)

10.  Morgonhumör?
Normal. (Är ingen morgonmänniska, men är inte sur när jag vaknar, bara okommunicerbar.)

11.  Vilken hobby har du?
Läsa deckare. (Lira fotboll när jag var yngre.)

12.  Drömsemester?
England faktiskt. (Norra Englands östkust är helt underbar och totalt underreklamerad. Även
Cornwall är fantastiskt.)

13 extra frågan .-) som du behöver inte någon annan bokstav att börja med, utan "Tror du på ett liv efter detta?"  Bara av ren nyfikenhet ;-)
Nej, det gör jag inte. Men jag skulle gärna återuppstå som kille faktiskt;-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är som så ofta förr dagsfärska. DS.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Om Du skulle byta bil skulle Du då välja en elbil?
Har lyssnat på nyheterna (på tv) och himla mycket om att ladda bilen rätt… men det sägs vara billigt 😜
Kyligt väder och knappt plus 4.
Gillar bilderna och Din selfie 👍 helt otippat att Du skulle välja England som drömresemål.

En rosa fluga sa...

Tack för din kommentar ,-))
Nu blev jag nyfiken, får kolla "lycklig" på latin ,-))) Datorn är räddningen för mycket, får mig också att koppla av ,-) OJ Tel Aviv, dit skulle jag vilja åka! ,-)) Men är flygrädd både jag och mannen, så det kommer ju inte att fungera! tyvärr! Skrattar år grupptrycket, ja det kan vara väl så tufft med tre personer,-))) Kul att du började blogga!
En fransk koloni mitt i Indiska Oceanen, det låter fantastiskt! Deckare ja, jag varvar med roliga böckeroch nåt spännande. England är vackert, har bott där, min man kommer från England, men jag är svensk. Som svar på din kommentar, morgonpigg?? JAG nej aldrig, jag är som en sol när jag vaknar ,-)) men är en nattuggla!
Kul att läsa dina svar. Ha det fint Primrose ,-)

nalta norrland sa...

svar: Tack för receptet eller rättare sagt idén 👍 nu är det dock J som tycker att ris ”inte är mat” 😜 så jag är osäker på att han skulle tycka stekt ris är någon höjdare 🤔 men jag ska absolut testa, blir bra som komplement till min vanliga frulle 😋

femfemman sa...

Haha! En ny Ravelli! Eller ska du bli utespelare i nya livet.
Har tänkt på resa till Israel, men hsr aldrig blivit av. Skulle I så fall åka gruppresa för att få guidning. Vet inte om det går sådana resor i dessa dagar.
Jag är ingen djurmänniska heller... men jag kan absolut med dem...
men vill inte ha i huset. Ren bekvämlighet ! Nudlar... fanns det, då vi var barn?

Ditte sa...

Visst är det roligt att det tema Klimakteriehäxan startade nu lever vidare ett tag genom en stafettverksamhet. Jättebra idé.
Även denna vecka en del nickanden och igenkännanden.
Tel Aviv har jag besökt några gånger och gillar stan. Men jag har många städer och platser jag gillar. Ljud i bilar är enerverande men nu slipper jag det. Vi har ingen. Och om vi hyr hoppas jag bilen är tyst.
kul med grupptryck att börja blogga. Men varför inte.
England är helt ok men det är inte min drömsemester. Inte så där. Men har haft fina semestrar där på kanaler och i Cornwall och lite andra ställen. Och London gillar jag verkligen. Förr om åren var vi där flera gånger per år. Kan lite sakna det.
Att återuppstå kan jag undvara men spännande tanke att göra det som kille. Absolut.
Fint med lite vårbilder.

Geddfish ♥ sa...

Visst är även denna fläta DU. Du har ett mycket vackert namn! Tror att jag träffade på en tysk kvinna i franska Taizé som hette som du, hon var väldigt trevlig.
På tal om namn så brukar tyskarna kalla mig Gerti eller Gerdi pga anledningen med pojknamn.
Drömsemester i England? Varför inte. Har aldrig varit där mer än på flygplatsen. Men har varit i Wales och på Irland. Skottland skulle nog locka mig mer.
Trevlig kväll, som för min del går mot sitt slut.

Susjos sa...

Så roligt att selfie-flätan fortsätter, och jag får lära känna en till bloggare, Primrose, jättekul ju!
Kul också att läsa dina svar, säger som Gerd, den flätan är verkligen du!
Tel Aviv, trodde väl aldrig att jag skulle åka dit, men se vad som händer när man gillar ESC! Haha, Tel Aviv var en häftig stad med stranden där mitt i stan!
Jag är ingen morgonmänniska heller, så tidiga mornar blir det ju inte, och är då glad när jag vaknar utsövd!
Ha det fint!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att du är så i samklang med ditt namn!
Tel Aviv skulle jag gärna besöka. Cornwall och engelska östkusten också, jag har sett otroligt lite av England.

Äventyret framtiden sa...

Lycka detta med lyckligt namn. Själv drömde jag om allt möjligt att heta men absolut inte Karin men med tiden har jag vant mig.
Datorn är en bra avslappningplats. Att skriva, blogga är rena avslappningen, koncentrationen som drar bort en från annat stress. Håller med dig där till hundra procent.
Grupptryck från tre kan vara häftigare än grupptryck från 300. Bra att du föll till föga och bloggar. Tack och lov för de tre som tryckte på.
Tel Aviv har jag bara varit till via tv-dokumentärer men det ser onekligen ut som en bra, trevlig stad.

christian sa...

Du ser, det blir nog riktigt bra å fint till sist på eran innegård!
Blev du inte sugen på ett sånt där rött fordon du fotade? ;)

Annette sa...

Roliga frågor och intressant att läsa dina svar! Automatiskt jämför jag ju såklart med vilken bild jag har av dig sedan tidigare, och med vad jag själv skulle svara. Du verkar nöjd med det mesta, och det är så jag ser dig också. Mycket kraft, energi och åsikter. Och att datorn är en favorit förstår jag, för vi är nog lika i det att vi gillar att kolla upp saker och ha kontakt med andra litet när det passar oss, därför är sociala medier så bra. Réunion, var det ja. Vi pratade om den ön nyligen, dit vill jag resa någon gång. Grupptryck för mig också, när det gäller bloggandet. Jag hade eget företag, och mitt designteam övertygade mig att jag borde ha blogg och Facebook för att nå ut till kunderna och skapa en relation mellan kunderna och oss. Det grupptrycket är jag glad över, eftersom jag sedan har fortsatt och lärt känna bland annat dig.

Ama de casa sa...

Inte hund eller katt... Ni skulle kunna skaffa en häst? ;-)

Min drömsemester till Ullared står kvar på listan, men dit lär jag aldrig komma...

Snyggt flätad selfie igen!

Anki sa...

Snyggt jobbat som alltid! Inget som fick mig att lyfta på ögonbrynen faktiskt :)
Kanske återkommer jag med min Selfie, men inte den här veckan då jag inte har lust - och antagligen inte nästa heller, då jag är bortrest.

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Kloke svar, og så flott fornavn du har! Réunion har jeg aldri hørt om! Fin måte å bli kjent med dere på dette her. Ønsker deg fine dager framover ;:OD) æ-.,m her fikk barnebarnet satt sin signatur også, jeg passer på han i dag!

Åke sa...

Jag åker med dig till Reumion, när åker vi ;) Vinande ljud i bilen är förskräckligt. Jag kämpar omkring med min Kia Sportage nu. Den viner så jag håller på bli tokig. J***a Pokemon bil. Idag tog jag BMW. Jag tror jag ska lämna in den på verkstad.

Som svar till dig: På min Valborgsmässoafton: Tack BP! Jo Arctic Cat och Polaris är väl de bästa märkena inom branschen, därefter kommer väl Lynx som jag åker nu. Polaris & Arctic Cat tillverkas väl vägg i vägg eller kanske i samma hus. En Polaris jag åkte satte jag in Arctic Cat drevning i växellådan, hej vad det gick. Den gjorde 160 km på mätaren och min kompis Kenta med en Polaris Storm äkte aldrig förbi mig i skogen 🙂 Men på rakor och sjöar gjorde ju hans 180 knyck, så där blev jag lite efter. Varje gång när vi stannade låg jag hack i häl och han frågade alltid vad jag hade för maskin? Jag vet inte sa jag (och jag viste inte trimmet heller i maskinen) Jag förstår att hjärtat ditt hoppar till då du ser den loggan 🙂