torsdag 12 maj 2022

Tråktorsdag

Som ni ser är det ett sent inlägg. Anledningen är väldigt tråkig och heter städning. Inte städning i form av rengöring i första hand utan städning som är lika med rensning. Å har man väl slängt x-antal kubikmeter så är man tyvärr tvungen att städa på riktigt också. Säger bara fy f*n – så himla tråkigt. Besparar är bevis, eller rättare sagt jag tog inga bilder. Däremot fotade jag ytterligare en omgång av den ofärdiga innergården. Som ni ser passar bilderna perfekt in på Tråktorsdag.

Grävmaskinen har vi sluppit ett tag, men i eftermiddags var den tillbaka.

Om ni tror att det som gror i jorden längst upp är "nåt vettigt" så har ni fel. Det är ogräs. Sedan finns det pyttesmå gräsrondeller som lättar upp vyn en aning.

Nej, inga blommor/växter här heller. Ogräs i lådorna. Men det togs bort idag. Det ska bli spännande att se om killarna har sått nåt roligt där.
Ogräset i närbild. Hoppas att de impregnerar trälådan, för den ser väldigt tråkig ut efter bara några veckor. Nästan som mögel.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Stort tack för era  kvalificerade gissningar angående den söta lila blomman igår. Ni var inte helt eniga där, men alla gissningar var konstigt nog rätt. För när jag googlade de olika namnen så dök just ”Stärnöga” upp i olika versioner;-) DS.

9 kommentarer:

Ditte sa...

Trist med grävmaskinen tillbaka. Men den kanske är på tillfälligt besök.Hoppas.
Mycket ogräs så antar att ansvariga har en del att jobba med.
Pallkragarna verkar inte impregnerade så det är nog en anledning till att de fått en trist mögelfärg. Våra planteringar är i stora krukor och det har fungerat bra. Men kanske dessa i trä vänjer in sig.
Eloge för rensningen! Behövs här hemma också. När kan du komma?
För egen del har jag haft en jättebra torsdag. Passerade "ditt hus" på hemvägen från Vaxholm.

Geddfish ♥ sa...

Tråkigt med grävmaskiner i parken men så är det ibland. Ditt bostadsområde verkar hålla bra ordning och det blir säker väldigt fint när det få blomma sedan.

Mitt bostadsområde är helt fantastiska på att städa och hålla rent plus att sköta växterna. Här finns inga pallkragar men väl mycket planteringar i olika bersåer.

Fint med städning och urplock. Sånt pysslar jag med från och till också.
Haa det gott!

femfemman sa...

Gott att ha städat och röjt. Man kan verkligen unna sig att njuta när man är klar! //Anna-Lena

KajsaLisa sa...

Tråkigt, men jag tycker ändå det går framåt, innergården kanske passar i GladMåndag snart.
Tack för länken.

Äventyret framtiden sa...

Och så kommer jag som kärringen mot strömmen. Jag tycker inte alls det är tråkigt. Fast jag kanske är väldigt lättroad när det kommer till kritan. Ser en möjlighet överallt, även i blomsterlådorna med ogräs. Funderar om ogräset är ätbart t.ex. Maskinen tyder på något som ska bli bättre osv. Nu är jag tråkig eller hur? ;) Men heja dig som har haft storrensning! Ser som alltid framemot dina tråktorsdagar!

Ama de casa sa...

För mig som varandes norrlänning i grund och botten tycker att det är väldigt ologiskt med "ogräs". När ett gräs råkar växa på fel ställe så blir det helt plötsligt o-gräs??? Ingen rim och reson alls... ;-)

Ha en braig start på helgen!

christian sa...

Ja, det verkar inte gå snabbare hos privata bolag vad jag kan se . . .
Men du, de där stolarna verkar ju totalt onormala, hur ska man sitta skönt där, framförallt med tanke på eventuell fika . . . man är olika stor/lång å stolarna
verkar vara placerade på (minst) coronaavstånd...

Trevlig helg!

nalta norrland sa...

Håller Du/Ni på att dö-städa?

Träligt med innergården 😬
🤗

Annika sa...

Ja bort med ogräset. NU!
Det ser bara så trist ut, blä. Vi har problem med vårt bolag som sköter allmänningarna hos oss likaså, plötsligt är det usla på att ta bort ogräs. Det stör mig så.
BP, hoppas du får en fin och bra helg!