söndag 22 maj 2022

Skyltsöndag #367

Det var en härlig, solig och hyfsat varm Skyltsöndag idag. Kulusevski gjorde två mål för sitt Tottenham i matchen mot Norwich. Tyvärr lyckades Liverpool inte vinna Premier League, då laget trots seger mot Wolverhampton fick se pokalen överräckas till Manchester City. City slog Aston Villa med 3-2 då de vände ett 0-2 underläge till en 3-2 seger inom loppet av fem minuter. Svenska målvakten Robin Olsen fick äntligen stå i en viktig match och fick alltså släppa in tre mål – oooops! Men nu är det ingen fotbollssöndag utan en Skyltsöndag;-) Enjoy!

Docupartner hade jag aldrig hört talas om, men logotypens ”dokument” påminner mycket om Windows symbolen.

Pappdekalen föreställer en kille. Så mycket ser till och med jag. Han gör reklam för Filmstaden. Men vem är killen? Någon som vet?Så mycket studentpryttlar det finns nuförtiden. De flesta är rätt så töntiga kan jag tycka.Veckans höjdare: Med bred marginal utser jag den här skylten till veckans höjdare. Se så snabbt ”livet” kan ändra sig, åtminstone när man befinner sig i Sveriges huvudstad och vill betala något i en butik.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det kan ju vara en fotbollssöndag också, tycker jag. :)

Nej, vem killen är vet jag inte. Försökte få reda på det (på kul) med appen Lens men det gick inte alls, haha..

Studentgrejerna är barnsliga helt enkelt. Man kunde tro att de ska på barnkalas. Kanske de ska? Vad vet jag?

nalta norrland sa...

Kontantlösa butiker är det gott om, frågan är får butikerna verkligen vägra ta mot kontanter?
Vem killen är vet jag inte.
Studentprylar har typ sett likadana ut nu som förr, lika barnsligt då gör hundra år sedan jag sist var på studentfest… fast det är bara 13 år sedan jag såg studenter välja ut genom dörrarna.
Jag kan tycka det är märkligt att ta studenten när man går ut gymnasiet.

LillaSyster sa...

MSB gick ju ut med förra veckan att vi skulle ha ca 2000kr i kontanter hemma.....men det finns ju knappt en endaste butik kvar som tar emot dem. Jag förstår ju tanken, men är datorsystemet utslaget så blir det nog svårt för handlaren att räkna ut vad det kostar. Vem killen är......inte en susning, försökte med Google, men fick inget svar. Du får gå in på Filmstaden och fråga =) Ha en bra kväll och kul skyltat!

Geddfish ♥ sa...

Studentgrejerna har väl alltid varit lite barnsliga men jag tror att studenterna gillar dessa ändå.
Nu tar ju alla studenten så det är väl mer ett jippo.

Jag är ju väldigt mycket för kontantlöst, har alltid varit. Onlinebank, sköta allt på nätet, skanna mina varor, sköta betalningen själv med mina kort, snabbt och lätt.

Bra skyltat!

Ditte sa...

Snyggt och kul skyltat! Men visst känns studentprylarna lite sandlådeaktiga. Och att ta studenten idag gör ju alla. Man behöver ju inte heller vara godkänd.
Ingen aning om vem som gör reklam för filmstaden men någon kanske vet.

Jag tycker att man som kund själv ska bestämma hur man vill betala. Att bara ta kort är väldigt sårbart för ligger elen nere, eller någon app inte fungerar så funkar det inte alls.
Och i många länder fungerar det inte alls i denna utsträckning att betala med kort som det gör i Sverige. Jag är ju även här mycket för friheten att bestämma själv.
Många "fina" butiker i Stockholm missar mängder av kunder som vill betala "cash" och en del har börjat inse det.KajsaLisa sa...

Jag känner igen honom, det borde vara en skådis, men jag kan inte placera honom. Prylhysterin kring studenten börjar bli överdriven, det räcker väl med mössa.
Jag börjar tröttna på det här, swisch, cash, kort osv, vi har väl bara en valuta i landet.

byblixtra sa...

Det kan vara en fotomodell på pappskylten som inte har något att göra med Filmstaden.
Studentprylarna är en aning tröttsamma.
Det är många butiker som är kontantlösa men vi bör få bestämma om vi vill betala med kort eller kontanter. Förstår att det är en kostnad för butikerna att hantera kontanter men det är ett sårbart system att bara ta kort.

Susjos sa...

Jag tror att papp-killen är en "random" kille, alltså bara en reklampelare, tror inte det är en skådis.
Jag är bjuden på studentfest i år, min guddotter "tar studenten", tänker inte köpa några såna prylar, men har ångest över vad jag ske ge henne i present??? Har några veckor till att fundera på...

Cash är inte längre "king", helt klart, även i Turin gick det att betala med kort överallt, men vi hade en del kontanter med oss och det fungerade som betalmedel också utan problem.
Snyggt skyltat BP, tack för att du fortsätter med roliga skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

Paula Merio sa...

Haha, du och fotboll, jag kollade på Diamond League igår, men min halvfinska vän Daniel Ståhl var helt out....men idag, då vann unge Rovanperä sin tredje raka i world rally!
Kontantlösa butiker finns det gott om, ur säkerhets synpunkt är det okej, men vad händer när systemen brakar ihop? Då kan de sätta lapp på luckan..Studentprylarna har alltid varit extremt töntiga, undrar varför, ska inte studenter vara vuxna människor..? Filmsnubben har jag aldrig sett tidigare---
När var du på bio senast?

Åke sa...

Jo söndagen blev riktigt fin här i norr också. Verkar väldigt likt en Windows logga där ja, undra vad Bill tycker... Film är bra på bio... vet inte om det håller längre faktiskt som bäst. Jag tycker soffan hemma är bäst, ljudet finns, godiset finns och sedan kan man pausa när an vill. Nä hemma är bäst :) Ohhh detta tjat om studenten... det verkar aldrig ta slut. När en annan växte upp tror jag inte detta existerade. Eller har man förträngt kanske... Dina kommentarer går in, förr eller senare :)

Ama de casa sa...

På min tid var det bara studentkepsar som gällde. Och inte ens det... Precis när jag tog studenten så var studentfirandet helt ute och det var precis som vilket sommarlov som helst som inföll.

Jag fortsätter att vidstå att Cash IS king! Här i Spanien funkar både och, men det är fler restauranger/barer som vägrar ta kort och bara accepterar kontanter. Fast under pandemin ökade korthanteringen, så även från vår sida. Men när det kommer till småbelopp tycker jag det är lite knasigt att använda kort...

När det kommer till den där sloganen "Film är bäst på bio" så har den ju funnits i en herrans massa år. Minns när jag såg den första gången... Då tänkte jag: Jamen vad ska man göra på bio annars då, ifall man inte ska titta på film??? Haha!

Snyggt skyltat!

Anki sa...

Snyggt skyltat som vanligt!
Kontanter ... ja, vad har man dem till om det ändå inte går att använda dem när det datoriserade samhället inte fungerar?
Inte fanns det väl sådär mycket larviga studentprylar när vi var studenter?

christian sa...

Killen . . . är det inte vaktmästaren?!? :) Lol
Allt är business numera, inte minst sånt som alla msk är med på typ student, bröllop m.m......
Undrar vad vi ska ha riktiga pengar för....själv tycker jag det är obehagligt, man har liksom ingen kontroll över sina resurser . . .

Ha en fin vecka!

Stare Ström sa...

Oj så många töntiga studentprylar det finns! Och det där kontantlösa samhället är jag inte riktigt i fas med. Har fått lösa ut flera vänner med mitt kort eftersom de bara haft kontanter. Det känns inte rätt. Och själv kan jag knappt våra mynt längre.
Svar: Kul att du uppskattade inlägget. Tänkte väl att du ville ha koll på ungarna i dammen! Lika spännande varje år, om de ska överleva. De är en lagom munsbit för många.

Anni sa...

Att butiker blivit kontantlösa beror en del på vad nu företaget hette som samlade in kontanter från butiker och sedan försnillade allt. Tror det hette något på R? Men är man en prepper så tar man emot kontanter och ser till att ha kontanter hemma också, för blir det IT-haveri av någon anledning fungerar inte korten. På Castor tar vi emot kontanter (turisterna har ju alltid kontanter) men skaffade även Swish när kortläsaren inte fungerade. Blir det IT-haveri lär inte Swish heller fungera. Är du en hard core prepper har du många tior hemma, eftersom de inte brinner upp eller smälter ...

Skyltgubben känner jag inte igen. Robin Olsen tycker jag synd om.