måndag 25 april 2022

Glad måndag

Körsbärsträdet på innergården brukar vara rosa. I år är det nästan (bara) vitt. Märkligt.

En helt underbar måndag, och det är lika med en glad sådan:-) 13,5 grader, strålande sol, ingen vind, utomhusfika på Viggbyholms Stationscafé, otippade tio(!!!) nya blommor på min novemberkaktus och ett (av två) körsbärsträd på innergården som ”exploderade” igår. Lägg därtill Täby’s vårmarknad och ett fynd i lördags – så är lyckan fullständig:-) 

Täby Vårmarknad och Tribeutes monter med hållbart hantverk från Zimbabwe och Haiti.

Vårmarknad
Det ”Döda Torget” var inte alls dött i lördags, då det var vårmarknad. Skulle ge marknaden max tre poäng av fem om det inte hade varit för en viss uggla. 

Uggla
Har länge letat efter en "snygg" uggla som kan monteras på balkongräcket för att avskräcka olika fåglar från att använda räcket som toalett. Har letat i år och dag, men inte hittat en uggla som jag ville ha. Men så plötsligt hände det:-). 

Hedvig eller Olga
Fastnade hos Tribeute som bland annat sålde ugglor i olika storlekar. Tvekade inte en sekund utan den här ugglan tillverkad av återvunna kylskåp(!!!) fick följa med hem. Vet inte om jag ska döpa henne till Hedwig eller Olga. Ni får avgöra - så vad tycker ni?Montering av Hedvig eller Olga
Så typiskt jag. Älskar ugglan, men jag tänkte ju inte på att hon ska monteras också. Jag menar hon är 22 centimeter hög och väger minst ett kilo. Inte nåt man vill ha i huvudet när man promenerar på innergården. Ooooops, jag vet. Visar en bild på ugglan och det enda stället som är lämpat att fästa henne på. Med buntband kanske. Ni som är tekniskt begåvade får hemskt gärna komma med förslag.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Det är jag som har döpt Täby Torg till "Döda Torget". Det ligger nämligen öde 90 procent av tiden... DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Hejja ugglan 😍 så fin och kul att hon ör gjord av kylskåp 👍
Hur Du ska montera fast ugglan har jag ingen aning om 🤔
Jag hoppas Du berättar hur det går för ugglan och Hedvig är ju bästa namnet 😆

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Den ugglan vill man inte ha i huvudet! Slagugglor har man i och för sig hört talas om... Träd som blommar, så vackert!

Äventyret framtiden sa...

Hedvig förstås, det syns ju på långt håll att det är Hedvig!
Platsen du har funnit för att sätta Hedvig på blir ju bra. Vet däremot inte hur du får henne att inte flyga därifrån. Går det att fästa ett snöre, lång wire eller så under betongdelen, knyta rosett där hon ska vara? Bunta fast klorna i något som håller...
Den där marknaden skulle jag gärna ha varit på jag också. Tuppen är härlig, giraffen och jag kunde också tänka mig en uggla.
Tydligen har körsbärsträdet muterats på något sätt. Kanske det blir plommon där rentav;) Du måste berätta.

LillaSyster sa...

Så fin Hedvig är=) Hmm hur du ska få henne att sitta stabilt....Får nog klura på det en stund och titta på bilderna ordentligt i datorn. Kul att "dödatorget" lever upp ibland.

Susjos sa...

Så kul att vi alla gillar namnet Hedvig, för det var precis det jag tycker också! Hon ser verkligen ut som en Hedvig! Men hur du ska få henne på plats där....det vete tusan?
Fint väder har vi haft idag, jag bara njuter!
Ha en fin kväll!

Geddfish ♥ sa...

Jag har bara namnet Hedvig att komma ett. ett solklart val av namn.
Fanns det inte en barnserie om Hedvig och ugglan Helge?

Ditte sa...

Vilken bra måndag! Och både det fina vädret, körsbärsträde och allt annat bidrog. Utomhusfika på Viggans Stationscafé låter också perfekt.
Kul att "Döda torget" går att liva upp ibland. Konstgjord andning kan göra mycket.
Kul med ugglan. Vi har en som bott på balkongräcket i många år har gjort nytta. Men snygg? Icke. Men funktionell. Men ibland blir den ostadig så då får den sättas fast ytterligare- Blåser en del uppe hos oss.
Jag kör på Olga som namn-
Ja, din är tyngre än vår som bara väger ett par hg. så förankringen är ju väsentliare hos dig. Vi har några buntband som sitter i staketet plus ett hål i "botten" och ett bakom huvudet där också buntband finns. Men man får byta dem för sol och vind sliter. Lycka till. (Maken föreslog rejäla buntband)
Lycka till och hoppas ugglan får avsedd effekt.

Ama de casa sa...

Jag är mest imponerad över att du har lyckats könsbestämma kylskåpsugglan :-D
Hade det varit en kille kunde han kunnat heta Magnus, men nu då det är en tjej kan hon ju få heta Caroline, med mellannamet "af" och en slutbokstav - "s" ;-)

En fin uggla - oavsett namn - har du hittat i alla fall :-D

Gunnel sa...

Hedvig passar bra som namn på ugglan om det inte visar sig var en hane för då passar Helge. Ja, det gäller att förankra den väl, men det finns nog nåt bra sätt. Man brukar få bra tips i Blogglandia.

Eva sa...

Ugglan Olga måste väl inte förankras på själva räcket. Det tror jag blir svårt och alltför riskabelt. Undrar om den inte kan placeras lite längre in på balkongen och ändå avskräcka. När jåglarna ska gå på toa vänder de innan de landar när de får syn på henne- förhoppningsvis!

Annika sa...

Hedvig ska hon äta.
JAG älskar ugglor, som du vet!!
Har en uggla på mitt deck som ska skrämma bort hackspettar, som vill hacka på vårt hus. MEEEN, hon skrämmer inte många kan jag säga, haha.
Hedvig är iallafall jättefin!!
Ugglor for the win- Roliga att ha även om de inte skrämmer som man vill, hehe

christian sa...

Kalasfint träd, trots att det inte är så rosa....det är vårigt alla fall...
Mycket bra att återvinna å skapa nytt, sen är det väl inte så vackra figurer precis. . .
Olga tycker jag passar bra, men jag undrar . . . har du inte en gubbe som kan montera?!

Åke sa...

Värme utomhusfika vad kan bli bättre? Kul me vårmarknad och det måste ha varit kockande från dessa länder, avis ja. Ugglan vart ju superbra. Tala om glad måndag för dig :) Men Åke fick också ihop en glad måndag, det du ;)

Guldkryckan sa...

Liknande värme här både igår och idag, sååå tacksamt. :)
Grattis till ugglan som naturligtvis borde heta Hedwig. ;)
En sådan ska jag ha om mitt nät över balkongen går sönder en dag.

sv: Det var två lärare som städade upp i matsalen, så fick de göra skäl för sin lön ;)
Nä, fint gjort av dem tycker jag.

Ha det fint Bp.

Carita Liljendahl sa...

De fina körsbärsträden verkar ni ha i massor i Sverige eller i Stockholmstraketn. Ser inte lika många hos oss, de finns - men jag har alltid tänkt att ååååh, om jag fick stå under de där träden i Kungsträdgården i S:holm.

Mias Mix sa...

Vilka underbara vårbilder! Så fint när det blommar. Den där giraffen påminner om konstverken vi såg i Portugal. Tänkte direkt att ugglan ser ut som Hedvig. Men sen tänkte jag på Hedvig och Helge där Hedvig var människa och Helge uggla. Fast det spelar såklart ingen roll. Ser att de flesta röstar för Hedvig :)
Om du tar buntband och sätter fast runt det där röret på balkongen och sen runt Hedvigs fötter och drar åt hårt borde hon sitta fast.

Stare Ström sa...

Anade att ni hade kommit till blommande körsbärsträd. Då kan du njuta av nästa period hos mig! Grattis till den fina ugglan! Törs inte komma med några förslag hur du ska kunna sätta dit den säkert. Verkar svårt med buntband när räcket är så brett. Lycka till!

byblixtra sa...

Så fin uggla du hittade och jag tycker att hon ska heta Hedvig. :-)
Ja, det kan vara knepigt att montera henne men det finns säkert någon här som kan komma med bra lösningar. :-)

Jag känner igen det där med letandet efter föremål i år och dar!

byblixtra sa...

Förresten, vad kostade hantverken? De hade ju många spännande föremål till försäljning.