söndag 24 april 2022

Skyltsöndag #363

Om ni tycker att den här Skyltsöndagen är tråkig så har ni rätt. Men så tänkte jag att ni kanske vill lära er nåt nytt, precis som jag gjorde den här veckan när jag skrev om Elbilstallet i onsdags här. Ja, det var åtminstone helt nytt för mig. Så jag kan ju hoppas på att det även är en nyhet för er;-) Å eftersom det var vårmarknad på ”Döda Torget” vid Täby Centrum igår, så bjuder jag på en Gute glass som kompensation – om ni tycker att mina skyltar är tråkiga den här veckan alltså;-) Enjoy!

Här har ni två elbilar som ingår i Elbilstallet. Bilarna är av märke Nissan Leaf och har alltså helt fel färg. För blad brukar vara gröna, för det mesta i alla fall. Lägg märke till registreringsskylten på den bortre bilen" BPZ", mina initialer som Wordpress envisas med att använda;-)Scanna och bli medlem. Jag avstod.

Bilpoolen är till för de boende i området Täby Park. Men en sak verkar Elbilstallet har glömt totalt – biltvätt. Vem som står för den förtäljer inte historien.Tråkiga och ganska skitiga skyltar den här veckan. Får jag bjuda på en glass som kompensation;-) Varsågoda!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

femfemman sa...

Häftig färg på bilarna. Men intexlika snygga när de blir skitiga.
Gute glass, det låter gott!

Shannara sa...

På tal om skitiga bilar... här har det pussats bilar i en vecka typ...
Inne hos mej är det inte så gott om skyltar, men jag bjuder på en helt galen nyhet... 😉

LillaSyster sa...

Mmm glass så gott! Snart dags att fylla på med det i frysen nu när det blir varmare ute. Ha det bäst!

byblixtra sa...

Elbilsstall var nytt för mig. Bilarna platsar i skyltsöndag med den mängen "skyltar" baktill på bilarna.
Trevligt med vårmarknad på "Döda Torget", alltså vilket tråkigt namn på ett torg. Vem vill vara där? Gute Glass lät gott och fin glassvagn också.

Susjos sa...

Skyltar har du minsann fått med, BPZ var ju bäst!
Guteglass, kan det vara gott, vare sig du eller jag är inte mycket för glass?
Fast en gräddig vaniljglass med hjortronsylt skulle gå ner!
Tack för att du fortsätter med skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

Äventyret framtiden sa...

För en levande planet-blåa BPZ-bilar, snygga även om de är vårsmutsiga.
Guteglass, låter som getmjölkglass men jag har förstått av andra att den är god.
Tack BP!

Carita Liljendahl sa...

Det där med BPZ var ju intressant, antar att jag vet varifrån det kommer, då jag känner till ditt namn. Men att Wordpress bestämt det för dig visste jag inte :-)
Glass är gott så visst skulle man använda signalhornet :-)

Ditte sa...

Kul med skylten BPZ . Men kanske sparar företaget in på biltvätten av miljöskäl. Bara en tanke. Och gott om skyltar var det ju på bilarna i "stallet".
Och helt oavsett smakar jag gärna på en Guteglass.

KajsaLisa sa...

Snygg färg på dom ifall dom är rena alltså. Snart är dom så skitiga att man inte kan scanna på dom och då blir det inga nya kunder.
Guteglass lät gott, finns den med fårsmak :)
Länkar upp dig nu.

Paula Merio sa...

Bilarna var ett försök till att vara futuristiska, det gillas. Reg.skylten var ju cool!Gute-glassbilen blev jag inte impad av, ser ut som en fångtransport..
Men så är jag också anti-svart i väldigt många sammanhang, just nu byggs det oändligt mycket svarta villor, shit så fula jag tycker att dom är där dom tronar mitt i skogen...
sorry!

Åke sa...

Långt ifrån tråkig BP. El bil ligger på tapeten även om jag inte gillar det. Först styrdes vi till att åka Etanolbil som var så miljövänligt och billigt, därefter vart Diesel som var så miljövänligt och nu ska vi prackas på el drivna fordon. Jag vet många som inte kan ladda hemma ens. Sedan vet jag många som åker hybrid som aldrig använder sladden ens, dvs åker bara med bensin för att få en lägre skatt. Men bensinbilarna hybriderna som en Volvo som en kompis åker drar 1 liter milen. Jag har en kompis som åkte SAAB etanol på den tiden mellan tullarna, den SAAB:en ´drog 2 liter milen. Jag kan förstå att el bil passar nere hos er som inte åker så många mil. Jag följde skriverier här nu i påsk om alla som trängdes på ladd stationerna på väg till fjällen från er i söder. Några där skulle byta bort sina el drivna fordon. Någon påstod 2,5 timmes väntetid för att få ström. Glassen tyckte jag däremot har fel nyans på sitt skåp. Trotts att jag gillar svart. Klart jag ska tuta om jag kommer i närheten av den glassbilen. Gotländsk godhet ska man inte förskjuta. Dina skyltar ligger helt i tiden och härligt med skylten BPZ såklart.

Ama de casa sa...

Haha! Roligt med registreringsskylten! Du kunde ju ha hävdat att det var din bil och tagit den med. Även om den var i fel färg så är ju en fådd bil inte dumt :-D

Tack för skyltningen och glassen!

christian sa...

Man skulle ju kunna tänka sig att den som använde bilen sist även ser till att den är ren å fin . . .
Skulle ha svårt att vara beroende av att boka bil, inget för mig :(
"Tuta om du älskar glass" var kul, den skulle jag ta på orden å säkert tuta flera gånger riktigt rejält!!!

Ha en fin vårvecka!

nalta norrland sa...

Smutsiga bilar hör till denna årstid men möjligtvis borde den som använt bilen och ska återlämna stå gör både tvätt och städning innan nästa person ska ta över bilen.
Glass… gotländsk glass 🍦 vårmarknad det låter härligt dom start på en ny säsong.

Jo yes idag har även jag bloggat… dock bråkar mitt Google konto och jag har problem med att kommentera hos vissa, t ex hos Gerd.