fredag 15 april 2022

Fem en fredag: Vecka 15 – ”Påsk 2022”1. Vad vill du helst ha i ett påskägg?
Inget godis och choklad. Men gärna lite hud- och hårvårdsprodukter i form av mascara, krämer, schampo med mera.

2. Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?
Julskinkan är ersatt av lammstek.

3. Är det någon skillnad på musten?
Dricker varken jul- eller påskmust, så jag vet inte.

4. Tar du fram något pynt?
Nej, men jag köpte de ”obligatoriska” två buntarna med påskliljor (se bildbevis ovan). Varför kan man ju fråga sig, då blommorna efter två dagar visserligen är utslagna men luktar lika illa som alltid;-) Å ja, jag har bytt vattnet.

5. Hur kommer du fördriva långfredagen?
Inga problem alls. Det var strålande solsken. Så det blev balkonghäng med en deckare och ”gofika” i Täby Centrum när det blev för kallt för att sitta ute.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

20 kommentarer:

LillaSyster sa...

Samma sak här, bokhäng ute ett glas gott vin och solsken =)
Men varför köper du påskliljor om du inte gillar dem? Nästa år köper du dem i kruka med lökarna kvar och sätter dem i en ytterkruka på balkongbordet!Glad Påsk på dig!

nalta norrland sa...

Jag köpte en bukett tulpaner på coop, funderade på påskliljor i kruka… men kände att en enkel bukett tulpaner passade mig bäst 💐
Så härligt väder - verkar varit fint i hela landet ☀️
Min mat igår hade lätt räckt till minst två personer, speciellt nu när jag äter väldans dåligt.
Cliffhanger när det gäller C & R men jag tänker inte gå händelserna i förväg, inte min sak.
Hur har Du det i ryggen nu?
🤗

Hanneles bokparadis sa...

hud- och hårvårdsprodukter önskar jag inte heller, köpte lite till sonen bröllop i somras, men gav bort till äldsta barnbarn. Här har det varit en solig dag, riktigt sommarväder, trevlig påsk!

femfemman sa...

Bättre väder hos er än hos oss. Lite folk i em, men kallt.
Mörk choklad i ägget, vore gott. Men det köper jag förstås även om det inte är påsk.
Det fetaste från julmaten är borttaget från morgondagens påskmat.

Äventyret framtiden sa...

En helt perfekt långfredag i mitt tycke. Deckare och balkonghäng. Kan livet bli bättre?
Vi har inte köpt godis alls men har fått en påse med mandelgodis. Det lär vara tradition här. Så nu vet vi till nästa påsk.
Jul och påskmust dricker inte jag heller men jag tror att det är samma must med olika etiketter. Har smakat någon gång bara för att ta reda på. Kände ingen skillnad alls.

Geddfish ♥ sa...

Här var det ett lång balkonghäng i solstolen med inkl tupplur under filten och senare ett häng i solen i bersån. Härligt väder! Har köpt en bukett gula tulpaner.
Glad påsk!

Susjos sa...

Härligt, då har vi hängt båda två en del på balkongen idag! Jodå, lite sötsaker går ner i mej, men inte vad som helst, och väldigt sällan faktiskt.
Dricker inte heller jul eller påskmust ;-)
Lamm gillar jag, men bjuder på lax i ugn på måndag till familjen.
Fortsatt Glad Påsk till dej!

Ditte sa...


Påsk? Ä ju tveksam till den liksom till jul. Och oftast är ju maten snarlik. För egen del är jag ju inget fan av vare sig maten som i Sverige brukar serveras till jul eller den till påsk.
Äter både till jul och påsk, liksom andra dagar det jag tycker bäst om-
Vi är i Spenien och har idag njutit av middag utomhus och under dagen +24.
Inga direkta påskblommor men av ett par nya passionsblommor som såg dagen ljus.
Skönt även för dig med en skön dag ute.
Önskar dig fortsatt fina påskdagar.

Janerik Sundh sa...

Får du godis i ditt ägg så får du skicka det till mig, Helst marsipan och nougat. Då kanske jag skickar ett ägg med hårvårdsprodukter till dig...

Lamm är gott, kanske för att vi äter det så sällan.

Ha en härlig Påsk!

Stare Ström sa...

Glad påsk till dig också!

Ama de casa sa...

Jag vill ha godis i mitt påskägg! Minns en gång när svärföräldrarna kom och hälsade på i påsktider och gav mig ett bautastort påskägg. Jag tror att jag inte höll masken så bra när jag öppnade det och såg innehållet - en vas! Jösses vad besviken jag blev :-)

Påsken är så kort så det är ingen idé att pynta, annat är det med julen :-D

Carita Liljendahl sa...

Ja, påskliljor har sin speciella doft, men de är fina!
Musten tycker vi som sagt lika om - ja.
Det där med påskägg och dess innehåll kom jag att tänka på först senare, att traditionen med färgglada stor ägg av kartong, som kan fyllas med saker, är vanligare i Sverige än här.

Susie på Stjärnarve... sa...

Första åren vi bodde här på Gotland så blev det lammstek titt som tätt och när vi sen åt FÅRstek 3 gånger på raken, så tappade vi lusten för lamm. Så numera äter vi inte lamm/får alls!
KRAM & GOD FORTSÄTTNING PÅ HELGEN/Susie

christian sa...

Vad gäller påskgodis så laddade vi upp med nåt kilo häromdan, skinka har vi inte, lite ägg å egen inlagd sill prinskorv å köttbullar samt rökt lax å påskmust naturligtvis! Självklart smakar den "helt annorlunda" än julmusten, hörs ju på namnet . . . :)
Pyntat har vi gjort för längre sen även hängt några färgglada plastägg i sirenbusken . . .

Ha en underbar påskhelg!

Bokdamen sa...

Påskliljor är fina men de luktar lite speciellt så brukar inte kunna ha dem, synd. Lite ensam om att äta vegetariskt till påsk känns det som ifall vad jag kunnat se när jag kollar runt…Choklad tycker jag om, men det ska vara ren och inte söt, ja du hör kraven, inte lätt att tillgodose mig ;) sak kan nog vara lättare om jag mot förmodan skulle få påskägg;) ha en fortsatt trevlig påsk!

Violen sa...

Så snygg du kommer att bli om du får ett påskägg med önskeinnehåll! Betydligt mer fantasirikt än godis.
Påskliljor hör ju liksom till den här helgen. Jag har ställt mina på balkongen så jag slipper lukten inomhus. Jag köpte gula tulpaner, säkert säsongens sista.
Skönt att det ser ut att bli väder så att man kan vara ute och må gott!
Glad Påsk!

Paula Merio sa...

Jag har aldrig som vuxen fått något påskägg! Som barn fick man de obligatoriska godisäggen...I år köper vi inga såna, då småtjejerna är för små för godis. Jag har några stackars påskliljelökar som inte slagit ut. De står vid min entré bland alla grannars jättefina utslagna dito...men men min tid kommer väl.
Jag är hopplöst dålig på att sköta min hud, har alltid varit, aldrig smörjt kroppen, numera inte ansiktet heller då jag inte längre använder smink. En ansiktskräm står framme på spegelhyllan, men kommer ihåg den högst en gång i veckan..
Solen har gömt sig idag, men det är finfint promenadväder

Guldkryckan sa...

Balkonghäng är inte fel alls i det ljuvliga vädret vi har nu, har till och med städat balkongen idag, så skönt var det. ;)
Must gillar ju vi här, men nu är säsongen snart över antar jag, liiite trött på det nu.

Ha en jättefin påskafton nu Bp, ta hand om dig. :)

Klimakteriehäxan sa...

23 grader just nu på vår veranda. Väldigt godkänt!
Ikväll blir det Jansson.

Kina sa...

Påskägg utan godis?! 😭 På mitt påskbord är skinkan utbytt mot kycklinggryta, och för övrigt är det inte alls samma som julbordet. Must som must, men den fick stå för barnens törst. Själv drack jag vin!
Påskliljorna är så väldigt vackra tycker jag, just det här med den gula färgen som lyser upp. Och då blir man ju av med påskpyntet efter några dagar också! Och jag tycker att min allergi blir värre när jag har vissa blommor inne.
Det blev väl en härlig långfredag med balkonhäng och en bra bok! Det är livet det! Hoppas hela påsken var lika skön! Kram!