onsdag 20 april 2022

Onsdagsmix

Just den bilden har ingenting med inlägget att göra. Men efter många varma dagar här upptäckte jag dessa scillor(?) igår kväll på innergården.

Så charmig skyltning hos "Starfish and Coffee". Å kolla priserna!

En elbilstall, den första jag sett. Boxarna där bjuder på lucköppning för paket bland annat från PostNord.

La ju ut en liten teaser igår och förvarnade om att det skulle komma mera om caféet ”Starfish and Coffee”, världens mysigaste ställe vid nya Täby Park. Man känner sig nästan förflyttad till Thailand, då Starfish and Coffee består av en ”kiosk” med tak och återvunna utemöbler vid sidan om en stor parkeringsplats.

Bäst i Norrort
Dit går man inte för utsiktens skull, om man inte gillar parkeringsplatser och pendeltåg vill säga. Hit kommer man för utbudet av sött och matigt, bästa glassen samt Norrorts godaste kaffe serverat av världens trevligaste ägare. Hittills har jag bara testat Cortadon, och den var utmärkt. Men jag har läst att den italienska glassen är nåt utöver det vanliga. Å prisläget är löjligt billigt – med Stockholms mått mätt.

Elbilstall
På tal om utsikt kan jag introducera nåt helt nytt för er, ja det var nytt för mig i alla fall – en elbilstall. Ett fyndigt namn då Täby Parks nya bostadsområde byggs på Täbys Galoppfält. Och där fanns det många stall en gång i tiden. Som jag har förstått det är det en elbilpool för de boende i området som ska bestå av totalt 20 000 invånare när det väl bli klart om sisådär 25 år.

10 kommentarer:

femfemman sa...

Och vackra scillor fanns det också. Italiensk glass, det är inte helt fel! Och ett bilstall... God idé!

nalta norrland sa...

Bilstall jo men yes hästkrafter som hästkrafter 🐎 🚘
Italienska glassar ska visst vara något speciellt 🍦
Täby verkar vara full fart framåt 👍
Scillor…

Kul Du gillar att följa med på promenad 😃 tror att vissa hus varit med på bloggen tidigare av olika anledningar… blev ett par bilder till ikväll.

När det gäller 08or som jobbar som elektriker i Lycksele kanske det är ett stort företag och de som vann upphandlingen, det är ju så den som har lägst anbud går jobbet.
Det är ju samma lika när Åsele -företag jobbar i t ex Täby. Numera är byggföretag inte längre knutna till orten där företaget finns.

Carita Liljendahl sa...

Många härliga vårblommor vi får se nu. Scillor på innergården är så fina fastän blomningstiden är kort.

Ditte sa...

Härlig mix!
Minns ju den gamla galoppbanan här och har även varit där ett par gånger på tävlingar. Men det var förr.
Elbilsstall var ett kul namn. Hade inte hört det innan. Men jag vet att ett nytt bostadsområde ska byggas här. Kul idé med ett elbilstall. Men när området är klart kanske elbilarna är ett minne blott.
Har sett liknande koncept som "Starfish and Coffee" i Nacka strand och på ett par ställen till. Finns även ett par längs Årstaviken. Men med andra namn.
Kul koncept och har de bra produkter och bra priser så kommer ju besökare. Utsikt som är vacker kan man ju få på andra ställen .

Susjos sa...

Ja, det var verkligen billiga priser på kaffe mm!
Så kul med ett elbilstall på gamla Täby Galopp!
Tog också en bild på scillor idag, dock inte en sån fin närbild som du fick.
Ha en fin kväll!

Äventyret framtiden sa...

Bilstall är ett väldigt finlandssvenskt uttryck för min del. Så sade man åtminstone förr i min ungdom på det vi kallade fastlandet. På Åland sade vi garage men på det finländska fastlandet bilstall. Garage heter Autohalli på finska, direkt översatt bilstall/hall.
Scillorna tar förstås priset. Så ljuvliga så man kan smälla av.
En bra onsdagsmix, igen! :)

Anki sa...

Trevlig onsdagsmix ... billiga fikaställen gillas! Elbilstall - absolut träffande namn. Scillorna är ljuvliga!

Gunnel sa...

Passande namn på garaget! Scillor hör våren till och nu kan det väl knappast bli fler bakslag med snö?

Geddfish ♥ sa...

Jag skrev en lång kommentar som flög iväg i rymden...
Nya tag.
Italiensk glass är det godaste och likaså belgisk choklad. Kom också att tänka på svenska jordgubbar.

Du undrade lite över Sarahs grisar. Det är Nils, Hulda och Randi (hon är randig). Nej, de ska inte konsumeras, de är så sällskapliga, haha. Men hoppas det blir kultingar som får ett annat öde.
Och min tand, du har så rätt.

christian sa...

Vackra/fina bilder...blir nyfiken på cafét, är ägaren svenskthailändare kanske?