lördag 2 april 2022

Bokmärke och kartongkistaPeanuts. Peanuts betyder en hel massa förutom jordnötter. Peanuts med Snobben i spetsen minns ju vi som är 50 plus;-) Men peanuts verkar också vara ett klädmärke eller liknande. Visst är det, fast inte med den logotypen. Då det är min ”huvuddonator” LillaSyster som mejlat ”fejk-bokmärket” till mig,  kan hon säkert kommentera bokmärket närmare. Tusen tack tjejen:-) Har googlat men inte fått en träff i ”rätt riktning”. Så lite hjälp uppskattas:-)

Galghumor
Att pandemin inte är över vittnar ju rapporter från Kina om. Det är så drastiskt, att man inte har tillräckligt med träkistor längre, så man erbjuder kartongkistor istället. Sorry, men jag kunde inte hålla mig för skratt där. Maken och jag har såklart skrivit var sitt testamente. Det gjorde vi för många år sedan. Å där skrev vi att vi vill bli kremerade (såklart) liggandes i en miljövänlig kartongkista. Lite komiskt är det allt eller hur;-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

10 kommentarer:

tant Hannele sa...

nostalgilektion, har också lite göteborgsk nostalgi, dålig på galghumor

Hannele på Hisingen sa...

(min 89-åriga mor säger att IKea-karton duger bra

Geddfish ♥ sa...

Direktkremering duger för mig, och någon peanutskryddning behövs ej ;)
Idag ska jag inte glida på någon räkmacka. Utan jag ska mumsa strax på ICAs räksallad med handskalat. Botaniserade nyss i affären, stort steg för mig, slöfock, haha!

nalta norrland sa...

Go kväll och Du har än en gång ett fejk bokmärke av ovanlig sort 👍 Alkt går ju att sälja med mördande reklam… eller hur var det 🤔
Min far blev kremerad och ligger i Minneslund, tror det ör bara jag, Elin & J som varit dit sedan han blev nerlagd augusti 2018.

Jag ska oxå kremeras, askan ska strös ut i Ångermanälven.
🤗

Ditte sa...

Visst minns jag också "Peanuts med Snobben". Att det var ett klädmärke visste jag inte tidigare.
Kul att LillaSyster bidrar till bokmärkena.
Galghumor är inte alls dumt. Och visst är det bra att man har skrivit ner hur man vill ha det den dagen men inte längre kan medverka. För egen del blir det en burk i havet. Vet inte om det finns miljövänliga sådana men annars får det gå bra ändå.

Susjos sa...

Peanuts med Snobben känner jag inte till, inte heller att det var ett klädmärke.
Ja, lite galghumor måste man ha, borde ju skriva i det där vita arkivet hur man vill ha det när man dör.
Men först lever vi vidare dag för dag!
Ha en fin kväll!

femfemman sa...

Hörde någonstans att det inte funkar med kartongkistor på krematoriet. Nu tror jag att det är påhitt, att man bara vill krama ut mesta möjliga i pengaväg, även efter döden.Gamar!

LillaSyster sa...

Den satt på en Snobbentröja =)
Så du är helt rätt ute! Snobben gör come back nu åtminstone på GC

Ama de casa sa...

Peanuts känner jag bara till som nötter och seriefigur. Ser nu på LillaSysters svar att cirkeln är sluten och Snobben som jag känner honom har återvänt :-)

Jag har alltid tyckt att det har varit slös med vackra träkistor som grävs ned alternativt bränns upp. Kistmakarna måste tycka att dom har ett hopplöst jobb.

Gunnel sa...

Snobben gillar jag skarpt. Visst måste det gå bra med en kartongkista när den ändå ska brännas upp. Inte ska man behöva slänga ut massor med pengar på något som man inte har någon nytta av. Mina föräldrar ligger i minneslund och det tror jag blir mer och mer vanligt. Speciellt idag när anhöriga ofta flyttar långt iväg.