onsdag 27 april 2022

Onsdagsmix

Sett på trädet utanför vår balkong. Vet inte vad det är för träd, men knopparna är mycket vackra tycker jag.

Något jag inte sett förut - ett alternativ till bubbelplast i ett paket. Okej, det är roligt att sticka hål i bubbelplast, men de här mjuka wellpappbitarna är riktigt läckra, tycker jag. Dessutom är papp betydligt mera miljövänligt än plast.


Höll på att skriva att jag tänker klaga idag – över det svinkalla vädret alltså. Sedan kom jag till insikt att det inte skulle hjälpa ett dugg. Så jag låter bli och väljer att svara på några av Orsakullans frågor istället. 

Denna bloggvän vill jag hylla. Det var enkelt. Jag hyllar alla mina bloggkompisar. Alla är vi olika med olika intressen och olika sorts bloggar. Men guuuu så jag njuter av att läsa alla era inlägg. 

Jag har aldrig hoppat bungyjump, hållit på med paragliding och absolut inte lyft från marken i en korg under en luftballong. Kommer aldrig göra det heller. 

Jag har många gånger funderat på att skrota vår bil Tintin för att köpa/leasa en ny. Varför har jag inte gjort slag i saken då? Enkelt! Vill jag lära mig alla dessa finesser som dagens bilar erbjuder? Svaret på den frågan är absolut inte. Så på den vägen är det;-)

Det man hittar det får man. Det beror på vad det är jag hittar. Är det ett körkort/pass/kreditkort eller annan värdehandling som jag hittar så lämnar jag in det hos polisen såklart. Är det en bortglömd bok, en modern mobil eller dator så skulle jag fundera både en och två gånger om jag skulle lämna in det;-) Nej, skojar bara. Klart jag inte skulle behålla sakerna.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS. 

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har nästan hoppat bungyjump två gånger. Första gången stängde dom precis när jag kom fram på grund av regn. Andra gånger för att det blåste upp. Det tog jag som ett omen och har aldrig gett mig på ett tredje försök :-) Luftballong har jag däremot åkt en gång i forntiden och det var hur häftigt som helst :-)

femfemman sa...

Så vackra blomknoppar! Ni är tidiga ni stockholmare! Våra knoppar på äpple eller körsbärsträden har inte alls kommit i gång.
Aldrig att jag skulle hoppa bungyjump. I så fall skulle jag säkert få hjärtstillestånd...
Nya bilar är inte så svåra att lära... Mest kul med alla finesser!
Uppskattar också dej och andra bloggvänner. Ni är guld värda!

Carita Liljendahl sa...

Toppenfin bild av blomknopparna - gratulerar!

Susjos sa...

Verkligen en tjusig bild på blomknopparna! Å papp istället för bubbelplast, smart.
Håller med skulle aldrig hoppa bungyjump!
Leasa en bil skulle jag göra, då behöver man inte kunna så mycket, det är väl bara att lämna in den om den skulle krångla! Men tror att leasing dock kostar en del.
Du håller med om att hylla alla bloggvänner, tack för det, så underbart med blogglandia!

Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Kyligt var det men i lä var det behagligt. Satt t.o.m- ett tag på balkongen. Apropå balkong; Hur har det gått att fästa din uggla. Är nyfiken.
Vad gäller Klimakteriehäxans selfie såg jag att bloggvännen "Primerose" och Paula förslog att vi kunde ta det som stafett- Primerose; En rosa fluga, (http://enrosafluga. blogspot.com) hade idag nyckelord till "slefie nr 18" som vi kan ta oss an nästa vecka-

Tycker du tänker klokt när ni behållet Tintin för ni är ju inte ute och åker Europa runt. Vad gäller bungy så har jag testat och jag har också hoppat fallskärm några gånger. Men det är historia. Dock roliga minnen.Men man klarar sig bra utan.

Ditte sa...

PS
Glömde blomknopparna. Jättefina, men vet inte heller vilken variant de kan vara.
Skulle inte heller kunna plocka ut någon speciell bloggvän. Just olikheterna tycker jag också berikar.

Äventyret framtiden sa...

Mycket vackra blomknoppar. Undrar om det är en biggarå eller ett plommonträd? Nå, hur som helst, knopparna är vackra, mycket vackra och bra fångade av fotografen.
Jag har alltid haft en önskan om att få åka luftballong men så har det inte blivit i alla fall. Får agera luftballong själv och bli euforisk istället. Tror nog att det är bäst att hålla sig på mattan. Men att åka linbana är kul, men det räknas väl inte i det här sammanhanget.
Tintin, så fint namn på en bil.
Och tack för hyllningen till alla bloggvänner, du måste räkna in dig själv också. Eller det gör jag istället. Tack för BP!

Paula Merio sa...

Underbara knoppar, jag känner inte igen några knoppar överhuvudtaget. Fotade själv några idag och har ingen aning om vad de ska bli av dem! Visst är det kul att vi bloggare har olika intressen, vi skiftar i ålder, men alla gillar vi att blogga och att ha goda vänner, bloggvänner!
Jag känner mig som i en rymdraket när jag någon gång åker i en sprillans ny bil, häftigt, men tekniskt! Men jag hade inte tackat nej till fickparkeringshjälp på den tiden jag körde...
Visst är det kallt! Nordanvinden gör sitt till, o vi blev nog lite bortskämda under påskhelgen, för det väder vi har nu är helt normalt för årstiden!

Åke sa...

Ja det är svinkallt. Jag har strax under nollan men det blåser nordanvind. Trevligt att du gillar alla våra bloggar. Ja det kan vara lurigt med ny bil idag, regler ändras och skatten ska in så att säga (menar vägtrafikskatten) Jag tror att när alla skaffat elbil kommer skatten då där att höjas. Leasa är förmodligen en bra tanke. Viste du om detta? BP – Europas största fotbollsförening, jag slog bara BP i sökfältet för att komma till din blogg då det dök upp. Jag trodde det var onsdag idag (torsdag) Men tiden går visst fort då man har roligt :)

Eva sa...

Håller verkligen med dig om bloggandet. Det alldeles otroligt vilket utbyte man har av det. Alla med sin egen stil. Det finns inte två bloggar som är lika. Man lär känna bloggaren genom inläggen på ett "lagom" sätt. Deras favoritintressen mm.
Jag hyllar också alla mina bloggkompisar för allt de ger mig - inte minst dig, din blogg och alla dina kommentarer.

Klimakteriehäxan sa...

Jättefina bilder! Jag har flugit ballong, det var fantastiskt. Men nåt bungy jump blir det aldrig.

Gunnel sa...

Blomknopparna är jättevackra! Nej, jag lyfter inte gärna från marken utom när jag ska flyga iväg nånstans...men då är jag ju instängd. Jag vill inte ha fri luft och sikt runtikring. Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Jag älskar att läsa alla mina bloggvänners inlägg! Dock är jag numera dålig på att kommentera, då jag i utmattningen känt mig stressad. Och nu har jag haft för många bollar i luften.
Stor KRAM till alla bloggare!

Aldrig bungyjump eller fallskärm här. Men en gång var jag väldigt nära. Det var i Thailand och sån där hängglidare av något slag, men nej.

Allt gott!

christian sa...

Två härliga bilder å ändå så olika . . . jag skulle kunna/vilja klaga över den vedervärdiga vinterblåsten ute nu i slutet på april....inte kul alls att cykla, men i motsats till dej: jag klagar!

Stefan Karlsson sa...

Är dålig på träd och buskar. I Nyköping har vi ett par magnolior. Liknar dessa lite grann och kanske att det rent av är en magnolia.
Vacker utsikt hursomhelst.