onsdag 6 april 2022

Onsdagsmix


Crime prevention och public safety - på/av en container för matavfall - hahaha:-)

En välfylld bag med tidskrifter/reklamutskick hamnade i containern för tidskrifter. Så PK jag har blivit;-)


Städdag
Hade bestämt för en städdag idag. Med städa menar jag alltså att ta dammsugaren på en promenad i lägenheten. Sedan slog det mig att en grovstädning av balkongen också skulle ge en viss tillfredsställelse. På grund av alla dammiga arbeten på innergården var balkongen smutsigare än någonsin. Ja, det är den i och för sig fortfarande, då det inte räckte med att dammsuga golvet. Men våttorkning får vänta tills det slutat snöa;-) 

Sophantering
Fick mig ett gott skratt (eller om det var två) när jag såg att HSB har börjat med CCTV-övervakning av sophanteringscontainrarna. Gissar att det inte är på grund av stöldrisk (hahaha) utan att det är för att komma åt ”obehöriga” som slänger sina sopor i bostadsrättsföreningens kärl. Jag letade bra länge efter kameran. Hittade den inte. 

Tidskriftsåtervinning
Bagen med tidskrifter/reklamblad som står under ett bord i köket var proppfull. Alltså dumpade jag hela den tunga bagen i en kundvagn, som inte jag har snott hos ICA, utan någon annan;-) Trodde att högen hade samlats ihop under sisådär tre månader. Icke. Det äldsta reklambladet var daterat 24 oktober 2021. Där ser man, tänk så fel man kan ha;-)

9 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så länge ligger reklam å annat papper inte kvar hos oss, däremot tidningar…
Bekvämt med en kundvagn 🛒
Det ska ju typ snöa i hela landet ⛄️
Jag har haft torsdag hela dan då när de på tvn pratade om onsdag fattade jag inte varför 🤷‍♀️
Vill Du har inte ha inglasad balkong eller har det inte kommit till tals i Ditt hus? Tycker de flesta lägenheter i större städer (Umeå, Örnsköldsvik) har inglasat.

Ditte sa...

Bra tanke här med att motionera dammsugaren. Men smart att vänta med våttorkning tills snön avlägsnat sig.
Och du fick ju ut kassen med pappret Praktiskt med kundvagn som kan användas till mycket.Vi har i huset egen pappersinsamling i ett grovsoprum på gården och det är smidigt att langa in kassen där. Ni har ju en större gård och område.
Skrattade också åt CCT övervakningen. Men kanske är det inga kameror uppsatta utan bara lappar. Men obehöriga kanske tänker sig för.
Hoppas våren snart är tillbaka hos er.

LillaSyster sa...

Oj, jag tömmer reklam/kartong/förpackningar, glasflaskor/ burkar, plast och metall minst två gånger i månaden oftast oftare, annars så svämmar det ju över. Passa på att skura balkongen då det regnar, dä är det ingen som klagar över lite extra vatten. Nu ska jag fortsätta titta på finalen i Sveriges mästerkock =)

Susjos sa...

Det behövs städas här hemma också, men dammråttorna ligger nog kvar ett tag till! Vår tidningshög är väldigt full, men just nu lagas hissen i en vecka, så tidningarna får snällt stå kvar ett tag till i skåpet!
Balkongen ja, den behöver också städas, väntar tills det bli lite varmare igen.
Ha en fin kväll!

femfemman sa...

Nu är det rent hus här också. Riktigt rent , från ovanvåning till källare. Garaget får sin makeover till sommarn. Där ställde jag in de dagstidningar som samlat sig på någgra veckor. Borås Tidning dagligen, Ulricehamns tidning tre dagar i veckan. Den senare kunde vi "leva utan", men den har liksom blivit en vana.
Fem cm snö här,! Inte läge för utestädning direkt! Ha det gott! // anna-lena

Äventyret framtiden sa...

Ser att du fortfarande håller Söndagsskyltningen igång. Ska försöka hänga med från inkommande söndag; jag har saknat skyltandet. Du fick till skyltar nu också i din onsdagsmix.
Jag har ont om tidningar överhuvudtaget, läser det mesta via Internet. Lite tråkigt nog men bekvämt på sitt sätt.
Ha det bra BP!
hälsar Karin från en annan ö än Åland, nämligen Madeira

Anki sa...

Städdag ... låter nästan som det var en torsdag, men det är det ju idag.
Jag måste nog motionera min dammsugare också, men mest behov är det nog att damma. Jag har minimalt med papper - inga tidningar - och jag vill inte ha pappersreklam i brevinkastet.

Ama de casa sa...

Övervakningskamerorna kanske också ska hålla koll på dom som inte sorterar rätt eller ställer sitt skräp utanför kärlen. Det brukar kunna se rätt gräsligt ut runt såna där sopstationer.

Städdag... Det kunde jag ha sysselsatt mig med på senaste tiden när jag ändå vägrat lämna lägenheten, fast jag valde att rota i bildarkivet istället. Det var roligare :-D

Gunnel sa...

Ditte har kanske rätt att lapparna bara är "skrämskott". Gör de bara nytta är det väl ok. Våra soptunnor är faqckindelade så där kan jag slänga papper och lite annat. Skönt att kunna göra det hemmavid. Det blir givetvis ändå några rundor till "tippen".