söndag 17 april 2022

Skyltsöndag #362

Även om det är Påskdagen så är det ändå en Skyltsöndag:-) Fyra skyltar även den här veckan. Inga direkta höjdare, men skyltar lik väl;-) Enjoy!

 

Finn ett fel;-) Företaget håller på med städning, flytt och fix. Och inte bara det! Pandy kallar sig för ”Sveriges främsta Service Techbolag. Med innovation och kurerade(!?) hushållstjänster." Kurera trodde jag var lika med ”läka”, men uppenbarligen inte. Läkta hushållstjänster:-))) Och rosa bilar på det – usch!Täby Centrum är mästare på att dölja butiksdöden med stora och proffsiga skyltar.Tjärschampo. Älskar doften av tjära när det gäller beläggning av gator. Men i håret????? Kanske Paula med sin finska bakgrund kan upplysa mig och mina läsare om vad det är för speciellt med det schampot. Billigt var det ju. Köpte det dock inte.Little black bomber från Snowdonia. Är väldigt skeptiskt mot sådana runda ostar som alltid dyker upp vid jul och påsk. De påstår sig komma från England och insisterar vara Cheddar ostar. Minns att vi testade en variant till jul någon gång, och min (sv-)engelska make tyckte att osten var ett dåligt skämt och inte var i närheten av att smaka ”äkta cheddar”. Så nej, vi avstod från bombern;-) Snowdonia förresten – vet inte varför, men jag associerar till Doggerland här.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ostbomber 💣 har jag inte sett röken av 💨 men kanske är norrlänningar inte rätt sorts konsumenter 🤔 jag gillar ost… 🧀 🐁
Även idag en fin dag i min favoritfärg- sol och blå himmel är min favoritfärg 🤩
Bra skyltat och den rosa färgen syns bra även om jag icke förstår vad de ska kurera 😅 men städföretag verkar vara en lukrativ syssla 😜

LillaSyster sa...

Bättre att satsa på ost man tycker om! Kanske skulle gå in och hämta lite ost till vinet här ute på verandan. Vilken sommarkväll, sitter ff ute i bara klänning. Ha det gott bästa BP!

Musikanta sa...

Kurera använder jag bara i den betydelsen att man botar något eller som du säger - läker. Men städningen kanske behövs kureras, åtminstone hemma hos mig :-). Första gången i alla fall jag hör det i denna nya betydelse.
Tjärtvål har jag hört talas om men tjära i håret vill jag inte ha!

Ser att du har länkat till Doggerlandserien- mina älsklingsböcker. Läste femte delen för några veckor sedan. Alltid lika bra!
Önskar dig en fin fortsättning på påsken!
Ingrid

femfemman sa...

Tjärschampo, nej tack!
Cheddar...äkta vara, finns god svensk cheddarost... Tack!

Äventyret framtiden sa...

Jag kurerar mig när jag är förkyld, t.ex.
Tjärschampoo har jag använt och det var hur bra som helst, inte stor skillnad alls på det och på annat schampoo annat än att det "kurerade" hårbotten lite mera mot mjäll od.
Tjärsalva är också bra att kurera huden med. T.ex. Terva på finska, f.ö.
Cheddar, sällan jag använder den typen av ost. Kom på att jag borde göra ett besök i en ostaffär här så småningom, ta lite bilder osv.

Paula Merio sa...

Haha, gissa vem som har precis en sådan brun shampooflaska hemma?? Men, världens bästa shampoo är det inte, men doften!!! Jag tar alltid med den till bastun, tvättar håret med den en gång och tar sedan mitt vanliga shampoo o löddrar en gång till...men det är den värd! Kalla det nostalgi! Vem vill inte dofta nytjärad eka???
Pandybilen var förskräcklig, men den syns i vimlet!

Geddfish ♥ sa...

Rolig skyltning, eller ja, varierande!
Tjära. Jag är nog en av de få som gillar tjära. Hittade ett godis på en finlandsbåt en gång och blev helt superfrälst.
Det godiset finns inte att köpa i Sverige. Det heter Det heter Leijona lakritsi. Beroendeframkallande!

LillaSyster sa...

Svar Kia arena är för barnen i stadsdelen Tallboda. Damerna spelar inne i stan pä nya arenan=)

Ditte sa...

Kul och varierad skyltning. Men vad gäller ett fel så känns hela konceptet med "Pandy" lite fel. INte minst bilens färg.
Trist med butiksdöden men lite upplivningsförsök jobbar ju Täby C med. Bra så.
Vad gäller tjärshampo vet jag inget. Men däremot vet jag att tjärtvål kan vara bra till mycket.
Sen att man spar något är jag inte med på om man handlar. Men däremot att man lägger ut mindre.
"Riktig" cheddarost gillar jag men köper den då oftast i Hötorgshallen där jag kan smaka den . Klokt val tror jag att ni avstod denna ostbomb.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Helt underbart inlägg som jag skrattat. Kanske främst åt vad du tycker om rosa bilar. Då skulle du veta att min dröm alltid varit en rosa raggarbil med "vingar" 😅

Susjos sa...

Snygg rosa bil, den lyser ju upp under vår gråa årstid, som nu faktiskt äntligen går mot varmare och grönare tider, men vet ju vad du tycker om rosa ;-)
Aha, man ska akta sig för lustiga små runda ostar som kan vara nåt annat än cheddar!
Tjärschampo , ska bli spännande att höra vad det kan vara?
Snyggt skyltat som vanligt BP!
Ha en fortsatt trevlig påskdag, eller vänta, snart är det Annandag påsk!
Godkväll och så småningom godnatt!

Åke sa...

God fortsättning BP! Ost som ost... nej fasiken heller. Det kan vara stor skillnad där. Tjärlukt i håret, nä vet du vad! Tjära har man på papptak och på båtar (min åsikt) Förstår att det var nedsatt pris. Den rosa budbilen stack då fin ut. Täby centrum har då minst fem följare. Ja med dig ;)

Ama de casa sa...

Tjärschampo låter skumt, och det är det väl också som dom vanliga shampona antar jag :-) Kom att tänka på dom jättegoda tjärpastillerna som man kunde köpa på finlandsfärjorna, fast såna har jag inte ätit på år och dag.

Snyggt skyltat!

christian sa...

Färgglada bilar är alltid en trevlig upplevelse tycker jag, de flesta bilarna idag är ju svarta, gråa eller vita så . . . fram för mer färg!
Skulle, precis som du, inte falla för någon av de där tveksamma produkterna heller . . .

Carita Liljendahl sa...

Nej tack - ingen tjärdoft i håret för mig och inte rosa bilar heller :-D

byblixtra sa...

Jag är sent ute med Skyltsöndag och har lagt in ett inlägg idag.
Det var en rosa bil, dock inte snyggaste varianten av rosa.
Håller med om att Täby C är bra på att täcka tomma skyltfönster.
Tjära luktar gott men har aldrig testat tjärschampo.
Lite udda skyltning av "little black bomber" med skyltarna liggandes på andra varor?

Guldkryckan sa...

Tjärschampo lät ju suspekt, nyfiken blir man ju men jag tror jag står över det iallafall. ;)

Ost köper man ju helst i ostbutik så man vet vad man får, fast även vi har provat lite olika ostar vid tex jul, det har inte varit så uppskattat varken av mig eller frugan.
Bäst att köpa det man vet är som det ska vara, gott således. :)

Ha en fin kväll nu Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Tjära i håret låter tveksamt ... ska man klämma dit ett gäng fjädrar också eller hur är det tänkt? Den där ostsorten känner jag inte igen, är den god?

Anni sa...

Tänk att gå runt och dofta tjära, det låter onekligen udda även om jag gillar doften. Tjärtabletterna som nämnas i kommentarerna vet jag att maken gillar. En ask av dem räcker hur länge som helst.
Det är skillnad på svensk och engelsk cheddar, men det har säkert din make koll på. Jag tycker att det är trist att vi inte får ta hem engelsk ost efter Brexit, som om den skulle blivit "farligare" då? Fick berätta detta för turister i butiken på påskdagen, de hade haft med ost hit och skulle ta med svensk ost hem. Lycka till i tullen, sa jag till dem.