lördag 23 april 2022

Bokmärke och svar


Fortsätter med ett av LillaSysters många fejk-bokmärken. Tror att även det här märket tillhörde ett plagg som hon köpt på Gran Canaria. Ett riktigt sött och gulligt märke tycker jag. Bara för att så googlade jag ”Made with love” och kunde konstatera att texten finns i hundratals olika utföranden och material. Ja, men då så;-) Ytterligare ett nytt användningsområde alltså – som bomärke. Än en gång – Tusen tack LillaSyster:-)

Nu till Orsakullans frågor

Den 20 april var Polkagrisens dag. Har jag besökt polkagrisarnas Gränna? Självklart, flera gånger till och med. Gränna är en riktigt söt liten stad vid Vättern - när det är soligt. Har dock aldrig köpt polkagrisar. 

Då höll jag på att missa ett flyg hem från en semester i Bulgarien. Fel, Jag höll inte på att missa flyget, vi missade det. Och det gör man inte ostraffad, inte om man befinner sig i Sandy Beach i Bulgarien i början på 1980-talet… 

När jag kom på fel tid. Det var länge sedan. Hade åtagit mig att boka tågbiljetter till Åre för mig, maken och tre kompisar. Allihopa dök upp vid utsatt tid men på fel dag. Det var INTE roligt. Vi fick åka hem igen och åka upp dagen efter. 

När jag var på fel plats. Både igår och idag hade jag oturen att se en trafikolycka. Igår var det en Porsche SUV som hade kört in i en sprillans ny BMW. Idag var det en liten mopedbil som lyckades köra av motorvägen uppför ett stup och ”rulla” ned på taket. (Mopedbilar får INTE köra på motorvägar.) Inga skadade i någon av olyckorna. Ogillar dock att bevittna sådana händelser.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

11 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Oj, vilken dramatik du har varit med om så där bara. Trafikolyckor, två stycken! Skönt att det inte blev några personskador men roligt är det ändå inte att vara med om detta även om det är på håll.
Att missa flyg är inte roligt, även jag har gjort det (Uffe med). Inte roligt alls även om det fixade sig, men det är lite mardrömsaktigt.

femfemman sa...

Gott när inga personer blir skadade!
Gränna är en jättefin liten stad. Har en br butik med ( skrynkelfria) linnekläder. Country Line tror jag den heter.
Har köpt polkagrisar... men de blir sällan uppätna.
Tog fel på avresedagen då vi skulle åka på vsbdringsresa till Österrike för fem år sedan. Löstes med att vi tog kvällsflyg till München och åkte taxi i tre timmar. Extra dyr resa förstås...men det var den värd.

Hanneles bokparadis sa...

riktigt snyggt bokmärke... har varit i Gränna

Ditte sa...

Bra att du har bokmärken att ta av. Budskapet hittar man lite varstans numer på diverse kläder. Och det var ju detta du såg när du "googlade".
Att komma fel dag men rätt tid måtte ha varit pyrt men det rättade ju till sig dagen därpå. Bra så.
Instämmer helt i att missa ett plan är illa. Inte minst från Bulgarien på 80-talet.
Ja, detta med att resa kan innebära en hel del spänningsförhöjande moment. Ibland alltför spännande.

Susjos sa...

Ett jättefint fejk-bokmärke du fick!
Förstår att du kommer ihåg det missade planet från Bulgarien, ingen lek på den tiden! Och det där med fel dag har jag också varit med om, men skrev om det på "när jag var på fel plats".
Trist med trafikolyckorna, skönt att ingen skadade sig!
Ha en fortsatt fin lördagkväll!

Hannas krypin sa...

Så fint bokmärke du fått! Oj viljken fadäs med Åre. Men det går ju att lösa. Vilken tur i oturen med bilolyckorna att ingen blev skadad.

Klimakteriehäxan sa...

Inser att jag denna gång hade kunnat komma med en del riktigt bra svar på Orsakullans frågor, men jag kan ju inte hoppa på varenda "utmaning" ... men för kort tid sedan hade jag så bråttom till en tid hos ögonläkaren att jag tog en taxi sista biten eftersom bussen var sen. Väl framme hade jag kommit en timme för tidigt.

Gunnel sa...

Tyvärr har jag varit på fel plats på fel tid några gånger. Något som jag däremot alltid är i tid till är när jag ska flyga. Jag är så nervös över att komma sent så jag brukar var på plats flera timmar i förväg.

Ama de casa sa...

När jag gick djurvårdarlinjen i Norrköping hade jag en klasskompis som kom från Gränna. Hon hade med sig en himla massa polkagrisar i hur många smaker och färgsättningar som helst. Jag blev mäkta förvånad, för jag hade bara sett dom klassiska rödvita tidigare :-)

Otäckt när man ser olyckor... Men skönt ändå när det "bara" blir materiella skador.

LillaSyster sa...

Att bli vittne till olyckor är inget vidare, men skönt att det gick bra för alla inblandade. Yes det stämmer märket satt på en kjol tror jag.....du vet minnet är bra men kort!

Paula Merio sa...

Jag var på samma beach som du i Bulgarien, kanske lite före gig...tror det var 79 för dottern var 3 år. Gillar också Gränna men inte polkagrisar...
Jag vill inte heller bli vittne till trafikolyckor!