torsdag 28 april 2022

Tråktorsdag

Bilden har ingenting med inlägget att göra. Men ICA bistrons smörrebröd står rätt högt i kurs just nu;-)

Det hade varit en riktig tråkig torsdag om Klimakteriehäxans tema ”Selfie” gått i graven för gott. Men det löste sig. Primrose - en helt ny bekantskap för mig och Paula – en gammal, härlig bloggkompis ska turas om med att lägga upp selfies framöver. Troligtvis på måndagar eller tisdagar. Först ut är Primrose med Selfien #18 som ligger redan uppe här. Vill tacka Ditte för den fina förhandsinformationen:-) Älskar Blogglandia, bästa djungeltelegrafen ever;-) Å tusen tack Primrose och Paula att ni fortsätter med det roliga temat:-) Såg precis att även Anna-Lena vill vara med. Hon tar sig an Selfie #20. Så kul!

Ugglan Hedvig
En överväldigande majoritet av er fina läsare bestämde att min ”kylskåpsuggla” ska heta Hedvig, helt i linje med Harry Potters uggla med samma namn och färg. Återigen var det Ditte som kom med förslag om hur jag ska fästa Hedvig på balkongräcket. För den installationen behövs det dock buntband, vilket såklart finns i verktygslådan. Grejen är bara den att banden är svarta och för korta. Balkongräcket är ju vitt, ugglan likaså, så vita buntband behövs. Så ett besök hos Clas Ohlson lär lösa det problemet. Lärde mig idag att Rusta inte säljer buntband varken i butik eller på nätet. Ja, då vet jag det.... 

Nej, det blev ingen riktig Tråktorsdag, men jag länkar upp till KajsaLisa ändå;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Jag vet att man kan "knyta ihop" fler buntband till rätt längd, men det blir fult. DS.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Har inte fixat veckans Selfie än. Får göra det bums! Fullt upp... men det gillar ju jag. Grymt att binda Hedvig för hårt... fast.. det kanske är säkrast så

nalta norrland sa...

Det vore väl coolt att ha Hedwig i en bur för på balkongen så hon inte flyger i väg…
En tråkig torsdag avvärjdes med hyfsat enkla medel när Blogglandia löste problemet 👍
Min torsdag är lugn, jag och soffpotatisarna vilar 😴

Ditte sa...

Jag tyckte det var jättebra att Promerose och Paula startar så att detta roliga tema kan fortsätta- Och sedan tar Anna - Lena en omgång- Och delar vi upp det hela kan temat leva vidare. Jag tror nästan vi alla som är med kan ta oss an var sin vecka.Nu får vi hj'lpas åt att sprida det hela. Djungeltelegrafen är bra.
Så goda dessa smörrebröd ser ut och kan tänka mig att smaken också var det-.
Så det blev inte alls en trist torsdag.
Vi har buntband till vår och de har fungerat bra- Man får bara se till att om det blåser att banden håller. Och med vita band så syns inte fastsättningen- Kanske måste du borra ett hål i Hedvig men det kan inte hjälpas.
Stort tack för länken/länkarna- och lycka till nu med Hedvig. Blir ett bra namn.

Geddfish ♥ sa...

Nämen, vilken superb lösning på SELFIE!!! Länge leve Blogglandia!
Nej, du hade ingen tråkig torsdag. Jag har gjort det jag skulle i min takt.

Jag har faktiskt en vit uggla stående på köksbokhyllan sen många år. Kanske det skulle bli en balkonguggla? Jag har visserligen min stenkatt. Min uggla är en stor ljushållare.

Å så kom det hem en sån där FLUX per post idag, får se hur den funkar inatt!

En rosa fluga sa...

Lite snabbt om Selfien ,-) det är meningen att vi alla turas om. Just nu , har jag Primrose vecka 18 Vecka 19 har Paula, Vecka 20 Femfemman, sen kommer Kicki och Ditte att vara med. kanske blir vi fler...så tycker du det verkar OK, hoppas det ,-)
Ha det fint Primrose ,-)

KajsaLisa sa...

Tråkigt när det man gillar går i graven, skrev om det i mitt inlägg också. Jag saknar en fotoutmaning mitt i veckan efter det att Gems lade ned. Tyvärr har jag inte tid just nu att starta upp en.
Smörrebröden såg riktigt smaskiga ut.
Tack för länken.

Äventyret framtiden sa...

Tråktorsdagen blev ju allt annat än tråkig. En torsdag där lösningar av bästa slag infann sig istället. Selfie fortsätter, toppenbra. Jag kanske hoppar på tåget jag också bara det bestäms vilken dag i veckan det blir. Måndag passar bra för min del men...
Smörrebröden får det att vattnas i munnen. Mums!

Susjos sa...

Mums för de där smörrebröden! Å nån tråktorsdag har jag verkligen inte haft, en helkväll på stan blev det, sååå trevligt!
Va kul att selfien fortsätter, då får jag börja med att titta in hos en ny bekantskap : Primrose, till att börja med!
Hoppas du får tag i dina buntband!

Nu kanske jag måste gå och lägga mej, godnatt mitt i natten!

LillaSyster sa...

Mmmmm de smörrebröden såg mycket fina ut.
Det blir säkert bra med buntband till Hedvig, annars får du satsa på en stor fågelbur med krok från taket eller ett vinkeljärn ut från väggen. Kul att temat verkar leva vidare =) Ha en bra fredag!

En rosa fluga sa...

LÄS här ISTÄLLET ,-) SJÄLVKLART är ALLA välkomna att vara med i SELFIE, om du är md och hittar på egna selfies eller inte, är nu ett gäng som börjar, så att det kommer nog att fungera. Från början hade jag tänkt att vi alla turas om, sen fick jag en förfrågan, får man inte vara med annars, det blir ju heltokigt, så alla är välkomna hur man än väljer att göra ,-)
Primrose!

christian sa...

Nä, inte var det mycket tråkigt idag inte, det skulle väl va att du inte valde namnet Olga till din uggla, men annars . . .
Smörrbröd är ju sååååå gott !

Ama de casa sa...

Jag fick ett gäng röda buntband i present en gång, men dom hade nog inte heller passat :-)

Carita Liljendahl sa...

Sådana där små godbitar - smörrebröd - skulle jag gärna se hos oss också.
Lagom små och med olika pålägg, fyllningar - mumsigt!
Jag blev aldrig hooked av Selfies-utmaningen, men gillade ibland att läsa andras svar.