söndag 10 april 2022

Skyltsöndag #361

Det är inte alltid jag är nöjd med min egen skyltskörd. Tycker ofta att ni "mina skyltare" slår mina bidrag med hästlängder. Åt andra sidan är ju Skyltsöndag ingen tävling utan bara att väldigt trevligt sätt att ”mötas” och gå det mest varierade skyltpromenader på söndagar. Fungerar alldeles utmärkt tycker jag. Men den här veckan är jag faktiskt mycket nöjd med min skyltsamling. Enjoy!

 

De tre aporna är ett gammalt motiv i japansk konst och betyder ”inte se, inte höra och inte tala”. Lär mera här. Idag står aporna för nåt helt annat;-)Retar mig alltid på folk som sätter dekaler i bakrutan på sina bilar som informerar att det antingen finns bebisar eller hundar i bilen. Dekalerna är ofta så små att bakomföljande bil nästan måste köra in i bilen framför för att kunna läsa skylten. Å då är det ju redan för sent…Veckans höjdare 1: ”Vänligen se till att dörren stängs”. Jaja…;-)Veckans höjdare 2: Yogahöns – hahaha! Uppenbarligen såldes en av tre yogahöns. Seriöst  - är det sjukt eller bara korkat. Är så långt ifrån snål man kan komma, men jag skulle inte köpa någon av hönsen. Åt andra sidan är jag ingen ”believer” i yoga heller…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Sådana där klistermärken har jag aldrig haft i mina bilar, lite töntvarning för det tycker jag.

Yoga har jag aldrig provat och kommer nog inte göra det i framtiden heller, lite meditation får räcka för undertecknad åsna, åsnans ej så späda lekamen pallar inte annat. ;)
79 kr?
Räcker ju till något gott i glaset istället.

De där aporna har jag närmast vid Post Hotell här i Göteborg, ska fota det någon gång och lägga ut på min blogg.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Var inte så självkritisk- dina skyltningar är ju toppen! Och som sagt det är ju ingen tävling =)
Nä inget yogafan jag heller..... gillar ju tempo!
Du ha en bra kväll=)

Ditte sa...

Jag tycker att du som vanligt du lyckats bra med dina skyltar. Och vad gäller skyltarna, så är det ju som du skriver, ingen tävling utan bara roligt att se vad andra hitta i skyltväg och visa sin egen skörd. Tolkningen är ju väldigt fri.
Tre apor har jag sett gå igen en del i japansk konst. Att du nu gett sig in i vinbranschen är ju trevligt. Önskar dem lycka till.
Dekalerna i bilar med info kan man undra över. Vem är de till för? Instämmer helt- Alltför små. Å andra sidan vore de större och satt i fönstret skymde de sikten. Så vilken nytta?
Yogahöns? Vad ska man ha de till? Utfyllnad, eller...

nalta norrland sa...

Tre apor vin 🍷 har jag sett liksom tre apor 🙈 🙉 🙊 som prydnad… yogahönor 🐓 Tack men Nej tack
Du ska icke vara självkritisk 🛑 Du har alltid bra söndagsskyltning 👍
Idag har J mest bara varit ute med traktor 🚜 snön faller fortfarande och J körde i väg på runda nr 2, han var bara hem å åt middag….
Jag har huvudvärk, typ migränliknande eller bihåleinflammationhuvudvärk…

Åke sa...

Bli slagen med hästlängder hit och dit... så ser inte jag mig det. Jag gläds åt var och en som gör ett inlägg åt din fantastiska skyltning. Det är ju jättekul/bra bara att du inte fick dit ngt märke för vinet tex. Dekaler på bakrutan kan ju vara kul, glöm inte att jag gjorde en för dig ;) Men jag tror den var 100 mm hög. Det klart och tydlig att dörren ska vara stängd, står den det ska den vara det:) Höns brukar nog inte yoga... snudd på djurplågeri om man försöker med det. Jag hade ett mågämne en gång, som när vi såg att det stod följande på en bakruta: Tjejer kör bättre än höns:) Nu påpekade Micke att det inte var bevisat...

Geddfish ♥ sa...

Det finns ju en fjärde apa också. Den som sitter med sin mobil. Den varken ser, hör, eller pratar till någon. Jag har bilden, får lägga den nästa söndag!

En gång i tiden hade jag en dekal på min bil. Det stod SUPER 10. Jag sålde nämligen Golden Products. Men gissa om mia barn skämdes, haha.

Du har ju alltid bra skyltar! Kanon! Och man tager det man haver, skojsigt.

femfemman sa...

Yogahöns skulle göra sig på påskbordet. Lite kul med ett fåtal pynt till påsk, tycker jag.
Aporna känner jag igen. Försöker komma på i vilket sammanhang. Men det är rätt tomt i hjärnan. Har varit ute nästan hela dagen, så den har nog blivit utblåst...

Gunnel sa...

Jag tycker du brukar lyckas bra med skyltarna. Jag har en frysväska med apmotivet på. Längesen jag smakade det vinet. Det finns humoristiska skyltar att sätta i bakrutan, men inte bara förklaring på vad som finns i bilen....då borde det väl stå att det finns en förare också. Vad finns det för samband mellan yoga och höns kan man undra.

byblixtra sa...

Det kan nog vara rätt vanligt att man själv inte är nöjd med skyltskörden. Jag tycker du är bra på att hitta ovanliga skyltar och blir alltid lika imponerad över vad du hittar i gallerian i Täby centrum. :-)

Klart att skyltarna behöver vara större på bilarna om man ska kunna se dem när man kör bakom.

Hehe...där var det någon som glömt att stänga dörren.

Yogahönsen får stå kvar för min del. Tror inte att de blir någon försäljningssuccé.

Carita Liljendahl sa...

Det var kul att lära sig mer om De tre aporna - jag hade faktiskt inte vetat att det kommer från japanska konsten. När man dricker tillräckligt eller för mycket vin kan det ju bli så 🤣 att man varken ser, hör eller kan tala tydligt.

KajsaLisa sa...

Inte höra inte tala inte lyssna, hoppas man får smaka i alla fall. Håller med dig om bakruteskyltarna, men jag har aldrig tänkt på det själv.
Äntligen, Yogahöns, som jag har letat, måste genast skaffa mig några :)
Länkar upp nu.

Susjos sa...

Säger som många andra här, det är ju så kul att se andra skyltar, det är verkligen ingen tävling!
Tre apor vinet har jag sett förut, finns i utbudet på "Taxfree" när man är ute och flyger, men har inte smakat det.
Yogahöns, jösses vad de kan hitta på! Skulle aldrig köpa dem!
Tack för att du kör på med roliga skyltsöndagarna!
Ha en fortsatt fin kväll!

Äventyret framtiden sa...

Toppenskyltar!
De tre aporna är favoriterna (vet du att det finns en fjärde apa nu som varken hör eller ser som ursprungsaporna inte gör. Nu finns en apa med phone i handen också :). Plippande apan) Parentesen slut.
Yogahöns var något nytt. Tillverkaren måste ha haft roligt när den kom på idén.

Klimakteriehäxan sa...

Nog för att jag erkänner att jag har pippi på fåglar, men några yogahöns ska jag inte ha! Jag kan också reta mig på de där klistermärkena, men mer som "Jaha! En hund/baby! Än sen då? Vad ska jag göra åt det har ni tänkt? Varför ska jag ens veta det?" Men jag är väl bara en surkärring. Har bil men varken hund eller bebis.

Paula Merio sa...

Jag tror man måste vara yogadiggare för att begripa o uppskatta hönsen! De ser roliga ut, men jag liksom missar poängen....
Menar du att dekalerna på bilarna är så små så man inte ser budskapet? Illa illa! Jag åker så sällan i bil så jag har noll koll! Apvinet, jättekul, ursprungsgrejen, ja den känner jag till.
Visst fick du till det jättebra!

Ama de casa sa...

Kul skyltning - igen! Jag tycker faktiskt att du är på tok för självkritisk när det kommer till dina egna skyltningar, dom är ju alltid bra och underhållande :-)

Jag har bara haft en dekal i bakrutan på bilen och det var på min första bil. "Skellefteå AIK"-dekalen gjorde nog att Norrköpingsborna visade större hänsyn när dom fattade att det satt en norrlänning bakom ratten, haha!

Jag tycker att Yogahönsen var rätt söta, fast jag skulle inte vilja ha nån sån hemma :-)

Anita sa...

Aporna var söta fast jag inte fattar vad de har med vin att göra. Pengen kanske trillar ner när jag skickat iväg den här kommentaren :))

Håller med, dekaler som dessa är en aning fåniga. Vaddå, "baby in car" or "lady in car", what's the difference?? Jo, att den senare ser du aldrig men en lady kan vara minst lika skör som en baby. Ähh... nu blev det en aning tokigt, hahaaa..

Veckans höjdare 1 ??? Uppenbarligen är det någon som anser att denna dörr ska hållas stängd vilket den till synes inte är. Här missar jag poängen än en gång men det beror inte på din skylt utan på min ofömåga att fatta eller möjligen brist på fantasi.

Veckans höjdare 2. Här fastnar blicken på priset, 3 olika för 79 sek, vart tog då den tredje vägen eller kostar de 79 kr styck? Fast det spelar ingen roll, jag skulle inte köpa dem ändå trots att den till vänster är ganska söt, behöver bara lite färg.

Ja, det var en väldigt lyckad lite klurig skyltning du fick ihop. Du har ju hållt på ett tag nu, 361 söndagar!!!!!! Helt otroligt, bra jobbat!

christian sa...

Vinet låter inte gott, även om bilden å namnet är kul . . .
Håller med vad gäller dekalerna, men det finns många roliga faktiskt . . .
Yogahöns . . . hahaha, de ser ju bra skojiga ut, finns tydligen ingen gräns för vad man kan sälja. . .

Ha en fin påskvecka!

Anni sa...

Yoga är inte min grej heller. Undrar om den saknade hönan hade en normalare position och därmed såg mer användbar ut?
Har du testat vinet?