fredag 8 april 2022

Fem en fredag: Vecka 14 – ”Verb”


Här ser ni spa-sektion 1 och 2 med duvor som tvättar sig i vatten från Sergelfontänen - den läcker...


Arboristerna är i full fart med att beskära träden vid Odenplan. Där har hänt mycket de senaste åren. Skoaffären har blivit till Bröd & Salt. Handelsbanken mitt emot har stängt och en Synsam optiker ska flytta in.


1. När lånade du senast?
Oj då! Det måste ha varit från banken 1981 när vi köpte vår lägenhet. Att låna salt eller socker från grannar har jag aldrig gjort.

2. När badade du senast?
Igår kväll i ett välgörande hett skumbad. Väl behövligt med tanke på aprilvädret som råder utanför.

3. När betalade du senast?
Igår hos den lokala ICA.

4. När väntade du senast?
Igår inför min årliga ”kroppsbesiktning” hos min (snygga) husläkare och sedan på provtagningen.

5. När spelade du senast?
Spelar i stort sett aldrig. Har väl köpt en Trisslott någon gång, men det är år och dag sedan. Har även spelat Patiens någon gång för sisådär 20-30 år sedan. Spelade min sista fotbollsmatch 1994. Sedan kan jag också spela dum ibland. Ger det fördelar så...;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna är dagsfärska och har som så ofta ingenting med inlägget att göra. Det är bästisen Yvonne som har mejlat dom från min forna "hemmaplan" bland annat vid Odenplan. Där har verkligen hänt mycket. Tusen tack Yvonne:-) DS.

20 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

bytt böcker på biblioteket, bra skatteåterbäring! Har lite verktyg ihop med sönerna, man behöver inte äga allt 😊

Kina sa...

Har också varit restriktiv med att ta lån, och numera lånar jag inte socker eller annat av grannarna. Det kunde hända när jag bodde på landet, men det var helt annat.
Och du med din snygga husläkare! Ja, jag är lika avundsjuk för att du har honom som på ditt skumbad! Själv får jag olika läkare varje gång och någon snyggning har jag aldrig fått!
För mig är det lika illa med spelandet som det är för dig. Men spela dum ibland, det är ett bra knep!
Ha det bra!

Carita Liljendahl sa...

Det var ett populärt spa :-D
Och busväder har ni också, ser vi på bilderna från Odenplan... Trist. Skulle behövas sol och värme nu då mycket annat är upp och ner i världen.
Det är roligt att läsa det här kring verben också. LÅNA - böcker eller pengar, eller nåt hos grannen. BADA, bastu eller bada i en sjö (vi säger ju ofta simma då i Finland). BETALA tyckte vi alla rätt lika om. Osv.
Mitt inlägg går tidsinställt ut imorgon.

Hannas krypin sa...

Härligt spa för fåglarna. Senast som jag lånade var till vår bil.

Robert W sa...

Man ska akta sig för att ta lån i onödan, men lånar du aldrig några böcker på biblioteket?
Jag skulle gärna ta ett bad här hemma, om vi hade haft ett badkar. Det fanns ett när vi flyttade in, men det var så litet att jag inte kunde krypa ner ordentligt i vattnet. Antingen skulle halva överkroppen vara ovanför vattnet eller också knäna. Det blev aldrig riktigt bra, så vi kastade ut det och satte in en duschkabin istället.

nalta norrland sa...

Hoppas besiktningen gick bra 👍
Att låna… det är ett tag sen jag lånade böcker på biblioteket 📚
Elin lånade kläder av mig idag…
Vädret är fantastiskt… eller inte.
J kör 🚜 snösvängen, han hade ju trott det var slut på snösäsongen ❄️

femfemman sa...

Tycker att det är kallt för duvorna dom detxär, utan att de behöver blöta ner sig mer.
Rätt häftigt vilka olika associationer som de här frågorna ger. Vad det gäller låna, så tänkte jag på att låna böcker. Och spela... det var att spela instrument..Lånat av grannar... det har jag aldrig gjort. Låna pengar.. ja, det var när vi byggde huset 1979...Ett lån på 340000 som räckte både till två och ett halvplanshus, trädgård och de möbler dom vi behövde komplettera med. Idag kan man nog inte bygga hus under 3 miljoner....Även om tomten är i det närmaste gratis.

LillaSyster sa...

Att spela dum är inte fel =) fyndigt svar. Jo, jag såg att Anki var snart och gjorde soppa. Stackars dig som inte tål räkor. Fy vad det snöar-smart av dig att ta ett hett skumbad =) Ha en bra kväll!

Geddfish ♥ sa...

Spela dum. är nog det bästa, haha!
Jag skulle så gärna ta ett skumbad, men sista och näst sista gången jag badade så förstod jag att jag knappast kom upp ur badkaret. Panik. Tyvärr. Min kropp ville inte.

Ditte sa...

Läckra bilder! Fastnade extra för duvorna på SPA. Ja, Odenplan var ju även mina hemmatrakter under de år jag bodde på Upplandsgatan och mycket har ju hänt här. Saknar skobutiken där jag handlat flera par skor. Och bra skobutiker växer inte på träd.

Susjos sa...

Åh, nu blir jag avundsjuk på ditt skumbad, skulle så gärna vilja ha ett badkar, saknar det från vårt radhus. Men passar på att bada när vi bor på hotell, då vill jag ha ett rum med badkar, eller jacuzzi!

Härligt att ha en snygg husläkare!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

En snygg läkare är ju inte helt fel. :)
Läckra bilder allihopa. Mitt i allt får jag för mig att jag känner arboristen. Ser ut som Martin (Jimbo) men det vet du förstås inte om det är.

Mrs Calloway sa...

jag var hos en snygg och trevlig ortoped för någon månad sedan. sedan såg jag i journalanteckningarna att han inte alls uppfattat vad jag sade. jag måste ha förtrollat honom totalt. eller vad det nu kunde bero på

Hanneles bokparadis sa...

P.S.
maken spelar i ett par olika storband, kul nnär det mesta återgått till normaliteter, visst är saxofon fint 🎷
(mellansonen spelar säckpipa, bland annat på storebrors bröllop)

Hannele sa...

P.P.S.
både sopran, alt, tenor och baryton

Ama de casa sa...

Vilka roliga bilder på duvorna! Fast just nu är jag mest irriterad på duvorna, dom sitter och ho-ho-hooo-ar som galningar i närområdet, ett högst störande oljud...

Senast jag lånade var samtidigt som du - 1981 när vi köpte huset i Sollentuna.

Att spela dum är enkelt för mig, det kommer helt naturligt om man så säger :-D

Violen sa...

Ett skönt skumbad låter ljuvligt denna blåsiga och kalla dag. Men jag har en krånglande höft och kan inte ta mig i och ur badkaret så jag får värma mig i duschen.
En snygg läkare är toppen. Är han dessutom kunnig är det riktigt bra.
Spela dum, ja det kan vara effektivt ibland för att komma ur en knepig situation. Har praktiserat det utomlands någon gång.
Trevlig helg!

christian sa...

Usch så äckligt med duvor..... :(
De andra bilderna kan jag gilla, vardagsmotiv är alltid spännande.
Kan du spela dum?! Det låter intressant, hoppas man får uppleva det nån gång!

Trevlig helg

Bokdamen sa...

Skumbad kan vara skönt, har badkar men det numera blir det att duscha. Duvor är jag inte så förtjust i men gillar bilderna. Spela dum kan löna sig ibland ;) Du får ta och börja låna på bibblan, det är superbra! :) ha en fortsatt skön söndag!

Klimakteriehäxan sa...

Tanken på ett varmt skumbad är lockande i rådande väder, men nu har vi inget badkar längre ... borde berätta om mitt sista skumbad faktiskt, ska fundera på det.