tisdag 28 juni 2022

Goda råd och tv-kväll

HSB måste ha läst min blogg. "Gnällde" ju över gräset i rännan. Självklart åtgärdades det idag. Å killen har simultanförmåga - "fräsa bort" gräset och fibbla på mobilen samtidigt;-)


Hämtning på förskolan.
Det här fina frimärket satt på ett brev som jag fick av Anki idag. Innehållet får ni se på lördag. Tusen tack Anki:-)

Goda råd
Vet ju att ni är några som ogillar skarpt när termometern stiger över 23 grader. Nu hör jag absolut inte till dom, men vill gärna ge er några goda råd för högre temperaturer:

- Gör ingenting förutom läsa en bok/tidning i solstolen med eller utan parasoll.

- Rör inte en fena.

- Öppna definitivt inte alla fönster och dörrar. Korsdrag gör bara att värmen kommer in i lägenheten/huset och att all damm får vingar.

- Drick massvis med vatten/juice med citron och isbitar i.

- Ställ dig inte vid spisen. Beställ mat hem eller ät ute. 

Tv-kväll
Kan lugnt säga att jag inte tittat på tv på minst en vecka. Mycket trevligare att sitta på balkongen och njuta av kvällarna med en bok i handen. Men ikväll gör jag ett undantag. Just nu pågår matchen Sverige-Brasilien (damlandskamp) på Friends. Drygt 33 000 åskådare är rekord för en damlandskamp i Sverige:-)  Och klockan 21 börjar en ny säsong av ”Ett fall för Vera”. Hela 6 avsnitt den här gången. Ja, jag tackar:-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS.

11 kommentarer:

femfemman sa...

Man kan äta kall mat också.Passar bra i värmen.
Paus på värme idag . Gott så!
Annars tycker jag att dina råd är superbra. Bara det att jag är rastlös. Men jag inser att när termometern går över 39, då är det skugga eller sjö/hav och att göra minsta möjliga, som gäller.

Ditte sa...

Varmt har det varit!Men fläkt inne är också helt ok och har svalkat fint. Men några större begivenheter ute blir det inte. Dessa dagar vore jag gärna på sjön eller till havs. Men just nu är det inte så. Tycker ju det är ganska trist att värmen hindrar mig från att orka göra roliga saker. Men å andra sidan har jag också väldigt god omväxling hemma också. Inte minst vad gäller utsikten och allt som händer i kanalen och på kajerna.
Har sett fotbollen och stor eloge till Sveriges vinst.
Ja, "Vera" startar och det gillas.
Och helt oavsett är det roligt med lite dagsfärska bilder.

Ditte sa...

Glömde ju! Bra råd du kom med! Ohc kall mat är ju också bra. En spansk "gazpachsoppa" eller en svalkande "salmorejo" är perfekt. (Finns färdiga)

LillaSyster sa...

Helt rätt att inte lyfta ett finger de få dagarna som vi har den här värmen. Men just nu är det "kallt " bara 17gr så ikväll blir det läsning inne. Ha det gott i TV soffan =)

Geddfish ♥ sa...

Igår följde jag dina råd helt självmant och åt färdigmat. Idag, lite svalare, gjorde jag en enkel smakrik fisksoppa, perfekt🤗
Jag har faktiskt lyckan av att ha en sval lägenhet. Så inga problem.
Simultanförmågan avundas jag många. Här sitter jag med pekfingervalsen på mobilen medans ungdomarna tummar fram allting😅

Carita Liljendahl sa...

Där ser du - din blogg har POWER! :-)

nalta norrland sa...

Jag missade att Ett fall för Vera började ikväll, får kolla på SVT play.
För övrigt så tokgillar jag att slippa frysa 👍
Dagens ungdomar kan inte göra något ifall mobilen inte sitter fast i ena handen, hos oss har jag minst skärmtid (förutom att jag ser på tv 🤪)
Jo idag har J haft semester 😃 han har gått omkring helt vitklädd i T-shirt och shorts hela dan och inte lyckats bli smutsig.
Vi gjorde som Du tyckte 😃 fikade i Lycksele efter sjukhusbesöket.

Äventyret framtiden sa...

Härliga levande vardagsbilder! Toppenfina i mina ögon, jag som tycker om det som händer i vardagen.
Goda råd när värmen är hög, kall mat är också bra, hatt, solglasögon, vatten, solkräm, lugna rörelser. En bok är bra i skuggan.
Det känns lite märkligt att ni har så varmt ni också, här har vi bara haft plus 27 grader i skuggan. ;) Gillar värmen.

Anki sa...

Så bra att det kom fram :)
Din blogg har tydligen genomslagskraft ... BRA!
Jag tillhör dem som helt enkelt inte klarar när det blir över +25 ... orkar typ ingenting. Dina råd känns självklara :)
Såg att Sverige vann ... bra jobbat av tjejerna - och såklart missade jag inte Veras återkomst!

christian sa...

Homo sapiens multitaskinus :)

Paula Merio sa...

Så talar en kvinna utan hund! Vi stackare som valt att ha husdjur får offra oss, oavsett väder ska man ut och traska! Visserligen inga långpromenader, men ändå, 3-4 ggr per dag krävs för att jycken ska vara nöjd...
Bra förslag att inte öppna dörrar och fönster, men jag har ju så svårt att känna mig instängd...sallad lever jag på, idag andra dagen med räksallad. Tranbärssaft håller törsten borta och vätskebalansen intakt. Tack för alla goda råd, som inte var så dyra!