tisdag 2 januari 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 1 – ”Julklapp”

2017-års nya fotoutmaning Weekly Photo Challenge blev ju världens succé. Japp! Sanna lyckades även att få utländska bloggare att delta, vilket är tämligen unikt, då de flesta fotoutmaningar antingen dött ut eller flyttat till Instagram. Tack Sanna att du fortsätter 52 veckor till! Å visst förvarnade du i en kommentar till mig att det skulle ”bli svårare”. Efter att ha kollat listan så jag håller med! Bara att anta utmaningen alltså!!

Här kommer mina tre bidrag till ”Julklapp”. Enjoy!


Även om jag lyckades kapa av julgranens topp här, så fick jag i alla fall med julklapparna. Det där Donkin Donuts som hade satt upp granen och uppmanade kunderna att pynta den med små hälsningar. Pris för den bästa hälsningen/teckningen var ett sexpack donuts.


Den här bilden har jag visat förut, men idag är det ju julklapparna som är i fokus. Kan berätta att Täby Centrum föredömligt har plockat ner granen och klapparna efter jul.


Den här bilden tog jag idag. Butiken Saint Tropez i centrumet delar uppenbarligen fortfarande ut en och annan julklapp till kunderna, nu med 50 procent rabatt. När jag gick förbi butiken såg jag först inte den inslagna julklappen, utan fastnade för de röda läpparna på skyltdockorna. Att det sedan även fanns en julklapp med var ju bara en bonus:-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med godis hittar ni här.

24 kommentarer:

nalta norrland sa...

Gillar iden med en gran där kunderna kunde skriva en hälsning,
tur att jag icke vann den tävlingen då jag icke äter munkar.

Täbys gran är riktigt fin. Eller rättare sagt var riktigt fin.

Här åkte granen ut igår, ja den åkte ut eftersom den numera står avklädd på altan ;-) anledningen att både Elin & J gick med på att vi skulle plocka bort granen var ett krasch, Elin välte granen då hon klev in i den för att inte kliva på Bullen som låg i vägen då hon skulle bära upp sitt täcke som hon hade liggande i soffan.

För övrigt tycker jag det är trist då många lämnar blogglandia för Instagram, vilket jag inte riktigt förstår... blogg är ju liksom mera av allt.

Susjos sa...

Visst är det kul att Sanna fortsätter med fotoutmaningen! ( lägger in mina foton på instagram mest)
Du har lyckats bra med dina julklappsfoton! Älskar den snygga granen med julklappar därunder i Täby! Inte var julkortsgranen så dum den heller!
Jag fick också leta efter julklappen i skyltfönstret först!

Vi har plastgranen kvar i lägenheten en stund till, den kom ju inte upp förrän den 23 december,så den får lysa upp en stund till härhemma!

Svar: Visst var det våra USA-kompisar (och tillika Solna-kompisar) som var med till Vallentuna på nyårsaftonen!

justnujusthar.com sa...

Den granen och julklapparna, ja och jultomtens stol förstås, var ju otroligt snygga! För att inte tala om de silverglittriga stjärnorna i taket! Men efter annandagen är julen över (även för mig), och då vill inte jag heller se julsaker överallt utan mer vårfina saker, så bra att de har plockat bort dem nu. I mitt fall har jag ju kört på med jul och julförberedelser sedan slutet av oktober, så att jag får nog till slut är väl inte så konstigt gissar jag ;)

justnujusthar.com sa...

Har förresten flera gånger försökt klicka in hos Kajsalisa. Vet du vad som hänt med hennes blogg? Det har väl inte hänt henne själv något?

Olga T sa...

God fortsättning!
Har kollat igenom dina senaste inlägg. Kul med fyrverkerifotona och Lidköpingskortet är ju häftigt!
Måste kolla in Sannas nya lista!

Anonym sa...

Snygga bilder till temat. Vad kul det är med Sannas nya lista. Kommer på mig själv att jag går och försöker fundera ut bilder och text till dem. Visst är de lite svårare? Jag har ju inte varit med så länge men oj vilken skjuss det blivit på min blogg. Bilderna med fyrverkerierna var häftiga.

Geddfish ♥ sa...

Du sköter temat med bravur!
Kul att se.
Jag har också undrat över vad som hänt KajsaLisa. Hennes blogg ligger nere.

Ha det nu så gott!

Ditte sa...

God sen kväll!
Vilka bra julklappar du fått till. Fin tolkning av temat. Kreativt som bara den. Jätteroligt att Sanna orkar fortsätta även i år. Och en hel del utmaningar lär det bli.
Klart föredömligt att Täby C plockat ner gran och klappar så man slipper att julen varar helt till påska.
Sista bilden med paketet blev extra fyndig. Bra jobbat där.
Själv sover jag på "kulklapp" tills i morgon. Kanske Mr J. Blund levererar någon. I alla fall en idé.

Anki sa...

Du såg de röda läpparna först och jag såg paketet ... våra hjärnor fungerar nog lite olika :) Riktigt stilig gran i Centrum, men den lilla med hälsningar är charmigare. Spännande ordlista av Sanna - blir en utmaning att klara.

Ama de casa sa...

Ja, det är verkligen kul att Sanna fortsätter med den utmaningen! Knepigare ord i år, precis som utlovat :-)

Härlig tolkning på temat från dig här. Hade funkat att kombinera med Skyltsöndagen också ;-)

Fast Täby C fuskar! Det har inte varit tjugondag Knut än. Det är då (och först då!) som julen ska bort! (Säger hon som är en fena på att skjuta upp saker och ting till sista stund...) :-D

Marina sa...

Jag måste erkänna att jag tycker det är rätt skönt att allt julpynt börjar försvinna nu.

Geddfish ♥ sa...

Tack för förklaringen om KajsaLisas blogg. Men jag kan inte se den alls. Det står 403 forbidden.
Hoppas det löser sig! Jag gillar hennes blogg.

Steve sa...

Kul med alla dessa utmaningar som breddar bloggvärlden. Själv deltar jag inte i några utmaningar, för mig får det räcka med att delta i ev. VM-tips. Jag gillar julklappen i skyltfönstret. Stilrent och snyggt.

Eva Trillian sa...

Tre lysande lösningar på temat :)

Anonym sa...

"Julklapp" kom lite efter jul.
Tack så mycket för julkortet, BP!
Ett riktigt papperskort med tomtar
och i fint kuvert med svenskt frimärke.

Ruth i (-14C) Virginia
BRRRR !!!

BP sa...

Svar till Ruth:
Äntligen kom det fram. Då tog kortet närmare tre veckor på sig att "korsa Atlanten". Men kul att det kom fram.
Hörde på BBC's weather forecast att östra USA har drabbats av en riktig "köldplåga". Burr så kallt ni har det. Vi i stor-Stockholm däremot har en av de varmaste vintrarna jag kan minnas. Mellan 3-6 plusgrader och tack och lov ingen snö. Kan stå ut med regnet;-)

Paula i pörtet sa...

Jag har tänkt mig att haka på temat i år, men då jag såg första rubriken så blev jag alldeles perplex, julklappar, finns inte i min värld...får fnula lite till, man kan ju tolka på olika vis..

Carita Liljendahl sa...

Fina tolkningar!
Favoriten är förstås Täby centrum-bilden.
Men också granen är kul, och klart vi kan ge klappar åt oss själva, vi vet ju vad vi vill ha :-)

Helén sa...

Jag gillar dina bilder till veckans tema! Granen i Täby centrum med tillhörande julklappar är verkligen magnifik.

Beppan sa...

Kul varianter på temat alla tre bilderna! Julhälsningsvarianten var kreativt - liksom tänket bakom klappen på sista bilden. Och så den pampiga granen med dito paket i Täby centrum.... Läckert!

Byblixtra sa...

Kul skyltning av butiken Saint Tropez och bra fångat av dig.

Sara Pepparkaka sa...

Här finns före jul på en viss plats en gran med julklappsönskningar av sådana som annars inte skulle få julklappar -det är socialarbetarna som tipsar om barn som behöver hjälp av tomten och en frivilligorganisation som håller i insamlandet av julklapparna. Där får man plocka ett julkort ur granen där det kan stå typ : Pojke 7 år, önskar Lego, eller Flicka 11 år, önskar den-och-den boken, osv, så kan man handla en extra julklapp åt någon som verkligen behöver den, paketera och ge paketet till frivilligorganisationen som tillsammans med socialarbetarna ser till att rätt barn får klappen! Jag trodde först att det första kortet var en sån gran!

amo sin blogg sa...

Fine bilder på kvar sin måte.
Personleg synest eg det er litt surt når julegåvene eg kjøpte til full pris,
går til halv pris i butikken 3 dagar etter julaften.
Høyrde om nokon som konsekvent ga pengar i julegåve og handla i romjula.
Litt kjedeleg....

Godt nytt år frå Anne-Mari

Susanne ❤️ sa...

En perfekt tolkning som vanligt :) många julklappar var det här :)
Tack för dina snälla ord.
Kram och Tack för att du fortsätter att vara med :)