söndag 16 juli 2017

Skyltsöndag #114

Har visserligen varit i Stockholm den gångna veckan, men inte nära Odenplan för att kolla om Claes-Göran hade ändrat sina texter. Kollegorna som jag lunchar med varje vecka är ju på semester så…

Men jag har hittat några roliga skyltar ändå, hoppas jag i alla fall. Enjoy!


Det är lika bra att Ama som just nu befinner sig på en kryssning i de norska fjorden inte kan ”nöjessurfa” på grund av dyr wifi, för hon skulle hyperventilera direkt. För det är nämligen inte bara i Spanien som man parkerar lite annorlunda om man säger så. Den här bilen står faktiskt på vår parkeringsplats utanfär huset.


Av misstag hamnade maken och jag på Arninge Golfklubb häromdagen. Ärligt talat så visste vi inte ens att den fanns. Men skylten är riktigt rolig.


Man kan säga om loppisar vad man vill. Men Täbys variant har en poäng här. Måste också instämma i det där med ”i alla väder”. För igår kom det en rejäl regnskur mitt på dagen. När maken och jag besökte loppisen fanns det visserligen vattenpölar överallt, men vi kunde konstatera att det var näst största antalet säljare på loppisen i år.


Hahaha! Så sant som det är sagt, även utan barn;-)


Det var maken som la märke till den här konstiga reklamen hos klädesbutiken Mango i Täby Centrum. Han undrade om skyltdockorna ingick i köpet liksom;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

PS. Tusen tack ComsiComsa för att du har skyltat. Tyvärr går det inte att kommentera hos dig längre. Synd... DS.

20 kommentarer:

Asylmamma sa...

Haha! Asså den parkeringen?! Tack för ett gott skratt och för att mitt självförtroende i parkering kom tillbaka 😂👍🏻 Jag är ju isf inte sämst....

Anders W sa...

Tur att konstiga skyltar i de flesta fall blir roliga!

Geddfish ♥ sa...

Kanoners skyltning!
Asså, säger som Ama, papperspåse hit, för den parkeringen!
Och roliga skyltningar, något annorlunda, bravo! Ansiktet sprack upp i ett leende, precis som den regniga dagen gjorde nyss, solen kom!

Biggeros sa...

Jag instämmer till 100 % att du finner flest glada barn och fruar i ett ostädat hem. Lite skit bakom hörnor och vrår har ingen ont av😁🤗🤔Tur att Ama inte ser denna korkade felparkering. Sådana ser man allt för ofta i Spanien🤤
Då var det ett riktigt loppisväder för alla🤗🤗 Regnmoln hade varit välbehövligt nu i Andalusien 😓😓

Carita Liljendahl sa...

Vilka många roliga skyltar du hittar!
Happiest place är fin! Den om Good moms också.
Roligast är ju ändå Chefen är borta :-)

Susjos sa...

Ja, verkligen kul skyltar, trots ingen från Claes-Göran. Ja, den parkeringen slipper Ama se, haha! Gillade den med glada barn och ett skitigt hem :-D
..Å att chefen är borta, haha!
Ha det gott! Kram

nalta norrland sa...

Sommaren som försvan , denna helg har vi haft riktigt höstväder 🙄
Parkeringen gillas 😜👍 helt klart en av de sämsta jag sett på länge 🙃
Skyltdockorna känner jag inte så stort behov av... däremot skulle jag vilja ha en sån där provdocka som mamman använder då man syr kläder 😶 Fast jag skulle ju ha den som dekoration 😀

Days by Johanna sa...

Såna parkeringar är jag allergisk mot med.. Hur kan man ens göra så? Kollar man inte liksom? Jag är petnoga med stå rätt.. (men tydligen inte när jag backar, men det är en annan sak haha)

Chefen är borta, ja då dansar råttorna på bordet....passar rätt bra, hört det finns gott om dem i sthlm nu när sopåkarna strejkar... Hoppas ni i täby klarat er, både från råttor och strejk.

Days by Johanna sa...

Ja Erik fick agera fotograf, han slapp nog gärna gå nära hästen haha. Hugo var så nöjd och glad :) Tråkigt och stå i kön och vänta bara....

Ja det var någon gammal sak som de hade förr sa far, har glömt vad det hette, jag var fokuserad på ta en bild... och håller med, det borde vara tvärtom på traktorn, har den väl är det väl så dags liksom...

Klart du skall ha en länk :)

Ditte sa...

Tack för goa skratt! Du har lyckats med många riltigt roliga skyltar och en del är nog så kluriga att man kan tolka dem på flera sätt. Vad gälle rparkeringen så kan man ju undra...Men var lugn, Ama har kanske vant sig en smula. Vi är ju flera som tränar henne och har med oss papperspåsar ifall behov uppstår.
Golfshoppens skylt var fyndig liksom Mangos, men på olika sätt. DEn ena var solklar och den andra behövde mogna lite.
Och att man kan bli glad av loppis kan jag öfrstå, för en del blir det av att åka till Ullared. (OBS! Har aldrig varit där. Vet inte ens vad jag skulle köpa...)
Härlig skyltning med detaljer.

KajsaLisa sa...

Sådär, nu börjar jag bli människa igen efter Lördagen.
Den första var ju en riktig skämsgrej, vad skall man med så stora bilar till om man inte vet varhärden befinner sig på dom.
Golfgrejen har jag sett på fler ställen tidigare, typ chefen har semester när det är sommarrea.
Skylten angående städning har ju ett underbart budskap, nej man blir inte lyckligare av det perfekta hemmet, jag är lycklig :)

Åke sa...

Bilparkeringen: Lägger men över 600 hundratusen på sin bil tar med det osäkra före det säkra och parkerar sådär. Finns alldeles för mycket "parkerare" som slår upp dörrarna och skadar andra bilar. Att bara lackera om en dörr sänker andrahandsvärdet mycket. "Chefen borta" fick man däremot ett riktigt leende åt :) Likaså åt Täby skylten :) Skyltdockorna ingår säkerligen :) Roliga skyltar :)

Steve sa...

En salig s k BP-röra.

Olga T sa...

Parkeringen - fattar inte hur det står till. Så irriterande. Vad kul att ni hamnade på en golfbana! Shoppade ni? Åt ni? Skylten om mammaorna är toppen! Den skulle finnas i många ex. Bra där!

Anki sa...

Kul skyltning! Det första jag tänkte när jag såg parkeringen var LFC - Linköpings FC ... sen såg HUR den var parkerad! Snacka om dålig bilförare ... och självisk!
"Good moms ..." den var bra! Ja, de andra också förstås!

Anita Malta sa...

Roliga skyltar som vanligt. Hur bär man sig egentligen åt för att lyckas parkera så tokigt!! Kul att hamna hos en golfklubb av misstag och överallt finns det naturligtvis kuliga skyltar :)
...som sagt, även utan barn, skrev pedanten ;-)
Skyltdockor brukar ju vara snygga med rosa hår, välsminkade och med läckra kläder. De där på bilden lockar ju inte alls och dessutom har jag aldrig fattat varför man ska betala för jeans som är trasiga. Men din makes reflektion var skoj :-)

Eva Trillian sa...

Skön blandning - som vanligt :)

Klimakteriehäxan sa...

Mamma-skylten och golferbjudandet är bäst! Den där bilisten som ställt ifrån sig bilen - har vederbörande körkort? eller ögon att se med? man måste få undra!!!

Anni sa...

Hos den här mamman är det dammigt och skitigt värre. Hoppas mina barn är lyckliga.

Husbilen-Ellen sa...

Du hittar många roliga skyltar, men häftigaste bilden var den med bilen, som parkerat över två rutor.