onsdag 19 juli 2017

Pelargoner

Idag tänker jag visa er svenskarnas absoluta favoritblommor – pelargoner. Då alla verkar ha denna blomma är jag själv inte så förtjust i den, speciellt inte när den är rosa. Måste dock medge att vissa grannar har grönare fingrar än andra, utan tvekan;-)




18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Många fina pelargoner där! Och de finns ju i alla möjliga färger. Även röda och vita. En riktigt gammal sort är Mårbacka, de är ljust skära. Och lite dyrare.
Jag, för min del, köper de blommor som ger mest oh verkar lättskötta. Hänglobelia, blå, brukar gå bra, men de torkade bort då jag var i Wales.
Här på torget får man pelargoner för 15 kr styck och då kan man kosta på sig att chansa.

Ditte sa...

Pelargoner är ju ganska tåliga och jag tror det är en av anledningarna till att många har dem. I år har jag en stor röd variant och en vit, men vi har en balkong i söderläge och inte så många växter trivs där så pelargoner har det fått bli. Lavendlar och chokladblomma finns också... för att pigga upp det hela.
Och visst har en del mer "gröna" fingarar än andra. Alltså jag tror blommorna får mer vatten och omvårdnad...
Vackra blombilder har du fångat.

nalta norrland sa...

Hm... tro om jag ska visa Dig en bild på blommorna jag har i köksfönstret ;-)

Gillar Dina blombilder :)

FREEDOMtravel sa...

Vackert när det blommar på balkongerna! Jag är lika dålig på blommor som jag är på fåglar, gissar att det har med (o)intresse att göra... Jag kan ros, tulpan, maskros och ... nån mer blomma kanske ;)

Steve sa...

Smaken är olika.

Åke sa...

Jag är helt okunnig i den botaniken,,. Men jag undrar om vi inte har röda och vita... Men blommorna du visar upp verkar skötas och är vackra :)

Anki sa...

En del har verkligen gröna fingrar och verkar lyckas med alla slags blommor. Snygga bilder på dina grannars välskötta odllingar! Jag är inte så förtjust i vanliga pelargoner, men älskar mina småblommande, doftande vildarter... de är såå mycket roligare!
Angående svamp så gillar vi lika - karljohan är bäst! Jag fick hjälp men fågelns sång via en fb- grupp, men har skrivit en kommentar till Gärdsmygen :)

Maria sa...

Jag är totalt obegåvad när det gäller blommor men några såna tror jag inte att vi har där ute..... Fast jag måste säga att det såg härligt ut med alla färger!

Susanne sa...

Gillar färgerna ;)

Days by Johanna sa...

Tänkte först, varför inte rosa. Men sen kom jag ju på att frun inte gillar den färgen. då gillade du inte skottlands matchdress igår gissar jag! :)

Days by Johanna sa...

Haha misstänkte du tyckte dem var gräsliga. Nej skottland bjöd på för mycket, i första halvlek, tyckte de snappa upp sig lite i andra, även om det var kört. England spelade bra fotboll, tror med det kan gå bra för dem i EM :)

Guldkryckan sa...

Ja du, vi köpte pelargoner ju, lite sent för säsongen antar jag för de har inte blommat alls ännu, däremot har andra frön de skickade med tagit sig rejält...tror jag det är...men det ser inte ut som pelargoner iallafall ;)
Men jäklar va fint det ser ut hos er.

Ska vara ute i tid nästa år..efter nyår eller nåt ;)

Ha det bäst Bp

Eva Trillian sa...

Ojojoj vilken blomsterprakt. Bor ni i söderläge?

anemonen sa...

Wow vilka vackra pelargonior du visar. Tack för kommentar på mina älgbilder. Vilken tur jag hade där. Den bara stod och mumsade på andra sidan vägen och för en gångs skull hade jag kameran med mig. Jag ligger lågt numera under sommaran för jag har varit borta och hemma och borta igen och någon dator vill jag inte släpa med mig och blogga med mobilen funkar dåligt. Nåväl ett inlägg blev det i sommar men i höst och vinter hoppas jag komma igen. Får väl försöka leta upp några fotokedjor att hänga med på förutom den du är värd för så det blir lite fart på mig. Tack för den fina bildkavalkaden du visar med en mycket uppskattad blomma. Min fars favorit och han var bra på att få det mesta att blomma dock icke jag som tar död på de flesta växter. hehe Ha det gott och tack än en gång.

Olga T sa...

Spännande med blommor och smak. Jag är kluven. Pelargoner kan vara vackert. Just nu har jag en Mårbackapelargon som är så frodig och fin på altanen. Men det är den enda jag har :)

Gillar dina strandbilder. Har du missat att länka hos Sanna eller är det jag som inte såg ditt namn?

Anni sa...

De är fina på bild, röda pelargoner är faktiskt riktigt snygga. Men jag tål dem inte. Det är något med de ludna bladen och lukten.
Klarar hängpelargoner som inte har ludna blad och som inte heller ser så trista och stela ut.

Är alla foton från dina grannars balkonger?

KajsaLisa sa...

Fina blombilder, jag vet ju hur ditt hus ser ut och du behöver bara stå på balkongen och vrida på kameran, kul ide.

Husbilen-Ellen sa...

Pelagonior ska det vara i köksfönster med vita spetsgardiner och huset ska vara rödmålat med vita knutar. Jag har inget av det och det går bra ändå!