onsdag 12 juli 2017

Alltid hittar man något nytt

Det var i september 2015 vi senast besökte Ullna Strand, en relativ ny och annorlunda stadsdel i Täby kommun. Den ligger vid Ullna Sjön, vilket ju är ganska logiskt;-) Idag gjorde maken och jag ett spontant återbesök som bjöd på mycket nytt. Enjoy!


Vissa bostadsrättshus vid Ullna Strand har ett eget växthus på taket. Coolt! Solcellspaneler såklart. Nu har vi inte haft så mycket sol på senare tid, så jag hoppas att det finns alternativ värme i husen.


Området bjuder på massvis med flora och fauna och hundra år gamla alträd samt en himla massa myggor. Här är ett exempel av en blomma som maken döpt till ”dubbeldeckare”. Vad den heter på riktigt vet jag inte.


Helt ensam stod den här vackra blomman bland kusinerna. Den plockade maken åt mig. Gulligt eller hur!!! Hoppas bara att den inte var fridlyst.


Namnen på all flora och fauna som man kan upptäcka i skogen finns på dessa läckra rostiga pelare, både på svenska och på latin. Det hjälper ju i och för sig inte om man inte vet vad man tittar på, men tanken är god.


Om man inte orkar bära hem sina tomma ölflaskor finns det till synes en naturlig soptunna, där man kan slänga dom. Ogillas skarpt!

PS. Om ni är intresserade kan ni läsa mitt tidigare inlägg om Ullna Strand här.


13 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Vad blommorna heter vet jag inte heller. Är kass på sånt. Me3n fina var de!

Coolt med ett eget växthus på taket :)

Hihi lite kul du är rädd för småkryp ;)

Haha ja bliförare som inte blinka tål inte jag heller. Brukar säga de inte hade råd med det tillvalet eller att just den modellen inte har den funktionen...

Olga T sa...

Blåklocka är den andra blomman. Inte fridlyst! Kul med nya bostadsområden och kul att du delar med dig! Roligt att se!

Olga T sa...

Den första blomman kanske är en Natt och dag-blomma. Har aldrig sett någon själv,men den är nog både blå och gul.

Anki sa...

Jodå ... Natt och dag heter blomman - även namnet Lundkovall används - riktig snygging tycker jag!
Ser ut som ett ganska fint bostadsområde - häftigt med växthus på taket!

Geddfish ♥ sa...

Blåklockan kände jag igen. Det finns både stora exemplar och små. Och inte fridlysta.
Fint med västhus på taket.
Ni har inte tänkt på att ha ett mini på er soliga inbyggda balkong? Man kan faktiskt odla potatis, tomat och gurka där. Jag hade tomat och jordgubbar förra året, men inte i år.

💚

Ditte sa...

Vad trevligt med e besök i Ullna strand. Har läst om området men aldrig varit där. Fint ser det ut att vara och av namnet kan man tänka sig att det ligger vid Ullnasjön. Och att ha vatten inom räckhåll är aldrig fel..
Blåklockan kände jag igen men det var nog det enda. Och at få en blomma plockad av maken - det är kärlek det.

Ett växthus på taket verkar spännande, men det ska ju tas om hand också...Men kanske värt att prova.

nalta norrland sa...

Solpaneler är ju "inne" just nu, bra alternativ, men vet inte hur mycket sol som behövs för att värma upp ett hus.
Vi har jordvärme... funkar fint.

Blommor är vackra, men vad de heter det vet jag icke.

Växthus på taket... kul ide :)

Vi har ett byggprojekt på G, ett växthus :)

Jag tycker inte att husvagnen är speciellt stor,
men det är väl som min svärmor säger,
jag har vant mig :)

Steve sa...

Ullna kommer jag ihåg som en golfbana som Sven Tumba var delaktig i byggandet av nån gång på 70-talet.
Den där naturliga soptunnan gillar jag inte. Det kanske blir mera sånt nu i storstan när sopgubbarna strejkar/slutar.

Åke sa...

Eget växthus på taket!!! Coolt var som ploppade upp i min hjärna direkt då jag såg bilden... Tala om möjligheter 😍 Det hör hade jag velat se!!! Men säkrast att inte visa detta för min sambo bara... Vilken utsikt annars då 😊 Tänk att bara sitta och filosofera med ett glas vin långt in på hösten... blommorna är inte mitt intresse ;) Mer lampor & design typ. Tänk att sitta och skriva bara som det är... njuta... Vilka möjligheter 👍 Det här gillas starkt 😉 Jag har ritat på hur jag vill bygga en hel övervåning i liknande stil... ett typ fyrkantigt hus (man får mer plats/rymd uppe då) med hela övervåningingen som vardagsrum liksom... med utsikt åt alla håll och för att inte sögs stjärnorna (som min dotter älskar) jag väntar bara med att hon ska säga: När börjar vi pappa? Sånt här gillar arkitekterna i kommunen... Jag fick lära känna en "tillräckligt" 1996 när jag skulle bygga ut min sommarstuga till permanent boende med 90 kvm till... Tredje ritningen var han överens... När han hade gett mig tre nya förslag hur han ville det skulle se ut... så ovänner vi var... Droppen var då vi hade sk. Byggsamråd när jag äntligen fick igenom mitt bygglov, det första de sa då: Vill du bygga såhär? Ny bygger vi sa jag, viste ju inte vilket ben han stod på... Varför gör du inte så eller så fick jag frågor om... Fick inte sa jag. Du sätt igång och gör så!!! Så några detaljer ändrade jag 😊

Days by Johanna sa...

Du behöver inte be om ursäkt, det är ett känt problem för mig själv, jag har alltid haft svårt för det, jag skriver ofta som man pratar. Får väl skylla på att jag är skåning haha!!!

Anita Malta sa...

Ett lite annorlunda inlägg, helt utan asfalt, byggen eller tokiga, roliga ting! Du i natur tillhör ju inte det vanliga :)
Fina blommor och växthuset på taket vore inte så dumt. Haha.. grannen som bor i England men äger lägenheten under oss skulle slita sitt hår. Eller så är det vi som får riva när domen kommer i november! :( Fy sjutton, varför finns den mannen i mina tankar för jämnan...

Lite synd att pelarna får stå och rosta, ha aldrig sett sådana när jag varit ute i naturen hemma i Sverige men är som du helt novis om vad blommor har för namn.
Håller med där på sista bilden! Konstigt att vissa helt saknar förnuft och tänker som om hjärnan vore fylld av bara tom luft.

KajsaLisa sa...

Fina blommor, ovanligt för att vara dig, men det är klart han skall ha cred för den uppvaktningen. Jag har faktiskt sovit i vindskydd vid Ullnasjön, men det var med scouterna och då lämnar man det städat.

Annette sa...

Ett sådant hus vid Ullna, det skulle nog Patrik gilla, jag skall visa honom det och höra vad han säger. Jag skulle i alla fall gilla växthuset, om inte annat så kan man ju sitta där och sola eller läsa en bok utan att frysa :-)

Kul att du gillade det jag skrev om Boken Spel! Jag tror att du kan gilla den, varken du eller jag har svårt för rättframt och rakt språk, som vissa andra tydligen har, och som givit mig på moppo i bloggen, men sådant tycker jag mest är kul, bra att skapa litet turbulens i sommarstiltjen ;-)