söndag 30 juli 2017

Skyltsöndag #116

Den här veckan fick jag napp hos Claes-Göran. Han hade inte rört ljuslådans texter med väl satt upp några riktigt roliga texter på skyltfönstren. Å de fina speglingarna får ni på köpet:-)


Lite udda öppettider kan jag tycka;-)


Så sant, så sant! Japp, jag var lite tidigt för lunchdejten med favokollegan Yvonne. Men vet ni vad – jag är ganska smart också (ibland) och väldigt ”välkonserverad” för min ålder, även om jag inte skulle säga att jag är snygg;-)


Älskar Claes-Görans reklam för grannarna – näringsidkarna i närheten alltså. Osjälviskt och snyggt tycker jag. Åt andra sidan är grannarna inga direkta konkurrenter. Å jag har då aldrig sett en hänvisning till butiken Dressman som ligger bredvid – tack och lov;-)


Har alltid tyckt om Bregott-reklamen. Bregottfabriken är lika inpräntad i min (konstiga) hjärna som ICA-reklamen. Men den här affischen i tunnelbanan är liksom fel. Kon står alldeles för långt bort från kossorna för att kunna tjuvlyssna.


Jo då – här har ni den senaste butiken vid Täby centrums Döda torg, som faktiskt är inte så dött längre. Många går ju runt med fejkade ögonfransar just nu. Å då menar jag inte bara ungdomar. Även kvinnor mellan 30 och 50 väljer att sätta fast ögonfransar med industrilim. Som kuriosa kan jag berätta att här låg det en butik förut som sålde bröllopsklänningar. Den affären varade i 6 månader…


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

De där ögonfransarna håller på att bli enbart skrattretande. Från att ha varit ett hjälpmedel för folk på scenen har det blivit något som yngsta kassörskan på Ica har. Och de köper så långa och täta att det är tveksamt hur mycket av omvärlden de kan skymta därunder. Varför har den urgamla regeln "lagom är bäst" helt tappat giltighet, jag bara undrar? Fransarna matchas inte sällan med en enorm plutmun som från sidan ser ut som en anknäbb. Man kan ändå ana att därunder finns/har funnits en jättesöt tjej.

Geddfish ♥ sa...

Clas-Göran är då sannerligen annorlunda i sin reklam, haha. Utanför boxen, sådär.
Till det här med lös ögonfransar. Jag fattar inte att ungdomen kletar på sig detta. Ögon, som är så känsliga. Och så limma fast. Jag såg ett program på TV ikväll och det var ett par tjejer, de hade långa tjocka fransar, kunde nästan inte blinka och på det ett tjockt lager med ögonskugga. Inga små diskreta streck där, inte.

Nu kan jag lugnt säga natti, för nu är Sarah på moder Sveas jord igen ;)
Skyltsöndagskram!

Olga T sa...

Man blir aldrig besviken på Clas-Göran!
Förstår din synpunkt på Bregott-reklamen. Kul att du reflekterar över den!

Ditte sa...

Skönt att Claes Göran är på gång igen. Och du har verkligen fångat budskapet. Jag gillar det jag ser. Har givetvis noterat speglingarna. Riktigt tjusiga.
Och att du är "välkonserverad"är jag säket på. Tack,nu lärde jag mig ett nytt ord. Och givetvis är du smart.
Fint med reklamen för grannarna, får nog ta mig en närmare titt . Ska ta en titt även inne hos mr Göran för det var länge sedan.
Tack för trevlig skyltning och humorn finns ju med.

Susjos sa...

Så kul Claes-Göran skyltar, å gör reklam för grannarna också! Eloge för det!
Såklart är du välkonserverad, och säkert snygg också!
Jadu, dessa långa fransar, "snart på var mans öga"- eller kvinna då! Men inte på mej!
Kram!

Anki sa...

Så bra att han kom med lite nya skyltar den där Claes-Göran! Det var då på tiden!
Snygg gest att göra reklam för grannarna!
Långa lösögonfransar kan vara snyggt vds rätt tillfälle, men nu ser man det ofta på väldigt unga tjejer och då ser det bara konstigt och konstgjort ut!
Härlig skyltning som alltid!

Steve sa...

Det är en udda skyltsamling du bjuder på denna gång.

nalta norrland sa...

Älskar Bregott reklamen :) avskyr ICAs märkliga reklam/humor...

Anita Malta sa...

Det var väldigt vad C-G varit flitig med den vita pennan. Min blick fastande förstås på "Ta med dig din hund"!!
Läste din kommentar hos Steve och jag vet, du är inte alls förtjust i hundar men jag kan lova att en Basenji skulle få även ditt hjärta att smälta. De är väldigt smarta, intelligenta, roliga, korthåriga och renliga som en katt.... Tror min entusiasm håller på att svämma över lite men nu har vi hittat en uppfödare här på Malta. Får se hur det går..

Att bröllopsklänningar är något mer svårsålt än små ögonfransar kan jag förstå. Läcker design på skylten dessutom.

Guldkryckan sa...

Folk får förlåta mig, men ögonfransar av det slaget låter ganska dumt, men de får väl kasta sina pengar på vad de vill antar jag ;)
Claes Göran där ja....kan ingen kusin till honom, eller bror eller nåt starta något sådant här i GBG?
Så man kan få en vettig anledning att ta vagnen ner till "byn" :)

Ha det bäst nu Bp.

Emma, Sol som sol? sa...

Titta, BP har gjort en slefie! Och ClaseGöran har vänt på et-tecknet bakåfram! Fast det är (nästan) ursäktat för de har i alla fall glimten i ögat!

Bättre en glimt i ögat än en ögonfrans på 2 cm ...

Åke sa...

Den där Claes Göran han kan han :) Så mycket jättefräckt skrivit :) Jag själv gillar Bregott och varje morgon på väg till arbetet passerar jag två bondgårdar... gissa vad jag får se ;) Det här med lösa ögonfransar klarar jag mig nog utan... (jag har nog att hålla mina i schack)

Eva Trillian sa...

Äntligen lite nytt från Claes-Göran :) Vilken följetong den butiken blivit i bloggvärlden - tack vare dig :)

Carita Liljendahl sa...

Gillar jättemycket det som är skrivet på glas! Inte lättfotograferat men du har lyckats!

Maria sa...

Jag gillar också Bregotts reklamen. Såg den senaste (??) igår när jag var på bio med min man - en ko som äter hö ur en skottkärra (vågade inte skriva rullebör för det hade du ev inte förstått??) och så stod det "Food truck i Bregottfabriken. Lite smårolig tyckte jag.
Däremot gillar jag inte när tjejer klistrar fast så långa fransar att de går upp till brynen. Jag kan förstå att de som inga har vill fylla på lite grann men det ser ju oerhört fånigt ut när det blir för mycket. Tack o lov verkar min snart 17-åring inte bry sig om varken det ena eller det andra skönhetsknepen och det behöver hon verkligen inte heller. Fast det säger jag ju bara för att jag är hennes mamma om du frågar henne.....