onsdag 26 juli 2017

Lite (oönskad) färg i tillvaron

När solen inte ens orkar visa sig längre tidigt på förmiddagen samt efter klockan 17:00 som den gjort större delen av den här sommaren, då kan det ju vara kul med lite färg i tillvaron. Ja, eller också inte;-) Läs gärna vidare och få er ett gott skratt - eller inte;-)

Så här har det sett ut hela dagen.


Balkongräcket såg ut så här imorse. Dessa förbannade fiskmåsar verkar mumsa i sig blåbär (också), för bajset var blått/lila. Nu älskar jag i och för sig lila, men inte på ett räcke och inte med den ”konsistensen” om man säger så.


Det tog ett bra tag att få räcket rent. Cillit Bang Power Cleaner, borste, Scotch-Brite, kniv för att skrapa bort den gummiaktiga skiten samt en Wettex duk för "eftervård".


Men en sak måste jag beundra - fiskmåsar är extremt träffsäkra. Först prickar de in vårt balkongräcke för att sedan sikta på den lilla glipan mellan räcket och golvet så att även grannen under får sig en färgglad påhälsning. Å h*n har inte tagit bort blaffan än. Detta kan bero på att hon troligen avstod från att besöka balkongen i det 19-gradiga gråvädret.


12 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Ja de träffar verkligen rätt de där små fiskmåsarna.

Ja när det gäller klädkoden tänker jag med spontant på vitt :) Man lär väl smälta in bra i snön (om den finns då)

Guldkryckan sa...

Ja fy tusan för fågelskit på balkongen, här har vi nät över hela som skydd.
De har ingen chans här om de inte "precisionsbombar" i farten.

Vi får väl hoppas på lite mer sol, sommaren kan ju inte vara slut än?
Hujeda mej.

Ha det fint Bp :)

Geddfish ♥ sa...

Det var ju inte direkt skitkul! Har inte råkat ut för det här, men de skriar runt omkring. Fastighetsbolaget har satt upp några fågelskrämmor på taken, som blänker, förhoppningsvis hjälper de.

Jag har varit ganska så nöjd med solen. Den sken hela förmiddagen idag. Men, vad göra?? Vi får bida tiden an, som vanligt.

Emma, Sol som sol? sa...

I och med att du bor som du gör så finns det antagligen metervis med måbärshäckar (populärt i planteringar) och därmed kilovis med blå bär att mumsa på (ätbara även för människor, för övrigt).

Fast jag tror aldrig jag har sett fiskmåsar äta bär, när jag tänker efter. Det leder till två alternativ:
1, Det är inte fiskmåsar.
2, Det finns bläckfisk i vattnet nära dig.

Husbilen-Ellen sa...

Måsar och kajor är träffsäkra med sitt blaffande!! Jag gillar ingen av fåglarna

Ditte sa...

Ja, inte är det roligt med skrattmåsarna i tätbebygggt område. Men jag log när jag läste och kände igen mig.
Prova att sätta upp en ful plastuggla på balkongen, något vi gjorde de för ett par år sedan och måsarnas besök har helt klart minskat. Dessutom har bostadsrättsföreningen satt upp spikar på taket så att måsarna inte heller ska kunna boa in sig där och vi är tacksamma för detta. Visserligen bor vi vid vattnet, men måsarna kan undvaras. Och de vi haft på besök har inte haft tillgång till blåbär....

(PS. Vi har haft strålande sol idag. Tog bussen vid lunchtid till Kapellskär och sedan båt vidare t/r Mariehamn. En fin "njutflykt blev det)

Anni sa...

Jag tror de har ätit aronia. Gissa vem som har gott om fläckar i trädgården, fast jag inte har bäret ... Hemska fläckar att få bort!

Varmt tack för snälla ord i din uppmuntrande kommentar. Det är såklart alltid trevligt när någon gillar det man gör, speciellt när man hittar på något nytt.

Anki sa...

Snacka om skitgöra! Inte kul alls!
Här har vi haft soliga dagar, men just nu på morgonen är det lite molnigt ... och nu är jag på väg ut för en ovanligt sen morgonpromenad :)

Steve sa...

Grått och blått, en inte helt fel kombination.
Var får fiskmåsarna tag på blåbär? Det finns ju inga i år sägs det.

Eva Trillian sa...

Även måsar ska väl vara bra på något ;)

nalta norrland sa...

Fågelskit är rent ut sagt äckligt. Det finns ju tyvärr överallt... det går icke att sätta sig på en bänk utan först kolla att ingen duva skitit där. Sollefteå har massor av duvor. Många... både barn och äldre matar dem.

Anita Malta sa...

Du är ju helt makalös på att finna bloggfoder precis överallt!!!! Ser onekligen lite grått ut därhemma men du liva upp vardagen ändå, på ditt lite speciella sätt :)

Svar: Tack så mycket för dina alltid så postiva kommentarer. Uppskattar konstruktiv kritik så fortsätt du att skriva precis vad du tycker. Min header ska inte se ut som den gör nu men jag vill inte ta tillbaka den gamla. Får se vad det blir.. :-D