måndag 24 juli 2017

Glad måndag

Det finns glada måndagar och så finns det galet glada måndagar. Å idag var det just en sådan. Enjoy!

Nördig present - morotsvässare

Efter två veckors semester i Skåne var favokollegan Yvonne tillbaka på ”blixtvisit” i Stockholm, vilket betydde 1. en efterlängtad lunchdejt och 2. en nördig present till mig. Som ni vet vid det här laget älskar vi att ge nördiga små gåvor till varandra. Idag fick jag en pennvässare – jag menar en morotsvässare av henne. Rätt färg och allt;-) Tusen tack tjejen:-)

Test

Självklart köpte jag en morot för att testa om jag fick till den på förpackningen så fint illustrerade ”morotsrosen”. Det gick sådär, eller rättare inte alls. Men vet ni vad – morotsvässaren har två knivar och den ena längs bak fungerar perfekt som osthyvel. Å bilden med skuggorna ser ut som ett konstverk;-)

Ett handskrivet brev från Ruth i Virginia

Väl hemma igen låg det ett riktigt kuvert med ett riktigt brev på hallmattan. Avsändare: Ruth i Virginia. Öppnade kuvertet och hittade det här innehållet. Så himla roligt att Ruth skickade denna välskrivna artikel med Stockholmstips som publicerats i The New York Post till mig. Det är många ställen jag inte har besökt – så tipsen är perfekta. Tusen tack:-)

En ny ölbekantskap

Åsså firade maken och jag att det var en riktigt glad måndag med att ta en öl hos den lokala greken. Å enligt maken är Mythos serverad i ett frostat glas (yessssss!) det närmaste en ”dryckorgasm” man kan komma, väl i klass med den spanska ölen Cruzcampo.

Så visst var det en galet glad måndag:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Låter onekligen som en glad måndag, även om vässaren inte fungerade som tänkt :)

Från 17:30 till 10:00 (då jag orka kolla regnmätaren) hade vi fått 30..... Det har nog säkert kommit en 10-15 till idag....

Nej jag förstår inte heller varför de måste envisas med kvinnor som domare i dessa mästerskapen. Jag tycker det är bästa domarna som skall döma. Det är viktiga möten. Tror det var ett kvinnligt domarpar som dömde i handbollen nu förra mästerskapet, men jag kan ha drömt eller så var det fel sport haha

Anonym sa...

Glad att brevet kom fram och att du kanske fann något nytt i Stockholm.
Morotsvässare - mycket ska man höra innan öronen ramlar av. :)

Ruth i Virginia

nalta norrland sa...

Morotsvässare 🥕😀 Ett handskrivet brev hör icke till vanligheterna 😶 Här har det regnat otroligt stor del av dagen ☔️💦

Susjos sa...

Vilken underbar måndag!!! Morotsvässare och en kall Mythos till maken är inte dumt alls- jag lovar,den är extra god i Grekland!
Åsså ett handskrivet brev från Ruth, så roligt!!!
Min måndag har också varit extremt bra, sonen är utskriven från avd 92 ( där du också har varit?)...så nu kan min semester börja på riktigt!!!

Geddfish ♥ sa...

En rektit glaer måndag!
Jag vet att du inte förstår väschötska ;) men gissa, går an!

Det var ju en höjdarmåndag, på alla sätt och vis! Pennvässare, stearinljusvässare, morotsvässare, ja vad finns det allt?
Bästa grejen var ändå det personliga brevet från Ruth 💛 jag har också fått ifrån Ruth och är så lycklig över det. Äkta handskriven snigelpost.

Ha det gott 💛


Ditte sa...

Vilken överraskande present! Och en morotsvässar eär nog det jag alltid behövt men inte förstått det. Älskar dessa presenter som "har det där lilla extra". Ohc du kommer säkert attt ha mycket glädje av din present.
Visst är Ruth fantastisk! Så fint att skicka dig dessa fina tips plus brev.Kul att Stockholm uppmärksammas så fint "over there". För egen del njuter jag varje dag av den Fogelströmsbok jag fick för ett par år sedan.

Mythos har jag testat och tycker den klarar sig väl i sammanhanget. Men i en blindtest skulle mina ölkunskaper hamna i skymundan...(En del blaskiga amreikanska ölsorter skulle jag kanske kunna känna igen. Dock tveksamt.) Den spanska Cruzcampo gillas av mig också men i en blindtest är jag tveksam om jag skulle känna igen den. Tyvärr!
Och en glad måndag tycker jag också det varit och med skön sommarvärme.

Anki sa...

En alldeles perfekt och glad måndag! Härligt med brevet från Ruth!
Morotsvässaren var verkligen en kul grej :)

Steve sa...

Såna överraskningar gör t o m en måndag minnesvärd.

Carita Liljendahl sa...

Fina vänner gör en glad, galna gåvor också - och nåt gott att äta och dricka!
Kul att du är med i glad måndag!

Biggeros sa...

Jag är ingen direkt ölkännare men 1 kall öl i värmen gör susen🤗Då blir det en glad måndag😁
Ja, det visste jag inte att det finns morotsvässare.....Jag kör med den traditionella potatisskalaren=) Ja, nog får du öva på att få till det att det ska likna en morotsros.....

Emma, Sol som sol? sa...

Jag sitter mest och funderar på vad du ska göra med morotsvässaren ... jag menar, du gillar ju inte morötter. Gurka då? Fast gurkan kanske är för tjock? Västeråsgurkor, kanske? Tänk vad kul att göra pressgurka med en enda låååååång skiva. Det är då man ska filma när gästen ska ta EN skiva och tömmer hela skålen!

Äsch, nu satte ju skallen igång igen!

Anita Malta sa...

Vad roligt att få ett riktigt brev och handskrivet dessutom !!
I morse låg det ett brev i lådan från grannen under oss som är på sin årliga två-veckors vistelse här på Malta. Inte handskrivet med information om att det läcker vatten från oss och dessutom hade han tagit en bild på fläcken som bevis. Jag menar, enklast hade väl varit att gå uppp några trappsteg, knacka på vår dörr och prata istället. Haha.. nejdå.

Den där vässaren ser ju gigantiskt ut och du lyckades skapa ett litet konstverk av morotskalen :)

Ölen ser ut att skumma ordentligt och iskall som så ska vara, iallafall när det är varmt ute :-) Glad tisdag!!

Husbilen-Ellen sa...

Såna måndagar ska man ha många av!!

Anni sa...

En stockholmsguide utan att Gamla stan fick en färgplupp? Kul att vissa turister kan få tips om andraplatser - det finns ju hur mycket som helst att se!

Morotsvässare låter väldigt användbart. Eller?

Eva Trillian sa...

Så häftigt att få restips i närområdet från way over there :)