tisdag 27 september 2016

Tisdagen den 27 september


Svensk husmanskost och typisk tisdagsmat. Inte direkt min smak får jag väl medge, men då rätten presenterades som en blomma och mina ögon också kunde äta här så...


Medan maken och jag åt stekt fläsk med löksås och potatis nöjde sig den här fågeln med en lunch som bestod av ett ruttet äpple vid grannbordet. H*n hoppade runt på lite ostadiga ben efteråt tror jag;-)


Speglingarna av Täbys nya kommunhus i glasbyggnaden som är en kyrka är inte helt fel. Ja, det var faktiskt utsikten vi njöt av när vi tog en öl. Det gick nog ingen nöd på oss idag heller när jag tänker efter;-)

När hände det senast att man kunde sitta ute i bara jeans och t-shirt (skor också såklart) och äta lunch den 27 september? Nu är mitt minne ju väldigt selektivt, men jag är benägen att svara: det har nog aldrig hänt. Men idag så hände det faktiskt. Igår också för den delen. Det gick till och med att ta en öl klockan 17:00, fast då hade jag en jacka på mig. Helt underbart! Jag njuter och hoppas att ni också har möjlighet att uppleva detta. Om inte så får ni nöja er med mina bilder;-)

29 kommentarer:

nalta norrland sa...

Idag har temperaturen legat runt +12, lite gråmulet... i morse dis å dimma. Det sägs att i morgon ska det blåsa å regna, hösten kommer tydligen då med stormfart ;-)

Kunde inte förstå vad Du skulle äta,
tur Du berättade... dock ingen mat jag skulle välja.

Billig fylla för pippin ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Så ju mumsigt ut! Håller på att ta sats för att göra kroppkakor, det är så gott men det tar ju lite tid.

Det var nog en nöjd pippijågel med äpplet! Lika nöjd som ni efter er öl!

Meta sa...

Man får verkligen ta vara på de här fina dagarna det är nog inte för alltid. Satt själv ute vid 17 tiden och åt mat idag så härligt det var.
Det är svårt att klippa och slänga nu när det är så fint. det kommer visst lite regn nu och då kanske man har mer lust, det brukar ju ta stryk då allt som växer. På tal om städa gårdar så är det väl inte för sent att hänga på till nästa vår. Haha
Ha det gott och njut
Kram Meta

Comsi comsa sa...


Maten är helt i min smak och är riktigt fin upplagd, vilket är viktigt. Bilden med fågeln och äpplet på marken är helt fenomenal.

Kram ❤

Olga T sa...

Det är ett så underbart väder! Men just nu tar jag det nästan för givet.....som att man blivit van. Det är så härligt. Gillar detta jättemycket!
Har precis ätit jordärtskockssoppa av egenodlade jordärtskockor. Mmmmmm!

Olga T sa...

SV: Foten mår riktigt bra. Inga mer försök att få ut biten ska göra förrän om den gör sig till känna......vilket känns lite läskigt. Men den verkar ju inte störa nu i alla fall. Stygnen ska bort på fredag.

Mias Mix sa...

Ja visst njuter jag! Helt underbart. Ska visst bli regn imorgon men man kan ju inte klaga efter denna sommar 😊. Riktigt läckert med seglingarna och glashuset. Om äpplet inte varit ruttet hade jag hellre ätit det än stekt fläsk 😊

Klimakteriehäxan sa...

Får man fläsk och löksås så snyggt serverat kan man absolut inte klaga. Och du fick ju en öl dessutom!!!!

Geddfish ♥ sa...

Då har Sthlm återigen varmare väder än Lkp. Här har då inte kunnat gått att sitta ute i barärmat, inte. Men jag är ju ute ändå ;)

Inte så ofta jag äter stekt fläsk, men egentligen är det en gammal favorit. Med löksås.

Bilden på fågeln med äpplet, var urläcker! Kvällskram ♥

Susanne sa...

När jag gick hem strax efter 17, så var det +18, njuter för fulla muggar =)

Ditte sa...

Här ser även det stekta fläsket gott ut!Verkligen fin uppläggning! Annars hoppar jag gärna över det...Fläsket alltså.
Fantastiskt att kunnna sitta ute och äta och att även fram på kvällskvisten njuta av en öl utomhus.
Tror inte heller jag kan minnas att slutet på en september månad kunnat bjuda på detta.
Gillade särskilt de fina speglingarna i sista bilden. Bra fångat!

Beppan sa...

Åh - jag trodde ni ätit paltbröd med fläsk! Blev så sugen.
Nu vet jag vad jag ska laga senare i veckan.
Husmanskost kan vara riktigt trevlig. Tror många yngre inte har en hum om vår Svenska traditioner där.
Tänk att ni har kvar värmen hos er. Så ljuvligt!
Dagarna är rätt sköna här också, men nätterna är kyliga. Vi som ätit alla måltider på vår inglasade veranda sedan i maj har nu fått flytta inomhus. Det bar emot kan jag säga.

KajsaLisa sa...

Stekt fläsk med löksås. Tisdag brukar vara fläskdag på lunchrestaurangerna. Läker fasadbild.

Ama de casa sa...

Åh... Jag äääälskar svensk husmanskost, och fläsk med löksås är en absolut favorit :-)

Gråsparven var söt. Den var nog värd att få sig en liten hutt där av det jästa äpplet ;-)

Här blev det långbyxor på idag för första gången sen... Jag vet inte när. Bara 16 grader i morse, och tempen steg till behagliga 25. Skönt! :-)

Kolonilotta sa...

Otroligt varm och härlig dag igår också.
Men idag??? Regn? Vad är det som händer?
Katastrof!! Jag är ju ledig.
Tur att jag gick förbi biblioteket igår då. Blir till att läsa inomhus tills molnen har kissat färdigt!

Anki sa...

Stekt fläsk med löksås ... mums! Idag är det väder för mig ... det regnar - äntligen!

FREEDOMtravel sa...

September har varit fantastisk (med undantag av idag kanske ;)). Stekt fläsk med löksås är inte min favorit, men en del annan husmanskost väljer jag ibland på lunchrestaurangen (Königs på KI). Häromdan blev det kåldolmar :)

Hanneles bokparadis sa...

Mums!

Marina sa...

Lite konstigt är det med vädret, det blir liksom fel när man kan plocka blåklockor och jordgubbarna mognar när det snart är oktober...

Ulla Maria sa...

Nedre bilden är helt suverän. Här på västkusten var det också härligt sommarväder igår medan natten bjudit på hårda vindar, åska och ösregn på tvären.

cat sa...

Wow andra och sista fotot är kanonfina! Maten är fin på sitt sätt, men inget jag själv skulle välja att äta :-)
Hoppas att den lilla finken blev mätt i alla fall och inte bara ostadig.

Steve sa...

Skönt att ni kan fortsätta att njuta ute av dryck och måltider.

Speglingarna i kyrkan är fascinerande. Mindre fascinerande är att byggnaden med korset på toppen ser ut som ett vakttorn från ett fångläger under 2:a världskriget.

Apropå nåt mindre lustfyllt. Vad göra med fotbollen? Nu ånyo nedsolkad, denna gång av Sam Allardyce. Jag misstänker att flera huvuden kommer att rulla.

Carita Liljendahl sa...

Tibblekyrkan?
Tänk så namn sitter i från tiden jag bodde där och det är snart 20 år sen :-)
Var det där bernaisesås? Och bacon?

Days by Johanna sa...

Ja värdet är helt underbart! :) Eller ja inte idag, då har det stundtals öst ner, iaf i blekinge på jobbet, skåne verka klara sig ganska bra! :)

Ja jag är så glad Hugo har möjlighet och lära känna sina mor och far föräldrar. Och jag hoppas han hinner växa upp och få egna minnen från alla fyra, precis som jag haft av mina :) Kan deppa lite över att det bara är mormor som fått träffa Erik och Hugo. Min morfar skulle tyckt om Erik så mycket och Hugo med. Och farmor hade tyckt det var skulle jag träffa någon ny efter min fd sambo :)

Anita Malta sa...

Snyggt upplagt betyder ganska mycket och svensk husmanskost kan ju kanske passa en tisdag :-D Fina fågeln fick iallafall inte lika go mat och vädret i Stockholm bara fortsätter att imponera. Här är det iallafall typisk maltesisk höst = regn oc blåst +22 :-)

Susjos sa...

Tack för alla bilder,jag som ju sovit hela dagen! Något paraply hade jag inte i morse när jag skulle ut till bilen efter jobbet, så jag tog en stor svart sopsäck över huvudet och trotsade regnet! Sov bort hela dagen, men det var behövligt!
Härliga bilder, inte minst speglingarna där i Täby, och på den lilla fågeln. Mums med fläsk och löksås :-)
PS. På min blogg har den färgglada förlossningsläkaren ställt upp på bild med sin nya hårfärgsuppsättning,kolla in ;-) DS.

Eva Trillian sa...

Soliga fina bilder! :) Och vi unnar väl den lille pippin lite ostadiga ben så där i solen - snart kommer en häst och alla sköna minnen behövs ;)

Annette sa...

Dina matbilder... Fläsk med löksås... Jag känner mig som Tommy och Annika när de har rymt hemifrån och står och tittar in i ett skyltfönster med maträtter...

Unknown sa...

Wow,guld! Höstsolen gör allt för att förföra.
/Kiki