söndag 25 september 2016

Skyltsöndag #72

Claes-Göran levererade faktiskt bloggfoder till vår Skyltsöndag den här veckan. Som ni ser har personalen börjat med att kombinera skyltbokstäver med handskriven text. Kan liksom inte bestämma mig om jag gillar det eller inte. Bokstäverna syns ju betydligt bättre och skyltarna ser mera proffsiga ut tycker jag.


Wardrobe support – i stället för ”Personal Shopper”. Ett ganska fyndigt sätt att undvika ett trendigt ”inneuttryck”.


"Fredag hela veckan" låter som en copycat eller ska jag säga plagiat av TGIF:s slogan (TGIF = Thanks God It’s Friday. Fridays öppnar förresten ett ställe i Täby Centrum snart. Under tiden kan jag titta på Claes-Görans text på en stor banderoll i centrum. Ska fota av skylten när jag är i centrum nästa gång - så att ni tror mig alltså;-)


När jag ser den här skyltningen vet jag varför jag aldrig hittar några kläder hos H&M.


Alltså en ek känner till och med jag igen. En stjälkek har jag aldrig hört talas om, speciellt inte en med en bikini på sig;-)


Picky betyder ju petig, kräsen på engelska. Ett ganska fyndigt företagsnamn med tanke på affärsidén.


När jag såg den här skylten skrattade jag högt. Hoppas att ni också gör det:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


28 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, har du aldrig sett en bikini-ek tidigare? :))
Hade nog inte heller passat i kläderna i skyltfönstret.
Härlig skyltning full av humor bjöd du på.

Kram ❤

Eva Trillian sa...

HM's skyltning lämnar mycket att önska? Ska det se ut så där? Vem blir lockad av det?
Lockas mer av Stjälek i bikini - absolut!

Steve sa...

Det är ingen upphetsande kollektion H&M visar upp.

Eken kanske är en stjälek som snott en bikini.

Så maten går även före moralen.

Emma, Sol som sol? sa...

Men är du säker på att du inte vill ha en plisserad kjol? Rosa? Eller varför inte sätta sport-bh:n ovanpå blusen?

Egentligen är det inget större fel på kläderna (frånsett kjolen) men presentationen. Vem var det nu som fick en taskig idé vid fikat?

Olga T sa...

Gillar inte kombinationen med handstil. På något sätt är det ju just den där stilen som är så cool 😎

anemonen sa...

Då börjar jag från början alltså wardrobe support javisst det låter faktiskt bättre och svenskare än personal shopper. SÅ härligt det vore med fredag hela veckan, men å andra sidan skulle vi nog inte uppskatta fredagen om det vore så, men känslan av fredag är inte dum den.Jag har full förståelse för dig när du inte hittar något på H & M för det gör inte jag heller. Undrar om anledningen kan vara densamma :-) Jamen är inte det den vanliga eken så säg? Däremot har jag aldrig sett en ek med leopardbikini och inte med vanlig bikini heller.:-) IKEA ja det är något för sig. Vi tittade in där på väg hem från skåne och vad ser vi då jo att hela avdelningen möbler är stängd så någon titt på möbler till nya hemmet (makens) det blev det inte. Jodå den sista bilden var crescendot toppenbra alltså helt i min smak. Hehehehehehe

KajsaLisa sa...

Claes Göran kanske led av bokstavsbrist, håller fullständigt med dig om HM, hemskt. Sista är inte bara kul, den är nog sann också.

Ditte sa...

Har också svårt för mycket av HM och kläderna. Känns lite som 50-talet det som visades här. Vi som var med då behöver ju inte uppleva det igen. Skulle jag klä på mig något av detta så vore det för att gå på maskerad med 50-tals inspo.
Roliga skyltar som alla har det där "extra" och bikinieken var speciell. Kansk eär det t.o.m. en leopardbikiniek med stjälk.
Sista skylten gav upphov till ett gapskratt.
Tack för glädjande skyltning!

Kolonilotta sa...

Man kan ju undra vad hon som glömde bikinin gick hem i! ;)

Tycker nog att Claes Göran skall hålla sig till sina vanliga bokstäver. Det är ju liksom hans signum nu.

Vem är skyldig till den där hemska skyltningen på hm. Byt personal!!!
Något bättre måste väl ändå finnas att skylta med.

Ha det fint ikväll!
Kram.

Meta sa...

Härliga skyltar fattar inte varför jag kommit av mig med skyltsöndagen, här på kolonin blir liksom inget som jag borde gjort. Flyttar hem snart då har jag mer tid till annat än rensa och röja vinter sm just nu gäller även om jag inte alls har någon lust för det är så grönt och fint överallt.
Ha nu en fin vecka med nya äventyr
Kram Meta

Mias Mix sa...

Nej den där bikini-eken är ny för mig också :) Och jag tycker nog allt att skyltbokstäverna är snyggare än det handskrivna, ser mer stilfullt ut. Just den där skyltningen på H&M var verkligen inte kul.

nalta norrland sa...

Det ska va i 08a land ekar använder leopardbikini ;-)
Jag funderar på hur bikinin kunde bli kvar... gick ägaren hem naken,
eller är eken ett sånt träd som Pippi Långstrump har, kanske finns det ett hemligt rum med kläder i eken så man kan byta om, typ som Stålmannen :D

HM, jaa vad ska jag säga... har icke varit i närheten av HM butik senaste halvåret, kanske ska jag vara lika glad för det ;-)

Maria sa...

CG borde hålla sig borta från pennan tycker jag.
Och alla borde hålla sig borta från HM - är glad för att jag inte följer modet. Om nu det där ska föreställa mode vill säga.
Tycker nog att alla dina skyltar hade tema humor idag!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Ingen ork med bloggning, så jag tar sens moralen ;)
Alltså din sista skylt. Schysst ;)
See you all tomorrow!

Annette sa...

Vem tror HM vill se ut sådär..?! Det måste vara en plump i protokollet. Gör om och gör rätt tycker jag. Skyltarna gillar jag däremot. Picky living var ju fyndigt med den affärsidén! Claes-Görans skylt gillade jag också. Jag gillar stilbrottet mellan typsnitten, det gör att båda orden syns bättre, men det är inte fel med samma typsnitt på alla orden heller... Hm, kan nog faktiskt inte välja någon här, båda är bra :)

FREEDOMtravel sa...

Detta med skyltsöndag är så himla kul!!! Älskar den understa ;)

Ama de casa sa...

Jag tycker nog att det var lite fusk med skylten. Lärde mig på ett sommarprat nyligen att den där danzbandztrenden uppkom just på grund av bokstavsbrist. Slut på S så då blev det Lasse Stefanz :-)

Jag ser ju att du hela tiden faller för rosa saker... Dags att erkänna snart! :-D

Monica sa...

Sport bh utanpå blusen är det nya modet det.
Den grå kappan som ser ut som trettiotal är
ganska läcker.
Är det säkert att du inte är lite sugen på
den rosa kjolen HAHA.
Ha det bra;-)

Anki sa...

Nu är det slut på bikinisäsongen ... även för ekar :)
HM:s kläder - oj, åratals sen jag var där!
Den sista skylten är bara såå bra!

Susanne sa...

Det är ju inte riktigt din klädsmak, men jag gillade hälften av kläderna.

cat sa...

Det var inte den sista skylten som gjorde att jag satte kaffet i halsen p g a gapskratt. Det var faktiskt skyltfönstret som drog i gång dagens första garv.

Tredje året i Hjo sa...

Ja, stjälkek var något nytt för mig med. Fredag hela veckan låter som ett plagiat på den gamla schlagern Lördag hela veckan lång. Åh, Gud så länge sedan det var. Usch.

Marina sa...

"Wardrobe support", tja det kanske låter bättre än "garderobshjälp"...;) Var på väg till bryggeriet som du tipsade om under helgen (det visade sig att dottern med make varit på väg flera gånger men aldrig lyckats så då tänkte vi passa på), men nu blev det inte så den här gången heller av olika anledningar, men nästa gång så... Tack för tipsen jag fick!

Marit Johansson sa...

Känns lite som att komma hem när jag surfar in här :)
Kul att TGIF öppnar där, det är Mias favoritställe :-D
Det har varit ett välbehövligt uppehåll över sommaren, men tror att jag är på väg tillbaka nu faktiskt. Allt har gått fint med nya medicinen, har haft några bakslag men det är mycket bättre än det varit på många år!

Anita Malta sa...

Näe, fast kanske att jag gillar det handskrivna för att det är lite annorlunda och nytt. Vi får väl se om det fortsätter så.

Är det så man ska se ut !! Alltså jag kan inte gå in i den butiken utan att genast vilja gå ut igen. Nu finns ju inte HM på Malta men tycker att Zara´s här i Sliema påminner väldigt mycket om HM.

Bästa bilden den här veckan tycker jag är Eken med bikini :-D Och roligast den sista :-)

Mitt tangentbord bråkar oc vägrar skriva bokstaven H som jag måste kopiera varje gång jag skriver oc ar därmed upptäckt att det finns väldigt mycket av den bokstaven. oppas det går att laga annars får jag kasta oc köpa ett nytt fast jag måste ju a ett svenskt :-)

Unknown sa...

Kul sista bild, ligger når i den.
Jag var faktiskt in och besökte Cleas Göran där på söndagen, och både dj och i bar fanns på plats, kaffe och musik till inköpen – så de verkar leva upp till texten på skylten.
/Kiki

Anonym sa...

Vilket årtal var H&M fotot taget?
Så där så jag ut i Stockholm i slutet av 40-talet.
Men det säjs ju, allt allt gammalt kommer igen.

Ruth i Virginia

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Ja, det där var nog verkligen inte H & M:s snyggaste plagg...