fredag 30 september 2016

Fredagsblandning

Icke-dementi
Idag får jag faktiskt nästan be er läsare om ursäkt. Jag menar det är ju ytterst sällan att jag ”följer bloggtrender” alltså skriver om samma saker som många andra. Men igår hände det faktiskt, vilket så klart resulterade i ett antal vänliga påpekanden i form av kommentarer. Japp, jag har uppmärksamma läsare:-) Tänker dock inte dementera mitt eget höstruskiga inlägg från igår. Däremot ställer jag gärna saker och ting tillrätta här.

Bilden är tagen klockan 19:04 igår kväll. Det som ser ut som oskärpa är regn eller rättare sagt en regnstorm. Att balkongräcket är med på fotot beror på att regnet hade blåst in på två tredjedelar av balkongen och jag inte ville bli blöt om fötterna.


Som ni ser är ordningen återställd och jag har ett rent samvete igen;-)

Lila kor som glor
Imorse fick jag mig ett riktigt gott skratt när jag kunde konstatera att mina färgpreferenser (orange, lila, limegrönt) inte bara är kända i större delar av Sverige, Finland och Spanien vid det här laget utan även nått Ruth i Virginia, USA. Love blogglandia! I en kommentar till Andy Warhols lila kossor på AMAs blogg skrev Ruth ”Måste säja att jag gillar the purple cows. Nånting för BP?” Jo, Ruth absolut, färgen är helt rätt, men jag är inte säker på om jag skulle gilla kor som glor på sina kusiner när jag äter dom;-)

Det där med rosa
Måste medge att jag ibland tar bilder av objekt som har färgen rosa. Den färgen verkar dra sig till mig, precis som hundar (är extremt hundrädd). Rosa och jyckar verkar känna på sig att jag inte gillar dom...
Så idag gick jag runt en sväng och tog några bilder med två av mina favofärger.

"Good luck scrub" heter den här produkten. Önskar alla som köper scrubben lycka till med den. Den har åtminstone rätt färg.


Alltså om till och med byggbranschen väljer snygga lila band för att bunta ihop armeringsjärn med, ja då finns det hopp.

17 kommentarer:

Meta sa...

Skrubben får va för mig men järnstänger det har jag användning för på kolonin. Haha. Jodå vi har fått regn men tyvärr behövs det massor till hörde jag på nyheterna i går om det inte ska bli kaos med vattenbrist och dyrare el då förstås.( kanske därför de säger så)
Ha det gott i morgon med sol hoppas vi( är lovad det, idag höll inte löftet det har regnat)
kram Meta

nalta norrland sa...

Lila buntband inte helt fel ;-)
I morgon 1 oktober så nu börjar väntan på snö...

Geddfish ♥ sa...

Höst som höst. Går väl inte att komma ifrån. Men tack för dina fina andra färger.
Fast min servett idag hade höstblad. Höst som höst.

Trevlig fredagskväll och än är jag snäll, utan gnäll ;)

Annette sa...

Armeringsjärn med lila band! Den synen var första gången för mig, och antagligen sista också ;) Gillas!

Ps. Vad gör du förresten bland buntar av armeringsjärn..?

Ditte sa...

Härlig och uppiggande fredagsblandning med tillhörande bilder. Tackar för detta!
Snygga band där på armeringsjärnen. De piggar ocjså upp. Häftigt foto dessutom!
Rituals handlar jag på och gillar deras produkter. Och en sån här orange flaska, till höger, med duschkräm har jag köpt. Ännu oanvänd!
Vad gäller rosa så lämnar jag den färgen åt andra mer hugade. Jag är i stort blå men andra färger gillas också.
Kanske har hösten paus i morgon och Stockholm möter med blå himmel. Och är så inte fallet skickar jag över lite.

Comsi comsa sa...


Du är då helt fantastisk på att få till det. :D))
Är du helt säker på att du inte mutade firman att klä armeringsjärnen med lila sidenband? :)))) Du vet: allt för bloggen. Hi hi...

Kram ❤

KajsaLisa sa...

Eftersom jag hamnat i alla regnväder som dykt upp den här sommaren, var det inte mer än rätt att du också fick pröva ett, annars har det ju varit fantastiskt väder, precis som idag när jag fixade skyltsöndagen och helgbilderna inne i stan.
Tror du man vågar använda dom där burkarna eller blir man orange av dom :)

Ama de casa sa...

Haha! Du och Ruth är lika i mycket - i alla fall i tycket :-) Ruth skrev i en kommentar (som jag inte vet om du har läst) att hon gärna vill träffa dig irl. Så det är väl bara att kvista över hit till USA då. Jag hakar gärna på :-)

Har du använt paint eller photoshop för att få dom där rosa banden till lila? :-D

Igår (förrgår? dagarna flyter ihop lite) köpte jag en lila fleecetröja på favvoaffären. Jäpp. Wal-Mart :-D Den har lite rostfärgade grejer på sig också, tror jag. Problemet är bara att den skär sig förskräckligt mot alla mina röda kläder som jag har med... ;-)

Kram på dig!

Anki sa...

Gillar kombon med rostiga armeringsjärn och lila band!

Kolonilotta sa...

Klart du drar dig till rosa. Inget konstigt alls ju. Det är en skitsnygg färg! :))

Mias Mix sa...

Färger är roligt! Och det som kan vara jättesnyggt på andra kanske man inte alls vill ha själv. Som håret på Susjos chef :)
De lila banden på armeringsjärnen gör i alla fall mig glad! Men jag föredrar rosa framför orange ;) Lime och turkos älskar jag! Förresten, noterade du att snöret runt knäckebrödet innehöll både orange och limegrönt?!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, ja det var rätt mycket höst i torsdagens inlägg! Men hösten är ju vacker och väääldigt fotogenisk så det är inte så konstigt.

De måste ha fått slut på svarta spännband hos leverantören och tog vad som fanns... Det där med nöden och lagen.

Steve sa...

Inte ens med lila omslagsband på armeringsjärnen lyckas de bringa ordning i byggbranschen. Rörigt värre tycker jag.
Rosa dras till dig, oordning dras till mig.

Days by Johanna sa...

Erkänn du håller på IFK Kristianstad i handbollen :) Handbollsligan som den numera heter, ändra namn så man knappt vet vad saker heter längre!

Är också hundrädd som du! Vi har mycket gemensamt! :)

Ja det skall bli riktigt intressant med kurs. De satsar verkligen på sin personal. Jag trivs kanonbra. Och jag är fortfarande chockad när lönen kommer haha. Tar tid och vänja sig vid det från levt på minimal summa när jag var föräldrarledig.

Carita Liljendahl sa...

Ja, ser du - jag hör ju till de läsare som nöjer sig och blir väldigt glad dessutom, då jag ser vyer från Grindtorp, TC osv :-)

Eva Trillian sa...

Mer färger till folket!
Lila buntband - ja, varför ska inte byggjobbarna få lite färg i tillvaron? :)

Åke sa...

Ha ha fyndig komentar av Eva :) Dom där kallas även stropp eller lyftstropp inland säger man lyftband med. Dom där är också snarade för säkert lyft på en arbetsplats :)