tisdag 19 november 2013

Tel Aviv calling - Del 3: Den vita stadenTel Aviv kallas för den vita staden eller staden som aldrig sover. Det förstnämnda beror på att 99 procent av alla byggnader är vita. Den enda som inte är det ser ni på bilden. Tyvärr är den AIK-färgad;-) Om staden är vaken om nätterna vet jag inte, då jag sover då.

Marknader
Tel Aviv är också marknadernas stad. De finns överallt, har olika inriktningar och håller förvånansvärt hög standard. Där hittar man allt från frukt/grönsaker/kryddor till kläder, elektronik och antikviteter/vintage. Ett smakprov från den största mat-och fruktmarknaden ser ni på bilderna. Alla frukter/grönsaker här är ungefär dubbelt så stora som hemma och smakar gudomligt. Och som ni ser på första bilden så har israelerna humor, vilket gillas:-)Mat att äta ute
Här finns alla världens kök representerade. Den lokala maten består mestadels av kebab alternativt falafel i pitabröd samt en massa vegetariska rätter som jag inte har testat. Har ätit falafel på marknaden och kan säga att den inte hade mycket gemensamt med sin avlägsna släkting i Stockholm. Den var otroligt god med massvis med tillbehör och starka såser. Det är betydligt dyrare att gå på restaurang här än en hemma. Men gatuköken verkar hålla hög klass och är billigare.

Städning på hotellet
Rock 130 som ägs av en musiker är bara såååå bäst. Här ingår daglig städning och byte av handdukar. Å vet ni vad - städarna här är män! Bilden visar den coola entrén.PS1. Ingen fotboll Sverige-Portugal för min del. Här visas Frankrike-Ukraina i stället. Booohoooo:-( DS1.
PS2. Fontänen i gårdagens inlägg luktade inte choklad utan mera Softlan med ”smak av äpple” – en parfyrmerad fontän alltså;-)DS2.


14 kommentarer:

Olga T sa...

Spännande att läsa om er resa! Synd att det är dyrt att äta ute eftersom det är halva nöjet när man reser tycker jag. Letar själv lite resor just nu. Får se om det blir ngt och vart. Fotbollen går åt skogen :(

Susanne sa...

Härlig bilder, blir sååå avund.

llh sa...

Kul kul!!!! Slickar i mig bild och ord från din resa lika grön av avund som rumsinredningen. Håller tummarna för att ni ska hitta hak med hyfsade priser. Det är ett svårslaget nöje att äta på kvarterskrogar.
Fotbollen förbigår jag med tystnad.

Anki sa...

Ser otroligt härligt ut!
Marknader är trevliga ställen med mycket att titta på.
Kebab och falafel i all ära, men nåt mer måste ni väl ändå testa :)

Freedomtravel sa...

Tack för lite mat-rapport! :) Falafeln skulle jag gärna prova. Det är snabbmat som jag ganska gärna äter här hemma. Har hittat god falafel i Hötorgshallen bland annat. Men skulle vara kul att prova där. Intressant att det finns mycket annat vegetariskt också!

Eva Trillian sa...

:) Lite humor får mig gärna vänligare inställd så här i början av et besök i ett nytt land! Ja... du förstår, jag är med ute och reser nu genom dina inlägg ;) billigare för mig så - och så behöver jag inte ta ledigt heller! Stort tack! :D
HUR hittade du detta coola boende? Snygg entré!

Kicki sa...

Tänk att man måste kamouflera stadsluften med en allergiframkallande doft!? Det ser ut som det är varmt där, hur varmt kan det vara?
Oliverna ser gudomliga ut!!

cat sa...

Många härliga och spännande bilder :)

Linnéa sa...

En sån härlig marknad, kan tänka mig att all frukt och alla grönsaker smakar väldigt gott. Spännande att gå o rota på matmarknader tycker jag som också är väldigt förtjus i saluhallar.
Häftig hotell entré.

Har kollat första o andra inlägget också!
Ha det fortsatt bra!

Ama de casa sa...

Härliga bilder!

Fast jag hade kanske hellre sett dom manliga städarna... Israeliter brukar vara grymt snygga, det har jag sett i schlagern!
(När jag själv var där var jag sex år gammal och tittade liksom inte på samma vis ;-) )

KajsaLisa sa...

Sex droger och olivolja var något helt nytt, men alla kanske inte gillar rockmusik :)

Ama de casa sa...

sv: El Greco kom tydligen från Kreta, men bodde sen i Toledo. Det var nån som iddes googla... ;-)

Unknown sa...

Gillar att hänga med er i ett varmt Isreal. Så fin bild över den vita staden.
Att åka till en plats i världen där man kan äta god kryddad mat tycker jag är värt massor av poäng. Snälla avslöja din mans kommentar om bröllopsparet, är sååååååå nyfiken.
/Kiki

Monica sa...

Granatäpplen så gott, vilken läcker skylt och affär;-)
Ha det bra