lördag 2 november 2013

Veckans fönster: ”Rörligt”Man kan väl säga att jag är fast vid ”Veckans fönster”. Tycker att Susanne kommer upp med det mest ”konstiga” idéer, vilket passar mig utmärkt med tanke på min bloggs namn;-)
Nu tänker jag ju inte när jag fotar utan jag knäpper bara, men en kort rundtur i mitt arkiv visade att jag tagit hur många rörliga bilder som helst utan att fundera över det. De flesta är – konstigt nog – tagna under vintern, men dom besparar jag er såklart;-)

Filminspelning
Alltså väljer jag en bild som jag tog för cirka två veckor sedan mitt på en gata i Vasastan, Stockholm. Fönster finns det med, Herr Gårman rör sig över övergångsstället, på höger sida ser ni hälften av en kvinna som korsar gatan och det viktigaste av allt: filminspelningen lär inte vara stillbilder utan den är garanterat rörlig när den väl visas.

Fler rörliga fönster hittar ni här.15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Ögonblicksbilder - de man ar för minnet - är ofta röriga. Det kan ju förklara varför det, i alla fall hos mig, är rätt rörigt på minnesavdelningen!
Filminspelning? Kanske ser vi dig i bakgrunden i någon film? ;)

Susjos sa...

Filminspelning ! Va kul, ja...kom du med på bild tro?!

Benita sa...

Rörliga bilder absolut, men vad filmades? ;)

Jah Hollis sa...

Ja, där uppfyller du ju alla krav man kan ställa på Veckans fönster den här gången. Fast jag tycker nog Herr Gårman står rätt stilla. :-)

Anki sa...

Absolut rörligt... och därmed klockrent till temat!

Pysselfarmor sa...

Rörligt är det ju och kanske var det också litet rörigt med så många inblandade i filminspelningen.

llh sa...

Här snackar vi superrörligt! Jag är impad men vet ju att dig kan man lita på i alla väder. Tack förresten för att du hoppade vinterbilderna.

larans sa...

Dessutom är ju bilens fönster av det rörliga slaget, dels kan de fara iväg med bilen, dels får vi förmoda att fönsterhissaarna fungerar. :-)

Della sa...

Yes, ingen tvekan här inte - rörligt var ordet. Visst är det kul med Veckans fönster. :)

Margareta sa...

Rörligt javisst och fick du inte någon statistroll, borde du fått så vi fått se dig rörlig. =)
Spännande bild och garanterat hade jag stått och fotat länge för att få se lite av "filmen".

KajsaLisa sa...

När objektet och fotografen är lika nyfikna på varandra blir det bra bilder. Håller med om det där med vildsvinen. Jag har ju hållit på inom scouterna och sett hur dom ställer till det, speciellt med ängsmark. Vargarna som många klagar på gör ju ingenting jämfört med det. Dessutom är det fel att vi kallar dom vildsvin. Till skillnad från vargarna är det djur som rymt ur hägn eller blivit utsläppta för jakt.

Ama de casa sa...

Braig tolkning! Undrar var det var för film?
:-)

Freja sa...

Nu blir jag nyfiken på vad det var för rörliga bilder de filmade...

Linnéa sa...

Du e som du e, härligt. Förr sa man "snapshots" snyggt! Vad är det som de "hänger på"?
Tack för dina fina kommentarer hos mig!

Susanne Hultman sa...

Kul att du fastnat för mina "konstiga" fönsterteman som lär bli allt mer konstiga om jag ska förnya mig varje vecka med nya teman. Just temat "Konstigt" har jag haft åtminstone en gång, men det kanske kommer igen. :)

Rörligt ser hela din fotografering ut att ha varit här. Hela bilden lutar ju. :)