lördag 9 november 2013

Fototriss: ”Min ort”

Tävling hos Fototriss igen! Fantastiskt med alla dessa fotobloggare som raggar sponsorer. Stor eloge och tack:-)
Den här gången vill Helena se tre bilder från min stad/by/ort. Nu har jag ju visat hundratals bilder på min blogg från ”min” stad Stockholm. Där har jag koncentrerat mig på Vasastan/Birkastan - som ligger utanför turiststråken. Så till det här temat tänkte jag att jag ger er tre anledningar varför ni ska ta er 16 kilometer norr om huvudstaden – till Täby, där jag bor.

Täby Centrum 1
Ja, jag vet att jag har visat många foton från Täby också, men det här har ni då inte sett, eftersom jag tog det sent i går eftermiddag. De nya LEDade bollarna uppe på det 12-våningar höga kontorskomplexet (som är en integrerad del av Täby Centrum) ser ni från väldigt långt håll redan från motorvägen - E18. Ett läckert riktmärke som (tyvärr) även fiskmåsarna gillar, fast då från nära håll. Pluspoäng till mig själv att jag fick med några fåglar på bilden - kolla!;-)


Täby Centrum 2
Centrumet håller ju på att byggas om och till just nu. Några nya shoppingstråk blev klara alldeles nyligen. Jag besparar er alla butiker, men rent arkitektoniskt har man lyckats till hundra procent. Taket ligger som ett stort skepp över besökarnas huvuden. Hur läckert som helst tycker jag.


Täby Centrum 3
Man kan ju titta upp som jag gärna gör från olika våningsplan och det finns tre i centrumet. Här riktar jag blicken uppåt från bottenplanet och ser mellan ett ”rulltrappshus” upp till taket. Snyggt anser jag.


Ja, Täby Centrum är orten jag rekommenderar att besöka när ni har vägarna förbi. Följ bara de LEDade bollarna, parkera bilen på en av de 3 000 parkeringsplatserna, bli en av 13 miljoner besökare/år och njut av ett arkitektoniskt och inredningsmässigt fulländat centrum. Glöm bara inte gps:en;-) Å de 160 butikerna - ja, det är upp till er själva om ni vill besöka dom...

Fler städer/orter/byar hittar ni hos Fototriss. Åsså kan ni vinna tre nätter på Castanea Vandrarhem mitt i Gamla Stan.

34 kommentarer:

Susjos sa...

Det var längesedan jag var i Täby centrum...kanske dags för ett besök? Ser häftigt ut!

Eva Trillian sa...

Du gör väldigt bra reklam för Täby :) Klart vi vill komma dit nu!

KajsaLisa sa...

Brukar inte gilla moderna köpcentrum, men det där har dom fått till bra tycker jag. Skall nog besöka det och studera dina fina bilder i verkligheten.

Kerstins foto sa...

Nä men det går ju inte, parkerar jag där hittar jag inte bilen och får vänta tills alla gått hem! ;)
Skämt åsido, vilka läckra bollar de satt upp. Borde inte vara svårt att hitta dit, bara spana efter bollarna. :)
Snyggt med taket där i gallerian, det ger en riktigt läcker effekt. En snyggt sammanhållen triss.
Ha en finfin söndag.

Marina sa...

Härliga bilder - även om just det där med shoppingcenter inte är precis vad jag längtar efter att besöka just nu...!!

Stare Ström sa...

Det var ett läckert utformat centra! Gps är nog ingen dum idé.

Monica sa...

Härliga bilder har några liknande från i går morse med ett helt folktomt centrum helt i min smak. Nackdelen är att det bara var Hemköp som var öppet.
Ha en skön söndag i regnet;-)

Göran sa...

Det är ett fint centrum och du har tagit fina bilder med mycket färg!

Marit Johansson sa...

Ja det är läckert, ser modernt och snyggt ut!
Herregud vad mycket fågelskit som ska finnas där uppe :)

Beppan sa...

Spännande ljus och linjer i den där centrumbyggnaden. Får mig att tänka på Abu Dabi - flygplatsen vi hamnade i för många år sedan. Som att kliva in i sagans värld. Tusen och en natt...

B i r g i t t a sa...

Häftigt tycks det vara i Täby centrum :)

fotobrus.se sa...

En snygg triss i bästa BP-stil. Vinner jag, skall jag bjuda dig på en kopp kaffe när jag kommer till din stad. ;-)

Tomtan sa...

HAr faktiskt varit dit :D Härliga bilder!

Anki sa...

Snyggaste trissen idag! Har aldrig varit i Täby... kanske dags nu då :)

Freedomtravel sa...

Det är väldigt längesedan jag var i Täby centrum. (Hände väl mest när jag bodde i Åkersberga för en evighet sedan.) Men jag har förstått på mamma, som bor i Täby, att det har blivit enormt stort.

Anonym sa...

Gillar de nya stilrena köpcentrum(en)som byggs, det är snyggt med de raka linjerna och ljuset i olika färger. Att det sedan kan gå till överdrift är en annan femma. Bollarna får mig att tänka på bollen som släpps på Time Square vid Tolvslaget varje nyår. Har aldrig varit i Täby, förutom Närkes Täby där min mamma är i från ;0) Brorsan dejtade dock i början på 1990-talet en tjej som bodde i det höga bågformade huset i Täby centrum.

Margareta sa...

Vad jag gillar dina vinklar hur du går utanför alla regler - love it.

Gillar verkligen dina bilder från din "stad" och borde vara allas vår egen då det faktiskt är den stad som mest ska representera vårt land.

Kan berätta att jag gick utanför alla regler när jag fotade "porträtt i miljö" i min utbildning och jag fick ... godkänt (det enda man kan få förutom icke godkänt)Jag gillar ju att fota utanför reglerna samtidigt som det sägs att man inte ska göra det innan man kan - reglerna. =) Jag går åt andra hållet och går bakåt numera nu då jag måste visa att jag kan även reglerna. =)

Därför hoppas jag att du vinner med dina kreativa bilder som du alltid visar här. Har själv inte kunnat fota "min stad" då jag inte ens varit där under helgen. Sedan har inte jag så många vänner ett de någonsin kommer att överglänsa de som är aktiva, och det är väl bra i och för sig. Absolut inget surt sa räven, men kan tycka att i tävlingar ska det inte vara "vänner" som röstar eller så ska det vara anonymt. Med anonymitet har även vi vanliga och anonyma chans att vinna - vann månadsbilden förra veckan i den fotoklubb jag är medlem i.

Hela kommentaren låter som surt sa räven, i förhand, men så är det inte och jag har inte sett någon av de andras men jag vill INTE att du vinner utan någon som bor långt bort från 08 - även om du borde. =)

Cecilia Artista sa...

Jag tyckte att Täby Centrum var stort när jag besökte det senast. Ja det var några år sen. Men nu blir det väl gigantiskt - på vinst och förlust!

Arkitekturen verkar ju vara kanon. Kul att de satsar på det även i ett köpcentrum. Dina bilder är också kanon. Läckra!

Kicki sa...

Vilka kontraster det är mellan ditt och mitt ställe...hos dig blir det aldrig mörkt, hos mig blir det alltid mörkt! Fina ljuspunkter!

Ama de casa sa...

Länge sen jag var i Täby C. Gissar att jag knappt skulle känna igen mig :-)

Peranders sa...

Definitivt snyggt med det blåtonade taket. Bollarna på översta bilden för tankarna till en moské eller nåt.

En plats i solen sa...

Vackert, har varit en gång i Täby, men det är 11år sedan! :) Kanske snart dags igen :)

Anita - Malta sa...

Härligt läckra bilder från din ort Beate !! Vinklarna och färgerna gör mig lite knäsvag. Ja, så himla mycket färg är det kanske inte på den första men där har du istället ett stort plus i måsarna ;-)

160 butiker, 3 000 parkeringsplatser och 13 miljoner besökare/år !! Sorry Beate, här är en som inte kommer att besöka Täby Centrum. Har lite svårt för stora platser, gillar inte folkmassor och går alldeles för lätt vilse. Därför är det himla skönt att titta in i Täby centrum så här på avstånd via dig ;-)

Tycker du är väl värd att vinna med dina kreativa och fina bilder säger jag som ännu inte hunnit titta in hos någon annan !!

Läser Margarets kommentar och kan bara hålla med vilket kanske kan tyckas lite motsägelsefullt. "I tävlingar ska det inte vara "vänner" som röstar eller så ska det vara anonymt". Tror att det lätt kan bli så att många röstar på både person och bild. Känns inte helt rätt. Men det här är väl mest en lek för att locka till att fotografera.

Förresten.. länkade visst inte mitt bidrag till Castanea Vandrarhem ;-)

Freja sa...

Åhh, det är alldeles för länge sedan jag var på Täby centrum, jag gillar det stället!

Åke sa...

Läckra bilder du visar upp, sköna färger :) Du gör bra reklam ;) Kul trissat!

Åke sa...

Jag kommer nu på, jag har varit där ett par gånger. En släkting bodde där ett tag, man såg galoppbanan från köksfönstret :)

Gunilla sa...

Häftigt att du lägger bilden på snedden så slipper du tänka på att det ska bli raka linjer. ;)

cat sa...

Nu blev jag väldigt nyfiken att även se byggnaden utifrån och uppifrån. Bollarna på taket får godkänt även av mig :)

Anita - Malta sa...

Svar: Avstår inte från att delta i tävlingen för att jag inte vill bo på vandrarhem i Stockholm. Avstår för att jag anser mina bilder inte vara tillräckligt bra för att ens ha en minimal chans att vinna. Deltar i fototriss för att jag tycker det är kul.

Visst är Helena fantastisk som lyckat hitta sponsorer. Beundransvärd men inte blir hon mindre lycklig av att vissa väljer att inte delta i tävlingen.

Hade jag ansett mina bilder vara så pass bra att platsa i en tävling hade jag deltagit. Hade jag vunnit hade jag skänkt priset till den jag tyckt varit mest värd att vinna. Den som i mitt tycke framförde den bästa trissen, oavsett person.

Tycker det är lite synd att det är tävlingsdeltagarna som ska rösta i finalen. Är säker på och har ju sett att många ibland röstar mer på person än själva bilderna. Att vissa t.o.m. "jagar" röster från vänner och bekanta. Det bästa i mitt tycke i en riktig fototävling är att de som går till final ska en vinnare röstas fram av en helt oberoende person, helst då en fotograf, som inte "känner" deltagarna alls. Ja, det vara bara några tankar som jag fick när du gav mig din kommentar.

Som sagt, det här är ju inte blodigt allvar. Det här är en lek, en sysselsättning för nöjes skull som lockar oss att fotografera och att sen visa sina bilder för andra. Att kommenterera och få kommentarer.
Oj, vad långt det blev ;-)

Anni sa...

Åker inte dit för butikerna men kan tänka mig att kolla in arkitekturen. Någon gång. Knappast i julhandeln ...

Nog kan jag byta dubbelsängen mot en våningssäng på ett hostel, men låt den då vara på en plats jag inte brukar besöka. Brända tomten går jag ju förbi flera gånger i månaden - och tar alltid, alltid en bild!

Eva Trillian sa...

Inga fylleriövningar för min del ;) Det var andra som fyllde. Jag väntar till februari jag ;) Men tack ändå!

Annette sa...

Jag har alltid gillat Täby centrum, men när de började bygga ut blev det helt kaotiskt tycker jag. Körde till och med fel på väg hem och hamnade i Åkersberga, ha ha! Men, skam den som ger sig! Nu blev jag ju riktigt sugen på att kolla in hur det blivit med alla butiker och restauranger. Ser snyggt ut!

En plats i solen sa...

Tänk va bra google är så man får reda på lite saker. Ja i skåne, på gränsen till blekinge, har bara ett par mil dit :)

Ja, det är inte lätt och ta kort i det ljuset, var likadant förra veckans triss, men uppenbarligen lyckas jag :) Dags och höja självförtroendet lite och sluta vara så kritisk till sina egna bilder.... :=

Jah Hollis sa...

Fina trissbilder du visar från ditt Täby. Vi får se om jag tittar dit någon gång. :-)