lördag 2 november 2013

Viltsvin och Falkenberg


Det här vildsvinet ser ganska söt ut tycker jag. Därför lånade jag bilden från "The Independent" som skrev en artikel om vildsvinsexplosionen i Tyskland. Vår stek kom dock från en svensk sort.Eftersom många av er inte har ätit vildsvin förut och de flesta av er var så intresserade av en avrapportering så ska jag berätta hur det gick för den delen av vildsvinet som hamnade i vår ugn.
Det gick alldeles utmärkt kan jag berätta, vilket var högst förvånande då vi i normalfall får gräva upp skosulor ur ugnen när vi väl använder den för någon stek.

Hur vi gjorde
Självklart vill ni veta hur vi gjorde, eller hur!? Vi googlade recept som innehöll för många ingredienser och skulle ta alldeles för lång tid att laga. Här ska det nämligen gå fort. Alltså tog vi vitlök, schalottenlök, massvis med bladpersilja samt olivolja och gjorde en ”pesto”. Vi snittade upp vildvinssteken och fyllde den med ”geggan”. Sedan slängde vi det hela i en stekpanna, brynte av steken från alla håll och kanter, ströjde på lite flingsalt och svartpeppar och satte ugnen på 50 grader. Där fick den – steken alltså – ligga still i tre timmar. Såsen gjorde den av sig själv som ni ser. Steken smälte i munnen:-) Bingo! Förberedelsetid: max 10 minuter.
Det vimlar av vildsvin i Roslagen. Ingen vill ha dom, vilket jag förstår. Så varför skjuter man dom inte i större utsträckning och säljer köttet till vettiga priser i affären i stället för att ta ut ockerpriser???!!!

Falkenberg


En som är överlycklig just nu är Gärdsmygen. Hon bor ju i Falkenberg och hennes favo lag har för första gången någonsin gått upp i Allsvenskan genom att besegra Ängelholm med 4-2. Ett stort, stort GRATTIS till henne och laget med det stora hjärtat!

14 kommentarer:

Freja sa...

Låter som en smaskens middag! Här äter vi nästan bara älgkött, lyxlirare som vi är...

Monica sa...

Ser väldigt mumsigt ut, ja du jag vill inte möta dom annat än på tallriken;-)
Potatisgratängsbakelsen ser också mumsig ut
Ha en skön lördagkväll;-)

Eva Trillian sa...

Det ser gott ut och lät befriande okomplicerat. Jag har också funderat i dina baner. OM vi nu har så förbenat mycket vildsvin, varför är inte köttet billigare?

Margareta sa...

Jag blev lite rädd =) Trodde vildsvinet skulle hoppa på mig.

Er middag i går såg verkligen delikat ut så nu ska jag leta efter vildsvin i butiken. Inte lika vanligt här, men i Östergötland kryllar det av dem längs vägarna.

Ja, jag visste inte ens att Falkenberg hade ett fotbollslag - därför tycker jag det är extra kul att de nu är med i allsvenskan.

Ha en fortsatt bra kväll. Kul med lite matrecept från dig.

Kerstins foto sa...

Men du det där såg väldigt gott ut, har aldrig ätit vildsvin, smakar det som vanligt fläskkött eller har det den "vilda" smaken som finns i älg och ren t ex?
Himla rolig första bild, trodde först du tagit den och tyckte det var jäkligt modigt. ;)
Vet du, det där med kaveldun, ta in och poff...det hade jag inte en aning om själv. Man lär sig mycket i bloggvärlden. :)
Blev lite förvånad över att du inte visste vad en kärve var. Trodde att det var nåt som fanns över hela Sverige, men återigen får man lära sig nåt nytt.
Ha en finfin söndag, BP och tack för dina fina ord hos mig.

Marit Johansson sa...

Tror aldrig att jag ätit vildsvin, inte vad jag minns, smakar det som gris med inslag av vilt?
Jag förstår att dom inte vill ha vildsvin i skogarna, dom är väl skitfarliga va? Skulle bli minst lika rädd om jag stötte på ett vildsvin som en björn.. långa betar har dom och jätteargsinta, huvva..

TantGlad sa...

Det ser ju jättegott ut.
Viltsvin är riktigt gulliga ju.
Ha en fin söndag nu!
Kram.

Freedomtravel sa...

Men vilken sötnos! Vi har faktiskt lagat vildsvin några gånger - gott! I Polen träffade vi på dem väldigt nära oxå ;)

Ama de casa sa...

Mmm... Så gott det ser ut!

Haha! Först trodde jag att du hade varit i närkontakt med det där första vildsvinet :-)

Rantamor sa...

Att få en matblogg från Bp hör ju inte riktigt till vanligheterna. Men detta var ju en riktig hit.
Och så har ju vi flesta människor inte ätit vildsvin heller.
Tror inte att jag ens varit inne i en matvaruaffär som säljer denna delikatess.
Som bekant har vi ju inte så mycket av utbudet när det gäller vår ica-affär, heller har vi ju inga vildsvin runt i naturen...
mera vanliga grisar och fyllesvin...

Tjingelingen från Rantamor.

Benita sa...

Både ser gott ut och låter gott enligt ert recept. Jag har aldrig smakat vildsvin, men skulle gärna provsmaka. :)

Olga T sa...

Ja det var en speciell dag igår! Vilken match, vilket väder och hela idrottsplatsen kokade. 5068 i publiken! Magiskt! Tack för ditt engagemang :) Nu är det snart dags att bänka sig för allsvenskan kl 15.00. Finns ett lag där att hålla tummarna för också.

Lennart sa...

Vildsvin är smaskens, äter det ofta när jag är i Tyskland. Min kompis Gerhard känner folk som skjuter vildsvin, vissa brukar åka till Polen och jaga.

Gunilla sa...

Vildsvin är himla gott! Jag har vid två tillfällen köpt en hel liten gris och styckat den själv hemma i köket. Med tanke på att jag aldrig gjort det tidigare är jag rätt stolt över att jag klarade det. Men jag tror att det får räcka med sådana aktiviteter nu. Det går ju att köpa färdigstyckat! ;)