fredag 29 november 2013

Tel Aviv calling – Del 13: Shabbat blandning

Dizengoff Center
Det är Shabbat idag. Alla affärer stänger klockan 16:00 och bussarna slutar gå. Men innan man firar sin helg här i Tel Aviv festar man för att vila upp sig imorgon. Vi försökte hänga med och började med en lunch på Food Court i Dizengoff Center en gigantisk galleria. Kan väl säga som så att maträtterna såg betydligt godare ut än vad de smakade…


Beer Market
Sedan fortsatte vi mot vårt favo ställe Carmel Market och Beer Market. Här gjorde jag ytterligare ett försök att leverera en och annan godbit till er – och då menar jag inte ölen som är oslagbara. Vi främjar gärna mikrobryggerierna:-)


"Finance District"
Tel Aviv är Israels finansiella centrum. På Rothschild Boulevards ena sida finns alla banker med självaktning samlade på ett ställe om man säger så. Konkurrensen är stenhård, vilket skyskraporna vittnar om. På boulevarden, som förresten är Tel Avis enda med träd som planterades år 1910, är prisbilden på alla restauranger/caféer astronomisk.


Rothschild Boulevard’s andra del
Alltså följde vi boulevarden till dennes ”normala” del, där vi upptäckte hur en familj firade Hanukkahs fjärde dag på en parkbänk mitt på gatan. Här såg vi även några ”udda” hus och utsmyckningar. Helt i vår smak:-)
19 kommentarer:

Ama de casa sa...

NU börjar det likna nåt. Tack! :-D

Guldkryckan sa...

Där vet de verkligen hur man ska fira...alla har kul oavsett om man känner varandra antar jag..är väl inte riktigt så här i vårt eget land.

Skulle jag o frugan ta o fira nåt vid en parkbänk så kommer väl insatsstyrkan..minst ;)

Ha de fortsatt gott.

Eva Trillian sa...

Gillar att en parkbänk är god nog för en picknick - även mitt inne i stan :) Here and now liksom!
Och paraplyerna - de får mig nästan att önska att jag bodde i ett våningshus :)

En plats i solen sa...

oj vad mycket mat! :)

En plats i solen sa...

Ja, att jag får sova gör otroligt mycket, jag slipper ligga och tänka så mkt på nätterna, så jag orkar mer på jobbet, och är pigg där. Tror inte heller man kan sova bort en depression, men det hjälper att få sova hela nätter iaf. Innan snitta jag 4timmar per natt och ofta vakna jag under de 4timmarna med :/ så sova 7 timmar i en följd är skönt! :)

Tråkigt med din vän, förstår du inte kunde fälla några tårar där när han skulle jordfästas när han hata kyla, synd man inte respekterar andras vilja, oavsett härkomst. Jag behöver hejdået i kyrkan, men det är en jobbig och smärtsam process, men nödvändig för komma vidare. Jag är dålig på besöka kyrkogården sen för jag tycker det är så smärtsamt och sitta där och se deras namn på en gravsten. Sen tycker jag det är jobbigt att behövas se far ledsen med, och min faster som jag är så nära. Sen vill jag ha någon som håller mig i handen och som tröstar mig.

Kram

Anita - Malta sa...

Nu har jag kikat igenom allt jag missat och blir som vanligt mållös. Sorry Beate, vet att du gillar kommentarer med tanke bakom ;-) Imponerad tittar jag på alla bilder och läser dina rader... Himmel vad ni får uppleva mycket, som vi andra sen får uppleva genom dina ögon. Helt underbart.

Unknown sa...

Av din blogg att döma så kan ni rekommendera Tel Aviv, Har jag fattat det hela rätt? På vilken plats tror du denna stad hamnar på din favoritlistan över platser i världen att besöka?
Gillar godbitarna
/Kiki

LissenTo sa...

Vad kul att upptäcka en ny stad. Trevligt med firandet på bänken, ni slog väl er ner också.

Coolt med paraplyerna,fotohärlig bild.

Ha det bäst

Marina sa...

Härlig idé att duka upp festmåltiden på en parkbänk! Jag håller med dig om att det udda huset var läckert, däremot kan det väl diskuteras om jag skulle vilja ha de tre skönsjungande figurerna på min balkong...

Della sa...

Så nu är jag hemma igen och har jag läst igenom dina israeliska inlägg och är uppdaterad. Jättekul att läsa!

Kicki sa...

Ah, när jag såg de sista bilderna med utsmyckningarna glömde jag toltalt bort de andra!!! Nej, förresten mingelbilden minns jag ;)

ansepanse sa...

åh vad gott, hann jag tänka innan jag läste att maträtterna såg så mycket godare ut än vad de smakade,
härliga bilder, det är alltid roligt att läsa "resereportage" det blir ju liksom lite så att jag känner att jag också varit där då :)
Sv: mm, visst är det så, jag kan göra mer eller mindre som jag vill här hemma, J märker ju ändå ingenting :)
kramar

KajsaLisa sa...

Tänk att få gå runt där och bara främja mikrobryggerierna, mysigt :)

ansepanse sa...

Sv: jo, Nemo-namnet kommer från just den där filmen om fisken Nemo
"Hitta Nemo" heter den ju
mm, på det viset är resereportage bra, man får fakta och ser vackra bilder och så är man hemma ändå :)
kramar

Marit Johansson sa...

Den godbiten ser verkligen.... god ut :)
Coola statyer på balkongen!

Monica sa...

Kan ju inte vara någon soldyrkare som äger den balkongen;-)hoppas för grannarnas skull att dom sjunger tyst.
Parkbänksmaten ser riktigt smarrig ut;-)
Tack för bilden på den långa ögongodishunken;-)
Ha det bra

Pumita sa...

Ojojoj, här var det ögongodis... och då menar jag kanske inte samma sak som du (inte så tokig men bättre kan du, haha), massor med spännande saker att kolla på. Och du har flytt landet och tråkiga november, lyckodig! Det kom som en överraskning. Jag som lusläste bloggen innan resan, inte minns jag att du hade några reseplaner. Önskar dig en fortsatt skön semester! :)

Husbilen-Ellen sa...

Vilka härliga motiv du hittar. Mat lockar mig alltid liksom byggnader och utsmyckningar. Mitt i prick för mig. Ha dé! Elisabeth

Linnéa sa...

Blir hungrig! Att fira på gatan, det vore nåt, är möjligt här i "Udden". Då behöver man ju inte städa o kan bjuda många gäster.

Fler läckra statyer! Verkar vara väldigt spännande resa ni gör!
Min kollega Kalle är där denna vecka med hustru och ett par till. Han blev glad när jag berättade vad du sagt om ölet.