fredag 1 november 2013

1 november 2013


Här ser ni delar av vår exploderande novemberkaktus.

Ingen helgdag
Medan de flesta länder i Europa anser att 1 november är en helgdag tycker Sverige att vi ska jobba halvdag. Och som de flesta förstår så väljer 80 procent av alla nollåttor som jobbar på kontor att avverka dessa fyra timmar via distansarbete. Så även jag.

Nackdel med distansarbete
Kan tala om för er att jag sällan jobbar hemifrån. Det är så himla tråkigt att bara ha väggarna och sig själv att prata med. Men ytterligare en anledning att jag inte var så förtjust i just dagens distansarbete var alla upptäckter i lägenheten som ”höstljuset” obarmhärtigt avslöjade. Under sommaren då solen står högt på himlen och under den mörka vintertiden syns det inte hur skitig lägenheten är. Här har ni en endaste fördel med sex månaders kyla och korta dagar;-)

Fysiskt arbete
Nu är jag inte van vid ansträngande fysiskt arbete i hemmet med dammsugare, torktrasa och mopp som enda sällskap. De är förresten lika fåordiga som väggar. Jag dammsög även datorernas tangentbord och fick med ansiktsmask och gummihandskar sedan pilla ut tangenten ”k” ur dammsugarpåsen. Jag fick också byta samma påse ett tag senare efter att ha rensat balkongen från alla höstlöv. Efter 1 ½ timme med dessa föremål fick jag lappsjuka, stack till Täby Centrum och belönade mig själv med nedan lunch ”Bibimbab” hos nya stället Chilli & Soy.. Har ingen aning vad jag åt – egentligen, men gott var det. Så fråga mig inte vad dessa ljusa ”strån” är för något.


Belöning nummer två
Kvällens belöning ser ni här. Maken har tjatat i månader om att få äta vildvinstek, vilket han får ikväll. Vi har aldrig lagat vildsvin så det ska bli spännande att se hur resultatet blir. För att vara på den säkra sidan köpte jag en fyrkantig portionsförpackning potatisgratäng hos den lokala delin. Wish me luck - inte med gratängen, jag vet hur man värmer upp en sådan;-)

15 kommentarer:

Freja sa...

Städa, blääää... Jag skulle behöva belöna mig med betydligt mer än en lunch för att vilja städa... Och nu måste vi ta itu med det för vi får snart gäster... Lycka till med vildsvinssteken!

Villa Frejas bokblogg sa...

Som student jobbar jag en del hemifrån och trivs med det, men bara mellan varven. Det är alltför osocialt som du skriver, så en mix är det allra bästa. Men jag älskar att skrota runt i myskläder och gårdagens smink kvar i fejset ;)

Linnéa sa...

Vildsvin - en paradrätt här nere i Sörmland och Eskilstuna. Men har själv inte ätit, så du måste rapportera resultatet. Har legat lågt, du jobbar o skriver så jag blir rutig.! Kopplar av med lite bild. Sängarna, installation utanför Tunaforsfabriken där de fixar lägenheter.
Allhelgonahelgen - kallades också dubbelhelgen när jag var barn. Ena dagen helgonen den andra de protestantiska, då kunde den inträffa en vardag. Själv jobbar jag från torpet!

Margareta sa...

Vildsvin har jag inte ätit många gånger med de få har jag verkligen njutit - hos svägerska samt på en restaurang i Malexander som hade wallenbergare i fyra eller fem "smaker". Jag åt vildsvin och de var helt superba. Hoppas att ni njutit lika mycket som jag gjorde.

Lunchmaten såg också god ut, fräscht.

Jag känner till det där med att jobba hemma och se så mycket onödigt, därför håller jag mig på kontoret och tittar inte så mycket mot fönstret heller. =)

Din novemberkaktus har jag sett exempel på tidigare och den är ju helt enormt vacker, tror att jag skickar min till dig ett tag - eller min finns visst inte kvar. =)

Ha det gott, själv har jag ätit suovas med svamp och lök samt pressad potatis och något nytt som jag aldrig smakat tidigare - broccolisparris. Ser ut som en sparris med en krona av broccoli, "lite" genmanipulerad kanske - men gott var det. Och det röda satt som smäck till maten.

Ha en skön kväll och vi hörs och syns mer under helgen skulle jag gissa.

Eva Trillian sa...

Utsatte mig för städning igår - en lyxigt ledig torsdag som även bjöd på film (gillar verkligen "spola-fram-knappen" ibland), bok och ... "sluska runt" i mysisar (ren dock - jag duschade efter städattacken ;)) Jobba hemma? Det är aldrig riktigt så - FÖRST gör man annat, SEN jobbar man - när man borde vara ledig?
Hoppas steken var god! Har aldrig testat ... jo, vänta nu. EN gång har jag ätit vildsvin. På Öster Malma - men jag slapp laga den själv och tror att jag minns att den var god. Men det kan ju inte varit någon höjdare om jag är så tveksam ;) Hoppas er blev ett gott minne!

Monica sa...

Nej vildsvin har jag aldrig givit mej på, hoppas det blir gott.
Novemberkaktusarna blommar hos oss också men det gör dom ju stup i kvarten tycker jag;-)
Ha en skön fredagkväll

LissenTo sa...

Måste ändå vara skönt att få välja var du vill jobba, oavsett damm ;-)

Lunchen ser god ut, hoppas middagen blir kulinarisk

Trevlig helg

KajsaLisa sa...

Det finns både för och nackdelar med distansarbete, men själv är jag glad att hemmet är fredat från jobb.

Guldkryckan sa...

Haha..bokstaven K där...hysteriskt roligt tycker jag ;)

Nä, städning skulle jag lätt kunna vara utan..fast även om jag skulle ha råd så hade jag nog inte anlitat "RUT" iallafall..känner några som anlitar sådant..men..mitt hem är min borg..hit kommer ingen..räcker med att FRA förmodligen avlyssnar mig likt avlyssningen av den där Angela Merkel i Tyskland...förstår inte det där...avlyssning har skett i alla tider..man pratar inte om statshemligheter på en telefon..vilken barnunge som helst (nja, nästan) vet hur man fixar iordning en avlyssningsutrustning ju..tycker de har gjort en höna av en fjäder där..beklaga sig för något som är så naturligt?

Påbörjade städningen här igår..kom halvvägs innan orken försvann nånstans..har letat efter den utan resultat..får se om jag hittar den. ;)

Jobbar gärna på distans jag..mycket av mitt pappersarbete, planering och annat föredrar jag att göra hemifrån, mindre spring där..och nån öl har de inte heller på kneget...en kass arbetsplats jag är städslad till..bedrövligt ;)


Ha en skön Lördag nu..det ska jag.

Ama de casa sa...

Hahaha! Vilken tur att du lyckades rädda k-t, hur skulle det annars ha gått?
:-D

Margareta sa...

Du får lägga in en beskrivning av smakupplevelsen, efter succén.

Apropå mina bubblor, jag förstår dig och håller med men ville i första hand göra lite olika mönster utan tanke på färger. Ska testa vidare och funderar över alla de andra material du skrev om - hur?

Ha en fin lördag, själv blir det ... in i dimman. Det passar väl också för en helg med allhelgona - dimma och lite blött.

Marit Johansson sa...

Ja precis så är det.. hatar det där sidoljuset som framhäver vartenda hundhår och dammkorn. Och jag ser det varje dag eftersom jag är hemma jämt! Tycker dock att det är rätt skönt med väggarna som enda sällskap, har väl vant mig :)
Har gjort samma misstag som du och varit tvungen att leta en tangent i dammsugspåsen!

Rantamor sa...

Men jag förstår inte att inte din blogg blir uppdaterad när du klickar in den...alltså på min blogglista !!!
Konstigt.

Hoppas bara att middagen blev smakrik igårkväll.
Vildsvin har vi aldrig ätit och än mera sett och vi vill inte ha dom här uppe i Norr.

Hoppas att du kan beskriva smaken för oss så att v i vet hur det smakade....

Tycker att pojkar 17 är grymma fotbollsspelare, nu är dom i semifinalen, det gillas här hos oss.

Tjing från Rantamor en mulen kulen lördag...

Benita sa...

Vilken fin kaktus du har.
Jag har inte gjort annat än städat och tvättat fönster hela veckan. Fick fönstren utbytta i vårt hus i början av veckan och då blev det stökigt både på insidan och utsidan.

Unknown sa...

Underbar novemberkaktus. Vilka färger blommorna har –så mycket energi vid den här årstiden fascinerar mig.
/kiki