torsdag 14 november 2013

Sms och färska oliver


SMS
När det första man får se när man kommer till jobbet är så här roligt, ja då är ju hela dagen räddad innan den ens har börjat på riktigt. Tänk att ett feladresserat sms till en person med humor (min kollega Carola) kan sprida så mycket glädje.


Färska oliver
Från det ena till det andra. Den lokala ICA har börjat sälja färska oliver. Såg dom igår och var väldigt nära att köpa hem förpackningen. Har aldrig smakat en färsk oliv och - som jag lärde mig idag av kollegan J:s grekiska kompis – det har nog ingen annan gjort heller. Enligt Wikipedia är "färska oliver väldigt beska i smaken och används aldrig naturella, utan måste konserveras i en saltlag eller olja under lång tid innan man kan äta dem." Tycker ni att det där med ”lång tid” låter diffust?! Ja, då ska ni få höra:

50-dagars process
Enligt kompisen är det nämligen som så att man först snittar varje färsk oliv med ett rakblad. Sedan lägger man oliverna i en saltlag i 10 dagar. Lagen måste bytas varje dag. Sedan är de redo att i 40 dagar ligga i ytterligare en saltlag eller olja med olika kryddor i. Nu vet jag (och ni) varför grekiska oliver kostar en förmögenhet som jag förresten gärna betalar, bara jag slipper denna 50-dagars process.

PS1. Den snygga juristen som jag skrev om igår måste ha läst min blogg. Han hörde nämligen av sig till kollegan Håkan och mig idag och tyckte att det var ett sådant nöje att jobba med proffs. Man tackar:-) DS1.

PS2. Å om ni tycker att det här inlägget är minst sagt osammanhängande så håller jag med. Men medge att det är åtminstone underhållande;-) DS2

18 kommentarer:

Eva Trillian sa...

:) Jo, ditt inlägg är glatt underhållande idag! Gillar den enfaldige morfar'n :) ♪ Ja, må de leva! ♫
Hemgjorda oliver KAN bli ännu godare än de färdigköpta ... men, som sagt, det kräver ju en del tålamod!
Men du? Söndag morgon? Vart kommer jag? Vilken koffert har du med dig - får jag plats?
Sv: Tack :) Ska genaste surfa över dit och spana. Jag kikade runt lite i helgen då tävlingen började - jag erkänner. Mycket fina lampor! Ojojoj - det här blir inte lätt! Vilket trevligt "problem"!

En plats i solen sa...

Haha fråga mig inte, jag har dålig koll på vem som gör filmer och hur... :) Så om det är sånt stuk på filmen vet jag inte! :)

Oj vilken tur du inte köpte dem, den processen lät inte alls så kul... man hinner lessna innan och köpa färdiga! :)

Och kul att felskickade sms kan roa och glädja andra! :)

Kerstins foto sa...

Hahaha, ja det var tur att det var ett "rumsrent" sms som gick fel i alla fall. Men gulligt av morfarn att tycka att det inte gjorde nåt, bevisligen en mycket glad morfar. :)
Färska oliver har jag aldrig ens sett tidigare och då jag är total motståndare till oliver så är det ingen risk att jag skulle smaka den heller. Jag har ju inte ens läst ditt förra inlägg än så det där med juristen hajar jag inte, måste läsa det med. Sitter ju bara och pluggar ju. ;)
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Låter lite överambitiöst om man nu inte lever på oliver.
SMSet var kul. Förresten självklart vägrar jag facebook, jag gick bara in på deras inloggningssida på kul.
Kolla in det här.
http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2011/09/29/intresseklubbenantecknar-nu/

Hörni sa...

Hahaha, vilket härligt sms som råkat komma fel. :D

Färska oliver.. vad intressant. Verkar kul att lägga in dem själv ju. ;)

Anki sa...

Det gäller att ha koll när man trycker på sändknappen... nu var det ju ett kul sms som gjorde dagen ännu lite roligare - härlig morfar :)
Oliver är gott... men jag tror inte jag skulle ha tålamod med processen av de färska - tror jag fortsätter köpa dem klara för intag.

Ama de casa sa...

Haha! Vilket underbart mess - tack för att vi också fick dela den glädjen!
:-)

Jag ska pinna mig iväg ut på marknaden idag, just för att köpa oliver. Men inte färska. Det tror jag inte ens att dom säljer :-)

cat sa...

Man kan ju verkligen undra varför de säljer färska oliver om det är en sådan process att göra dem ätliga. Men kanske en och annan hipster vill smaksätta sina egna.

Rantamor sa...

Hahahha den lyckliga morfar ville nog bara meddela att han blitt morfar och slängde iväg ett sms bara sådär....
Kul tycker jag.

Och oliver som är färska skulle jag heller aldrig befatta mig med , låter lite långsökt, ungefär som den där surdegen som man ska mata varje dag för att den ska överleva ???

På tal om att mata så hade Colin ett spel på mammans padda där han byggt en drakby som han höll igång, där skulle drakarna matas med jämna mellanrum, och så skulle han para ihop två drakar för kärlek !!! och så blev det ägg som han skulle vaka över och underhålla, om han inte hade pengar fick han sälja äggen och göra nya....
ett evighetsgöra där mamman ibland också fick ett pling och matade drakarna om Colin somnat.
Tyckte det var rätt gulligt och var glad att spelet inte som för det mesta innehåller dödande med svärd och sparkar, nej detta var ju lite snällt, ibland blandade han ihop drakarna lite och då blev det drakbebisar som var fyrvägskorsningar =) =)

Ha en trevlig kväll för ikväll blir det ju fotaboll (som John säger)

Kram Rantamor.

Susjos sa...

Vilket härligt inlägg! Älskar det sms:et!!! :)
Älskar också oliver!!!! Mums! Men skulle aldrig fixa dem själva :)

Ikväll missar jag visst en viktig fotbollsmatch? Jag jobbar istället...
tror tyvärr att Portugal vinner med sisådär 5-1 ???!

Olga T sa...

Skrattar högt just nu åt att du tror att juristen läst din blogg!! Underbart!!

Vem köper färsk oliver undrar jag nu???? Kolla hur länge de blir kvar i affären. Inget för mej trots att jag älskar oliver.

Stefan verkar ha humor:))

Monica sa...

Supergott haha någon vet inte vad dom talar om.
Härligt sms skulle nog också få ett leende på läpparna.
Ha en skön helg, ja visst är det Argos:)och hans pappa.

Guldkryckan sa...

Jodå..ett o annat felskickat SMS har man ju gjort sig skyldig till..nya telefoner du vet...ett och annat har ju hamnat fel in i min telefon också från nån förvirrad person...en tjej skrev en massa grejer jag o hon skulle göra när jag kom "hem" från min utlandsresa...utlandsresa? Moi? ;)

Nä sjuttan...skickade ett svar och tackade för "tipsen" men föreslog att hon skulle skicka dem till rätt nummer...hon svarade inte.

Ha en superb inledning på helgen nu BP.

Marit Johansson sa...

Ja nog gjorde du rätt att inte köpa färska oliver, men å andra sidan smakar dom säkert godare om man själv pysslat om dom så länge! Eller inte :)

Marit Johansson sa...

PS. Inte alltid felskickade sms landar så där bra :)

Linnéa sa...

Ha, ha, inte en människa kan äta färska oliver! Men det är lite spännande med multikulti, de som kan och vet får nog till något riktigt gott. Men du, utbudet av färdiga är stort idag.
Roligt inlägg!

Benita sa...

Haha, vilket roligt sms-samtal.
Jag älskar marinerade oliver, låter väldans jobbigt att lägga in dem själv.

Anni sa...

Jag fick ett sms en valborgskväll där någon undrade "Vad gör du?". Jag svarade såklart "Det vill du inte veta". Sedan var det tyst. :-P