lördag 16 mars 2013

Veckans fönster: Skoijigt

Igår upptäckte jag att det är llhertz som har valt ”Skojigt” som tema för ”Veckans fönster” på Susannes blogg. llhertz är en av mina favo bloggare och Susannes presentation av henne var klockren. Ja ni ser – jag kan liksom inte motstå att delta med tre bidrag – två från Spanien och ett nytaget foto från idag. Har ingen idé om de platsar eller inte, men det var i alla fall riktigt skojigt att välja ut dessa tre foton.

Frisör
Dessa klistermärken satt fast på fönstret till en frisersalong i Benidorm och jag tog två foton. Här kan ni se vad det kostar att gå till frissan i Benidorm… och vad ni får för 25 Euro, förutsatt att ni har kort hår;-) Älskar engelskan!Graffiti
Spanjorerna är mästare på att piffa upp fallfärdiga hus med färgglad graffiti. Den här husväggen hittade jag på en sidogata i en uppförsbacke i Alicante. Å bilden visar ett fönster, fast det har ett galler;-)Globen
Ni som inte har sett Stockholms stolthet än – Globen - kan kolla in den här bilden där delar av byggnaden speglar sig i fönstren. Men jag lovar att Globen är rund och inte ”vågig” som på min bild;-)
Fler skojsiga bidrag hittar ni http://susannehultman.se/2013/03/veckans-fonster-216-skojigt/.

14 kommentarer:

Freja sa...

Älskar graffitifönstret! Vi var på söder, jag och ungarna, när vi shoppade i Stockholm och då såg vi Globen på avstånd, men vi åkte aldrig dit... Annars skulle jag gärna åka den där linbanan uppe på globen, det verkar kul!

Stare Ström sa...

Tycker dina bidrag platsar mycket bra, allihop! Skulle vilja prova den där Blowdry med lite highlights.

Mona sa...

Hihi, man fattar i alla fall vad dom menar!

Andra bilden är bara så läcker! Fönstret, dörren, väggen, graffitin, färgerna. Vilken harmoni! Jag blev tvungen att googla på Alan Moore. Förutom att han är författare står det att han är vegetarian, anarkist, magiker och ockultist...

Skojig spegling av Globen. Nej, denna Stockholms stolthet har jag ännu inte sett i verkligheten. Och i Gbg är vi hopplöst efter vår tid...

Per-Anders sa...

Snygg grafittibild. Den väggen och dörren är ett konstverk i sig.

Jane sa...

Globen var ju häftig som "vågig", kanske lite svårt att konstruera en sådan byggnad ... Tur att det finns andra möjligheter då som kan stimulera fantasin :)

Ama de casa sa...

Det var dyrt att klippa sig i Benidorm. Anders klippte sig häromdan ett par kvarter här hemifrån. 5 euro kostade det. Killen som klippte fick 7 euro, för Anders tyckte lite synd om honom, för att få varmvatten att spruta på håret så använde han en vattenkokare... :-)

Ama de casa sa...

sv: Jag HAR faktiskt körkort, men har inte kört på mååånga år. (Idioti!)
Nuförtiden har jag det bara som ett dyrt ID-kort. Extra dyrt eftersom jag gjort det till spanskt...
:-)

Guldkryckan sa...

Graffitin där påminner om byggnader jag såg i Helsingör...läckert ju.

Jag skulle önska att man började smycka våra byggnader här i Göteborg på det viset..inte överallt naturligtvis..men nåt område här och där hade man väl kunnat fixa till lite på det viset.
Stan här kan vara ganska grå och trist på sina ställen...tyvärr.SV: Är man tillräckligt tossig (som jag är) så kan man snöa in på det mesta ;)


Ha de bäst BP

Monica sa...

Haha hamnar på different price utan blowjob;-)))))
Globen som i vanliga fall är ful blev riktigt läcker på din bild;-)
Ha det bra

llh sa...

Tack fina du för länk och uppskattning! Sitter här, lite röd om kinden och mycket glad :)

Glad på flera sätt. Trodde väl det, att du hade ett innehållsrikt arkiv! Det blev en härlig humorutdelning på skojigt :)

Different price låter förhandlingsbart - kapar mina spretiga vinterförvuxna testar. Sen ser jag vad jag får för de 25.
Graffiti lyser upp, love it och frågan vem som vaktar vakterna är alltid relevant!!!
Jag gillar spårvägar i alla former. Den här går till månens baksida eller hur?

Svar: det s/v fönstret får ett sammanhang i dagens triss.

Pumita sa...

Älskar graffitibilden! Den är så.... spansk. ;) Lite nyfiken på different price, är det förhandlingsbart kanske?

Beppan sa...

Det målade huset är riktigt läckert! Graffiti kan verkligen vara snyggt - på rätt ställen.
I Luleå fick ett gäng graffitimålare ta sig an en jättevägg. Så snyggt det blev. Hade tänkt fota - men kommer inte åt...

Benita sa...

Gillar också graffitibilden.

Marit Johansson sa...

Skitsnygg nedersta bilden!