söndag 10 mars 2013

Åsså gjorde jag det…Det var ju kul att jag lyckades överraska er igår med att förkunna att jag skulle titta på Mellon. Det gjorde jag faktiskt från början till slut. Å jag vet att ni inte kan bärga er förrän ni har läst min analys. Med andra ord: Här får ni poängen från Täby juryn.

Noll poäng (0 points):
- Klädseln av de 10 deltagarna, varav 9 var män (plus tre gubbar från Ravaillacz), påminde om en begravning. Undantag - vinnaren Robin som var klädd i världens näst tråkigaste färg (efter svart) – beige.
- Det verkar vara inne med fågelbon på huvudet på killar: Alla utom David Lindgren och mohikanen Gyllenhammar hade liknande frisyrer. David borde ha haft ett fågelbo med tanke på hans låt – typ fel frisyr till rätt låt eller nå’t sån’t. Detsamma gäller Gyllenhammar. Yohio – se nedan.

En poäng (1 point):
Munther liknar en av mina favo konstnärer – Simon Roderick. Munter ser ut som en fjortis. Simon är 26 år och ser ut som Munther. Båda är söta;-)

Två poäng (2 points):
Sean Banans scenshow var tekniskt sett den bästa av alla – synd bara att den var så himla larvig. Målgrupp 5-10-åringar kanske.

Tre, fyra, fem, sex och sju poäng hoppar jag över.

Åtta poäng (8 points):
Gubbsarna med Körberg i spetsen. De trodde nog aldrig att de skulle vinna, men jag är övertygad om att de hade hur kul som helst under repen… en riktig jävla schlager, det är precis vad de framförde!

Nio poäng (9 points):
Louise Hoffsten. Jag menar bara latens titel “Only dead fish follow the stream” (endast döda fiskar följer strömmen) är värd åtta av de nio poängen.

Tio poäng (10 points):
Yohio och det svenska folket som röstade på rätt låt som borde ha vunnit. Den Manga influerade killen är suverän, även om det var fel titel på låten. Extra plus för håret och scenkläderna! En vacker kille som dessutom kan sjunga bör inte befatta sig med Mellon. Det kan skada hans image!

Tolv poäng (12 points):
Svt:s produktion av mellon. Sketchen om Malmö i pausen. Spottade Susjos efter Bananens framträdande.

Tjugo poäng (20 points) om de hade funnits:
Pausunderhållningen: Loreen med ”Euphoria” tillsammans med Manilaskolan (skola för hörselskadade och döva) och Adolfs Fredriks musikskola i Stockholm. Fick gåshud där!

Slutsatser:
Det är nog ingen risk att Sverige vinner ESC två gånger i rad med den bedrövliga vinnarlåten. Det är dyrt att producera ESC – med andra ord: rätt fast helt fel låt vann. Nästa år kommer jag definitivt inte att boka om tvättstugan, bara så ni vet;-)

PS. Bilderna jag lägger upp tog jag idag på vårt favo café i Viggbyholm. Där finns något för alla smaker – allt från American apple pie till bullar och nybakat surdegsbröd. Det kallar jag variation – något som Mellon verkligen saknade. DS

30 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag hör till skaran fem-tio (plus) som gillar Bananen ;-)

Bäst var Gubbarna (av tävlingsbidragen, alltså)

Nu känns det tomt...

:-D

Ama de casa sa...

Först var jag också :-)

Kicki sa...

Det märks att du är helt ny när det gäller mello;) men kan hålla med en del...som t ex förra årets vinnarlåt i ny tappning! Jag tyckte Robin skulle vinna och han gjorde det också:)

Guldkryckan sa...

Ja du...va ska man säga om detta spektakel, höll ju på Ralf där då han är sk hårdrockare till vardags.

Men i övrigt var det väl mest som det brukar vara..var väl lite halvpackad när de började redovisa poängen, krävs ju lite starka drycker för mig om jag ska stå ut med så mycket spektakel som melodifestivalen ju ändå är i grund och botten.

Stängde av när vinnaren skulle sjunga sin låt en sista gång.

SÅ bra var den ju ändå inte ;)

Susanne sa...

Tycker hela Mellon är ett spektakel. Sverige kan producera så mycket bättre låtar än det där.

Rantamor sa...

Åsså gjorde jag det...
står det överst på din blogg och sen en paj i fotorutan på min blogglista.
Jag blev helt säker på att DU HADE BAKAT....att du äntligen hade gjort det !!!

Och så var det Mellon du hade kollat på....
blev rent besviken av att det inte var som jag trodde !!!

Blev också rörd av Loreens framträdande med barnen...

Jag ville ju att Yohio skulle vinna, men jag gillade Hoffsten hon är ju så bra.
Kommer ihåg när vi var till Göteborg och såg kungen av blues BB King, då fick Hoffstens sjunga som förband till han. Då var gubben 83 år och va vi njöt av hans sång...

Tjingelingen från Rantamor...
attans jag trodde faktiskt att du bakat paj idag !!!

Rantamor sa...

Ja vi njöt av Louise också hon är en fantastisk artist.

Eva Trillian sa...

Njöt av bilderna och blev lite fikasugen ;) Läste sedan INTE om "Mello" (låter som ett mellanmål - osmakligt sådant)! :)

LissenTo sa...

Dina slutsater gillar jag, för mycket strunt var det, men den fina pausmusiken med Euphoria, rös jag också av.

Har du noterat att Yohio är från Sundsvall :-)

Hörni sa...

Jätteroligt sammandrag, även om jag bara håller med om en del. :)

Gubbarna hade nog roligt, men de var inte roliga.
Jag gillade också Yohio, men även Robin.
Och Hoffstens låt var jättebra tycker jag också.

Loreen och barnen var helt otroligt vackert! Och de andra mellannumren var bra, och jag har gillat dem på deltävlingarna också.
Gina och Danny har gjort det bra. Kul har det varit. :)

Per-Anders sa...

Jag såg Melolon igår och tycker det är en riktig kul tillställning. Jag har egentligen ingen uppfattning om låtarna - fast, jo det har jag. Yohio borde vunnit, men Louise H hade bästa låten.

Helens Universum sa...

Tror att jag också besökt detta café, härliga bakverk!
/Helen

Anders W sa...

Mellon är ingen favorit. Men dina bilder av bakverk smäller högt. Firade just 1-årsdag som surdegsbagare!

Jane sa...

Ditt café i Viggbyholm måste snart besökas, tror jag :)
Kollade också på melodifestivalen (vägrar kalla den för "mello", låter så larvigt)-tack och lov vann inte "tuppkammen" :) Gillar faktiskt Robins låt fast YOHIO´s låt har fastnat men det beror väl på att de har spelat den på radio sjuttioelva gånger om dagen. Kul i alla fall med lite fest och glam istället för alla deppiga inslag på TV :)

Marit Johansson sa...

När jag läste rubriken "åsså gjorde jag det" och såg den läckra pajen på översta bilden trodde jag du bakat :)
Jag höll också på yohio, han är ju skitbra!

Pumita sa...

Först såg jag rubriken... och så första bilden... åh, hon har bakat!! Men sedan såg jag vad läckerheterna kostar och insåg att du hade annat för dig. Mellot viftar jag bort som en irriterande blomfluga. ;)

Pumita sa...

Var inte ensam om det, ser jag nu. =)

Pysselfarmor sa...

Yohio - absolut!

Pialotta sa...

Nu kommer kärringen mot stormen in här, ha, ha... Robin hade både bästa låten och framförandet kalasbra ... Fast jag gillade Hoffsten och hennes fina låt :) Yohio, nja så där Heartbrake Hotell ... han har sina planer säkrade som han har, men visst en ploj grej att ta med honom och visa upp för Svenska folket... undras tro vad den äldre generationen tyckte, om de nu glodde så klart... På gräns till Dåndimpen eller nåt ;) Summan av kardemumman ... ingen låt slår Loreens vinnarlåt, så det så ... inte mycket till Mello detta året, men man vet icke ... det kan kanske braka loss med en tillställning till nästa år om vi har otur ;)
Du är kul du :)

Anita - Malta sa...

Hmm.. här känner jag mig lite vilsen. Vad i hela friden är det jag har missat. Vad skiver BP om?? Anar.. tänker.. och KLICK så går det upp ett ljus. Mellon - ESC kan ju bara vara en sak. Melodifestivalen !! Något som känns lite fjärran just nu här på Malta. Såg visserligen en liten, då menar jag väldigt liten artikel som smugit sig in i TMI, ja Beate nu är det din tur att gissa ;-) bland alla andra artiklar att en sjungade läkare valts att representera Malta i Sverige :-O Idag, nej igår var det val här på Malta och som jag skrev i ett inlägg tidigare idag (igår) hoppades jag på att nuvarande parti skulle få sitta kvar. Nu blev det inte så ;-( Men det blir nog bra ändå. Efter 15 år går Malta tillbaka till Labour partiet som, om man tittar bakåt i historien, lyckats ganska bra med att skapa ska man säga lite mindre oreda i landet. Visste du att här på Malta är abort förbjudet. Att skiljas blev tillåtet för bara ett par år sen och imorgon (idag) Måndag har de flesta Malteser ledigt från jobbet. Varför då ?? Jo.. de ska få möjlighet att fira segern. Undrar vad vi andra ska göra då ;-) Nä.. nu hugger jag in på dina godsaker. Börjar med äppelpajen den översta, kanelbullar kan jag inte motstå och det där nybakade brödet tar jag till frukost. Tack Beate !!

Mona sa...

Den där äppelpajen skulle jag gärna vilja sätta tänderna i...

Jag har aldrig fattat vad som är grejen med mellon. Vuxna människor sitter där och viftar med sina ballonger som om dom vore på barnkalas. 3,5 miljoner följer en delfinal. Undrar hur många som följde finalen igår? I år spelade jag in och snabbtittade på alltihop för att kunna hänga lite med i snacket. Jag tror att dom utländska jurygrupperna röstade som dom gjorde för att förvissa sig om att Sverige inte ska ha en chans i tävlingen...

Monica sa...

Haha Beate och mellon, hur mycket vin gick det åt tro ;-))))
Det mest bedrövliga med den är att det inte finns något att titta på en lördagkväll eftersom alla andra kanaler faller i koma;-(
Ha det bra;-)

Benita sa...

Jag tyckte Robin var bäst. Yohio har ett gulligt utseende men låten var inget vidare.

"Dina" bakverk ser jättegoda ut. :)

Della sa...

Trodde att den vänstra främre bullen på mittenbilden var en bit kyckling.

cat sa...

Tack för analysen, nu känns det som att jag själv satt och såg på eländet. Hade oturen att höra vinnarlåten i morse, men som tur var så minns jag inte en enda ton.

Freja sa...

Hahaha, vi tycker alltså rätt lika! YOHIO var alldeles för bra för det här!

Margareta sa...

Jag höll på att tuppa av när jag såg rubriken och så lite av ett bakverk!

Först melodifestival och sedan bakar hon. Puh, det var inte så, utan tror att det var med baktanke du "skrämde" oss. =)

Melodifestivalens recension är hur kul som helst och jag brukar snappa upp lite hör och där varje år men har aldrig sett ett helt program, trots att jag satt där i lördags ... eller var det i fredags. Jag vet inte vilken låt som borde ... men kunde finnarna (Lordi) så kanske bananen också kunnat.

Nu tyckte jag om killen med Mangastuket, vet inte låten men han utstrålar något som jag tycker om.

Skulle garanterat inte kunna sätta låt eller ansikte på något av bidragen om jag hörde dem igen, har inte den typen av musiköra och det beror kanske på mitt ointresse.

Förresten - jag kopierade din grammatikundervisning och lade in den på sonens FB, med frågan om det kunde vara aktuellt.


Ha fortfarande en bra tisdag, förresten ha det bra alla dagar.


Jah Hollis sa...

Jag kan ärligt säga att sket fullständigt i hur det gick i denna musiktävling, men det är svårt att undgå den under de hjärntvättsliknande som den lanseras nuförtiden.
Så efteråt sms:ade jag mitt gudbarn, som för några år sedan var fanatiker när det gällde melodifestivalen, men som 16-åring nu är mer sansad, och frågade om rätt låt vann. Nej, eftersom hon (född i Kina) älskar asiatisk pop och manga och hela baletten från östern, så hade hon ju helst sett Yohio som vinnare, men hon tyckte att det var ok att Hässleholmspågen kom etta.
Sedan jag råkade höra denna vinnares låt i Sportradion i kväll misstänker jag mycket starkt att det inte är låtarna som tävlar utan artisterna. Den var ju nämligen inget mästerverk, tvärtom. Say no more!

Linnéa sa...

Trist, trist, trist. Ända roliga var just pausunderhållningarna. Nä, det lär nog dröja innan vi får en ny stjärnsmäll som Loreen. Men om det finns en gud så visade han sig under M kvällen - Bebisen, bananen vann inte.

Men du käkade du kaffebröd hela kvällen.

Susjos sa...

Är så smickrad att du bokade om tvättstugan för min skull ;-)
Och tur är väl att smaken är som baken!
Mello är så proffsigt och underbar underhållning!
Å rätt låt vann, heja Robin!!!! Yohio var helt okey oxå..så lite lika tycker vi! Tack för du tittade!