tisdag 19 mars 2013

Våga vägra vintern och vacker är den kvinna som inte fryser


En bedårande utsikt - Shell macken och 7Eleven på andra sidan motorvägen.


Tönten med täckbyxor väldoftande av Softlan Apple Blossom (byxorna, inte tönten) och insmorda Icebugs.


Denna snöhög vid Norrtull var inte alls blå när jag fotade den imorse, men den blev det efter användadet av Autokontrast i Photoshop.


Vacklar man hem med sådana klackar och nitar på skorna behöver man inga Icebugs. Att bilden är suddig beror på vacklandet;-)

Att våga vägra vintern är betydligt lättare sagt än gjort kan jag tala om för er. Dessutom är jag säker på att jag är – eller rättare sagt ha blivit – betydligt fulare under den här långa vintern, där jag inte gjort mycket annat än frusit. Men som ni vet är jag ju en positiv person. Därför vill jag gärna dela med mig av mina tisdagstankar.

Så fint och ljust
Det är såååååå fint och ljust på morgonar nu, speciellt om fem centimeter nysnö ”pryder” den frusna marken. Dessutom slipper man se allt grus under snötäcket.

Nytt och fräscht
När det är sex minusgrader ute är det en skön känsla att sätta på sig täckbyxorna som man tvättat i lördags, vikt ihop noggrant och lagt in i skåpet – på återseende om ett halvår liksom. Även Icebugsen, luftade, nyputsade och med insmorda dubbar (de trodde ni inte att jag var så noggrann med min förvaring av vinterskor, va’…) känns trygga och fräscha att ha på fötterna igen. Jag älskar att se ut som en tönt och bonnjävel, det vet ni väl.

Bedårande utsikt
Medan man står vid motorvägen (efter en uppfriskande promenad i motvind och snöyra) och väntar på bussen har man en bedårande utsikt över motorvägen och den fina Shellmacken från 1970-talet. Jag blir alltid så upphetsad över kulturskatter som denna mack.

Bilderna jag lägger upp är dagens bildbevis på hur mycket jag njöt av denna tisdag som saknar existensberättigande.

PS. Om ni läser i tidningen imorgon att någon begått ett mord i Täby så är denna någon jag. Maken föreslog nämligen korv Stroganoff som kvällsmat idag;-) DS.

27 kommentarer:

Della sa...

Här sprudlar det sannerligen av entusiasm. Typ. :) Täckbyxornas tid är ännu inte förbi.

Susanne sa...

Det är svårt att vägra vinter utomhus, blir sååå himla kallt och vingligt. Jag vägrade vinter inomhus idag med en vårig tunika och högklackade vårstövlar ;)

Eva Trillian sa...

Anar desperat överlevnadsentusiasm? You go, girl! Berätta för världen hur skön vintern är :) Blå snö i vacker nyans, DET får man inte en uschlig sommardag inte!! :D
Sv: *S* Stadiga 41:or minsann!

Susanne sa...

Glömde en sak. Förra året den 25/3 vårpiffade jag på tomten och drack min första utomhusfika. Tror inte det blir så om 5 dagar.

Klimakteriehäxan sa...

Jaha vacker är jag definitivt inte, enligt den definitionen heller ...

Freedomtravel sa...

Sååå trött på vintern!!! Men kommer att tänka på de ukrainska kvinnorna som hade en helt enastående förmåga att snabbt ta sig fram genom snön/isen genom att liksom hacka ner sina stilettklackar... imponerad! (Kvinnorna i Ukraina är för övrigt ofta vackra, men så har de tjocka pälsar också... så de fryser kanske inte?)

LissenTo sa...

Din titel idag så poetiskt.

Även resten andas lite vinterironi :-)

Rantamor sa...

Jag vet inte om jag vill skriva å spä på eländet på din blogg idag...
men varför mord för en korvstroganoff????

Kan bara skriva att min icebugs ser alldeles likadan ut och att dom kommer att traska många kilometrar ännu denna vinter/vår...
nej nu måste jag kika på den hemskhemska äckliga deckare på fyran...

Tingelingen från Rantamor.

Unknown sa...

Ja, inte känner man sig så vidare snygg i sin vintermundering på sina promenader. Men, föredrar det framför att frysa. Frusit har jag gjort tillräckligt i mina fåfängsdagar!
PS Vad är det för fel med korv stroganoff?!
Helen

Susjos sa...

Usch för korv stroganoff och för kall vinter...brrr..

Pumita sa...

Hellre asful än blåfrusen - det är vedervärdigt! Förresten, inte tycker jag att tjejen med spiskorna är speciellt vacker men smaken är som baken... ;)

Pysselfarmor sa...

Ja idag var det litet burrigt...låg i sängen i morse och undrade om jag inte var liiiiiiiiitet sjuk ändå.

Jag tappar alltid hakan när jag ser tjejer "liknande" den på bilden. Ännu värre är när det står vid busshållplatsen och klagar över att det är så kallt. Då måste jag skärpa till mig så att jag inte får ett skrattanfall....

llh sa...

Grrr gillar verkligen när du sätter dina bloggklor i vintereländet ;)
Nickar instämmande! Allt är lika fint ljust fräscht nytt och bedårande här med. Och precis lika avtändande.
Här saknas bara två saker som skulle göra också mitt liv komplett: icebugs och Stroganoff.

Per-Anders sa...

Äve om vi människor vågar vägrar vintern så verkar vintern vägra att släppa fram våren. Idag har det varit isiga vindar och jag är nu hjärtligt trött på vintern.

Jane sa...

Lugn, lugn, ta tre djupa andetag (helst inne så du inte fryser ihjäl). Jag tror att värmen kommer på en gång och våren blir superkort, men vi får vänta tre veckor till :)
Förstår dig angående "stroganoffen", minns skolans .... Den gick under ett annat namn - standard orange.

Guldkryckan sa...

Har inte läst några nyheter ännu...men jag har inte hört nåt om att insatsstyrkan haft nåt att göra under natten här..så jag tror du kunnat behärska dig..trots allt ;)

Vinter ja...blåser isiga vindar även här...urk och fy...jag brukar inte gnälla..inte så mycket iallafall...men jag får skylla på förkylningen...snart kontaktar jag nämligen Bryssel om det ska fortsätta så här..kan de bestämma utformningen av en banan kan de banne mig bestämma vädret också.Sv: Tog mitt förnuft till fånga och stannade hemma...inte så kul för ungarna om jag utan att märka något droppar nåt otänkbart från näsan i brödet utan att upptäcka det...fick slänga ett par brödbitar jag just tagit ur värmeugnen igår i smyg...undrar om man kan köpa en kork på apoteket till näsborrarna? ;)

Ha så fint BP

Hörni sa...

Hahaha, korv Stroganoff som är så gott! ;D

Vad bra att du lyckas vara positiv trots kylan. Jag också. Känner mig inte ens upphetsad av kylan, bara njuter av alla promenader instängd i tjocka dunjackan och täckbrallorna.

cat sa...

Jag har en tjusig täckkjol jag. Gillar inte att ha på mig för bökiga kläder och dit räknar jag täckbyxor. Kul att denna min fina kjol kommer till så mycket användning i mitten av mars. Hade den endast någon gång under januari när den inhandlades.

Annars lyser jag upp min tillvaro idag med ett par sprillans nya mörkrosa byxor :)
Hoppas att onsdagen blir bättre än tisdagen var.

Ama de casa sa...

Här är det också ljusare, trots avsaknaden av det där vita...

Korvstroganoff!!! Gud vad gott! :-)

Unknown sa...

Kôrv stroganof ä gôtt!
Ha det fint i den fortsatta vintern!
/SA

Marit Johansson sa...

Men nu måste du rycka upp dig :)
Kan tänka mig att du är ganska ensam om att gå omkring i täckbyxor i huvudstaden, själv tycker jag att det är dom andra som är töntar inte du!

Ama de casa sa...

sv: Det är precis vad dom gör här. Går ner på stranden och "bokar plats" med sina parasoller tidigt på morgonen. First line vid havet. Sen går dom hem och återkommer betydligt senare...
Det är inte tyskarna som gör så här. Det är spanjorerna.
:-)

Jah Hollis sa...

Den blå snön var psykedelisk. Förr använde man filter på kameran för att få bort det blå sticket i snön. PS har öppnat möjligheter för det omvända. Här har snön smugit sig på oss, sedan den stora stormen gick vid sidan om Malmö. Nu faller det stadigt små tunna flingor som börjar bilda ett obehagligt tjockt lager.

Stare Ström sa...

Ha, vilka dagar du har! Jodå, jag har också haft plockat bort vinterkläder. Vi ska inte ha vinter i Skåne. Budskapet har inte gått fram för det kvitterades med snöyra. Något högklackat har jag inte, men om man i ren protest skulle ta fram sandalerna?

Malla sa...

ja nog är det ljust och fint nu, skönt men vart är värmen!!?

Linnéa sa...

Mord i Täby, mord i Aspudden, var fan som helst om inte detta eländiga väder tar slur!!!!!!!!!!!!
Det gäller bara att veta vem man ska mörda.
Säger som Ola Magnell "Om jag slår dig på truten, kan du gå till snuten, om jag slår dig på käften kan du gå till terapeuten, men du kan aldrig, aldrig hindra mig - för att strypa dig i min fantasi"
Så man får väl hitta ett objekt.

Mona sa...

Hahaha!!! Skönt med positiva människor! Till min förvåning fick jag veta på nyheterna att det var vårdagjämning idag (tisdag). Det hade jag ingen aaaning om! Jag brukar alltid ha koll på det för jag älskar när ljuset vinner över mörkret, men vem tänker på vårdagjämning mitt i vintern??

PS Jag tycker inte du är töntig, du är en klok människa!!!