måndag 18 mars 2013

Måndagsfrossa gånger tre

Förutom att jag har jobbat som vanligt idag kan jag lugnt påstå att jag inte gjort något annat än frossat – hela dagen. (Detta exkluderar frossan som orsakades av sex minusgrader och snöstorm.)

Frossa 1...
... en konstvandring in kollegan X:s lägenhet som hette duga. De flesta av konstverken som fanns där var så totalt i min smak att jag ”could have killed for them”. De danska mattorna som låg på golvet hade också lätt kunnat ingå i dödandet;-)

Frossa 2
Som ni vet gillar jag att leka matpatrull ibland - så varsågod! Då vi befann os på X:s hemmaplan Lidingö introducerade han oss för Espresso. Ingen aning om detta mysiga och totalt ”egensinnigt” inredda stället serverar espresso, men maten var suveränt god. En läcker konstutställning av betongkonstnären Christina Rosenkvist fick vi på köpet. Utan tvekan fem poäng av fem möjliga.


Det här rätterna åt jag, X samt kollegorna Gabriella och Håkan till lunch: pasta, pesto, kycklingfilé, aioli; Västerbottenspaj med grönsaker; chèvre, serrano skina, sallad; chorizogryta.Frossa 3
Att Täby har Sveriges näst sämsta utbud av restauranger och pubbar har ju publicerats i tidningen Metro för ett tag sedan. Kan berätta att Lidingö har det betydligt bättre ställt på matfronten och då menar jag inte bara restauranger. I det relativt lilla centrumet finns inte bara en väl sorterad Coop utan även en ”riktig” köttbutik samt en lika ”riktig” fiskhandlare - Firren. Självklart fick den här fiskfonden samt några (= många) bitar ”spänstig” fisk följa med hem. Maken var lika lyrisk som jag över denna lyckade fisksoppa ikväll. Som efterrätt slank en bit österrikisk äppelstrudel – även den inköpt hos Firren – ner utan minsta problem. Nu sover han – maken, inte Firren;-)Tusen tack X för detta frosseri på din hemmaplan!

18 kommentarer:

Rantamor sa...

Men jösses människa så mycket gott på tallrikarna, verkar som att du varit på nån form av nobelfest idag, förstår att mannen den långa har fått "paltcoma" och somnat.

Jag vet inte vad jag hade valt av dessa rätter, men jag slår till och beställer chèvre och serranoskinkan med sallad för det både såg gott ut och låter så himlans gott.

Och naturligtvis vill jag också ha en portion av din frestande fisksoppa.

Nu blev jag ju hungrig.
Vi åt lite husmans idag kolla matblogg, men det har ju som redan sjunkit undan nu dreglar jag ju ned alla tangenter så att dom börjar gnissla oroväckande.

Tjingelingen gormèBp (rimmar juh)
från Rantamor.

Susanne sa...

Åhhh, så mycket gott.

Stare Ström sa...

Vilka läckra saker du visar! Var väl inte fel en tråkig måndag?!

Per-Anders sa...

Så det finns en Coopbutik i Lidingö. Det kunde man inte tro. Jag har en likadan stationsklocka här hemma i hallen.

Eva Trillian sa...

Mmm ... FinFross liksom! :) Väl un't!

Mona sa...

Så mycket läckerheter! Härligt att kunna frossa ibland. Läckert gammalt stationsur!

Jane sa...

Tur att man kan få lite god mat hos dig när ens egen fantasi tryter och det "bara" blev grönsakssoppa här till middag ...
Behöver något värmande när snön yr runt husknuten!

Anna sa...

Maträtter i alla bloggar så man blir ju hungrig :)
Ha en bra dag!
Kram

cat sa...

Åh vilket härligt frosseri! Själv har jag bara frossat i onyttigheter så som kakor och blandade kolor.

Urläckra matbilder!

Monica sa...

Wow här blir det dags för frukost och jag skulle inte tacka nej till Västerbottenpajen;-)
En kött o en fiskhandlare saknar man verkligen men hit kommer dom nog inte förän grisar kan flyga.
Ha en bra dag och jag förstår att snön inte är välkommen.

Ama de casa sa...

Du vet att frosseri är en av dom sju dödssynderna va? Så du kan gott och väl döda för konsten, mattorna och varför inte fisksoppan också när du ändå är på g?
;-)

Della sa...

Vilken dag! Vilket frosseri! De där maträtterna ser så... rätta ut. Goda. Precis i min smak. Mums. Osv.

Pumita sa...

Låter som en fisksoppa att mörda för... vill ha! Inte så att jag själv vill somna (in) men den är säkert alldeles ljuvlig!

llh sa...

Ops! Lite fel att gå in här precis innan lunch. HUNGRIG!
Om den fiskaffärn funnits i min närhet hade även jag kanske kunnat bidra till mathållningen här hemma. Föredömligt enkelt recept.

Hörni sa...

Det var värst vad mordbenägen du har blivit haha. Men jag förstår dig, ibland blir habegäret väldigt stort. :D

Den där soppan verkar extremt god!

Marit Johansson sa...

Dina härliga bilder fick det faktiskt att kurra i magen, ändå är klockan bara tio, kan man gå och äta lunch redan nu?

Jah Hollis sa...

Det där med lunch på jobbet har jag aldrig kommit in i eftersom jag nästan alltid jobbat kvällar och nätter. Det har blivit mycket hämtmat genom åren. Men det är svårt när man är stressad, svinhungrig inte varit ordentlig och tagit med mat och någon på sportredaktionen ska hämta kebab och undrar om någon mer vill ha. Men visst ser dina exempel goda ut.

Linnéa sa...

Säger bara SUCK - MUMS - WOOW