lördag 9 mars 2013

För 20 år sedan

Det här inlägget är inspirerat av Fru Venus, som har världens roligaste humorblogg. Kommenterar nästan aldrig hos henne men kikar in ofta. Där får man nämligen alltid ett gott skratt.

Fotboll
För 20 år sedan spelade jag fotboll, hann med två till tre träningar plus en match varje vecka.
Idag följer jag max en match i veckan (undantag stora mästerskap såklart) sittandes i soffan. Förstår inte hur jag hann med då…

Vikt
Idag har jag exakt samma ”matchvikt” som för 20 år sedan. Det är bara det att en viss omfördelning har skett. Musklerna har uppenbarligen inte ersatts av fett utan av något annat.


Komfort
För 20 år sedan åkte maken och jag på långsemester med var sin ryggsäck. Vi hamnade många gånger på ganska ruffiga hotell/vandrarhem.
Idag använder vi väskor som vi ställer på bagagevagn på Arlanda. Vi beställer resan innan vi ger oss iväg och har krav på tv, internet, kylskåp, solstolar och dusch på rummet.

Lägenheten
Vi bor i samma lägenhet som för 20 år sedan. Då var den sparsamt möblerad med till exempel sittkuddar och ett lågt bord i vardagsrummet. Vi hade även ett gästrum som användes av besökare.
Idag finns där en soffa som man lätt kan gå upp från. Soffbordet har aldrig ersatts då benutrymmet prioriteras. Å gästrummet är nu en soptipp.

Melodifestivalen
För 20 år sedan skulle jag aldrig ens tittat på sammanfattningen av melodifestivalen. Idag har jag bokat om tvättstugan bara för att titta på mellon. Där ska jag spana efter några bloggare som finns på plats i Friends Arena - Freja och Susjos. Undrar vad jag hade gjort för 20 år sedan… om det hade funnits en bloggvärld då;-)

PS. Bilderna jag lägger upp visar lite uppladdningsmotiv inför mellokvällen - loungen i Täby Centrum med piano och den alltid så glittrande Desigual butiken;-) DS

18 kommentarer:

Rantamor sa...

För tjugoår sen hade då jag en helt annan matchvikt än den jag har idag...tyvärr.
Så jag är rätt avundsjuk på dig, så avis att öronen blir som Nannes...

Och jag måste tillstå att jag då inte trodde att DU skulle se på mellofinalen...
Jag ser och har nog alltid sett, vi hade fest med barnen när vi såg på melodifestivalen...men då var det bara två, Svenska och den stora.
Då fick ungarna läsk, vi hade slagit på stort och köpt en hel back !!!!!!
Lyx.

Ikväll måste jag heja fram Jean Banan för han håller Colin på.
Yuhio gick också bra...
men inte dom gamla (hosthost) farbröderna som svär skulle jag heja på.

Vilken skön dag det varit idag, vi gick en långpromenad och hamnade på ett loppis, köpte två kokböcker för 20kr....
Ska lägga upp dom på min blogg...tror jag.
Lunchen tog Rantafar hand om....

Middagen blit öringfilè med en sås på sikrom å kapris.....tror jag iallafall.

Kvällsgott till mellon blir rökt hyvlat renkött och ostar och melon...

Vi lever som kungligheter juh...
men vi skämmes inte för det heller.

Ha en trevlig kväll kära du, och jag blev lite stolt att jag klarade att fixa ordver. på min matblogg och det blev dottern me...
vilken känsla du har !!!

Tjingelingen från Rantamor som är på gång in i bastun....

SoF sa...

Tack Beate för tipset till alla de andra glada kvinnorna! :)
Utstrålar lite av samma känsla...

Ha en glad mello-kväll!/SoF

Susanne sa...

Spännade att läsa om ditt liv för 20 år sedan.
Sv: Radisson var trevligt på plan 1 eftersom plan 26 inte öppnade förrens kl 15 och vi var där kl 13 ;)
Tog iaf ett par bilder från plan 25.

Guldkryckan sa...

För 20 år sedan var jag två år ifrån att gifta mig, för tjugo år sedan skulle jag ALDRIG gifta mig, för tjugo år sedan skulle jag ALDRIG skaffa barn....jo...lyckades ju med det sistnämnda iallafall...en guds nåd det om man så uttrycker det...så nåt rätt har man ju gjort. ;)

Mellon där ja..jo..blir väl sittande här då ikväll..det jävligaste är att jag nästan ser fram emot det :(

Hur som helst..ha en bra kväll nu..skål på dig.

Ama de casa sa...

Ja, ikväll blir det schlager. Som tur är så är hastigheten 30Mb här på hotellet i München, så det borde funka utmärkt :-)

Susanne sa...

Sv: Vi upptäckte att Skybaren var stängd är vi var på 26:e våningen och när vi ändå var där så fick det bli en bild från 25:e. Tycker bara att Tallin är trevligare. Riga är oxå trevligt men Tallin för ett extra plus.

Kicki sa...

För 20 år sedan, ska fundera... Blir helt chockad, du har bokat om tvättsugan för att se mello!:) Susjos känner jag ju igen men Freja (var in på sidan men såg ingen bild..) är svårare att hålla koll på! Du har alltså gästrum, då kommer vi och ringer på en dag;)

Benita sa...

Roligt att läsa om vad du hade för dig för 20 år sedan. Mello för mig ikväll också. :)

Stare Ström sa...

Eftersom jag inte kan förlita mig på en sammanfattning från Mello av dig, så får jag väl titta på det själv. Jag föredrar annars att du fixar sådant åt mig så jag kan låta initierad utan att ha en aning om vad jag pratar om, fotbollsmatcher och sådant.

Eva Trillian sa...

För tjugo år sedan brydde vi oss inte om vad vi skulle tycka/tänka idag ;) Vi hade annat för oss, som tur var. Och inte sitter vi och klurar på om hur det är om 20 år fr.o.m. nu heller? Eller? "Var dag har nog ..." osv. Men lite kul är det ju att reflektera över utvecklingen!
Sv: Tur att jag inte lade ut den för att få medhåll då ;) Jag gillar den så bra utan hjälp :)

LissenTo sa...

Mycket förändras på 20 år och det kan vara kul med en liten spaning på vad som hänt egentligen.

Kram

Pumita sa...

Kul tillbakablick! Jag har också ändrat mina resvanor men kanske inte lika drastiskt. Lite bekvämare blir man. Men gästrum som soprum. Aldrig! För jag har inget... gästrum. ;)

llh sa...

Kul att se lite av dig nu och då. Håller med dig till 150 % på en punkt. Hur hann jag med då...
Men mellon har jag inte hittat fram till ännu.

Mona sa...

Häftigt med en stor flygel där mitt i centrumet. Tjusigt lounge! 20 år är ju nästan en hel evighet. Eller var. Tiden går ju av någon anledning så mycket fortare nu. Melodifestivalen har varit och jag har ingen aning om hur det gått!!??

Jane sa...

Phu, för 20 år sedan var mina barn 10, 8 och 3 år och jag pluggade till lärare ... mannen var alltid bortrest för jobbets räkning ... hur orkade man? Minns inte ens om man hade någon "fritid".
Tacka vet jag nu :) hann med trädgårdsmässa igår plus besök hos äldsta sonen, kul! Lika muntert var det inte att vakna idag till ett VITT landskap (eller heter det stadsskap när man blickar ut över en parkering?). Snö igen!!!! Fast nu skiner solen från blå himmel, hoppas snön försvinner illa kvickt!!!

Margareta sa...

För tjugo år sedan ... måste räkna och fundera men visst var allt annorlunda även för mig -mycket.

Nog trodde jag att du säg fler än en match i veckan och melodifestivalen trodde jag fortfarande inte att du tittade på. =)

Det där med bekvämligheten kanske kommer med åren och - utvecklingen som har skett. Jag lovar att det även förbereds för uppkoppling och bekvämlighet innan vi ska åka iväg. =) Samtidigt som jag har blivit mer med natur än tidigare.

Vad härligt att ha bott i samma lägenhet så länge, det beror väl på att man trivs.

Skrattar åt att du ombokat tvättstugan - verkligen en överraskning för mig.

Härliga bilder och jag kan verkligen tänka 20 år bakåt på något konstigt sätt när jag ser bilderna även om det verkligen inte stämmer.

Ha en fortsatt bra söndag.

Della sa...

Och där fick du mig att upptäcka en blogg till förutom att nicka igenkännande lite här och var i ditt inlägg. Tack för det! :)

Hörni sa...

Jag har också samma matchvikt som för 20 år sedan.. men benen är smalare och magen lite fläskigare. ;)

För 20 år sedan åkte jag på tältsemester till västkusten med bagaget fyllt av Liebfraumilch. Det gör jag inte nu. ;)

Vi har flyttat minst åtta gånger. :)