tisdag 12 mars 2013

Några tisdagskonstateranden och -funderingar

1. Bussen kommer inte fortare trots att 10-20 personer står vända åt samma håll och spanar efter den. Man borde kanske fundera på att vända blicken åt motsatt håll;-)

2. Bussfärden från Täby till Stockholm tar varken kortare eller längre tid med de nya, hårt kritiserade bussarna. Resan är bara betydligt mindre bekväm tack vare det minskade benutrymmet på ”handikapplatserna”.


3. Det går inte fortare att skriva ut 286 sidor (dubbelsidigt) på skrivaren trots att man glor på utmatningsfacket i cirka 30 minuter. Men printerns ”rapanden” i kombination med den växande pappershögen gör att man blir lätt hypnotiserad och... trött.


4. 73:ans buss kommer inte fortare trots isig medvind, för det struntar den i. Den bryr sig inte heller om alla djupfrysta varelser som står vid Norrtulls hållplats i motvind (alla tittar ju som sagt åt hållet bussen förväntas komma). Hur slår man då ihjäl tiden? Jo man fotar nåra utomjordingar på marken.


Sedan siktar man in sig på en helikopter som ska landa på plattan vid Karolinska sjukhuset. Siktet var uppenbarligen en aning felinställt;-)


5. Till sist – det blir inte mindre kallt trots att man försöker generera varma tankar. Det funkar liksom inte längre i min ålder har jag märkt;-)

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Så många insikter på en dag! :D
Men det roligaste av allt; du fotar utomjordingar som om det vore helt naturligt? Du skulle ju ha kontaktat de stora tidningarna och tjänat en hacka ;)

llh sa...

Och tisdagen kan sammanfattas kort med Erik Axel Karlfeldt : Intet är som väntans tider.
Och du, det är helt ok att gäspa här för inte heller Erik Axel är en fotbollsspelare.

Susanne sa...

Det är en himla tur att du kan slå ihjäl tid på ett så himla roligt sätt *ler stort*

Guldkryckan sa...

Jag har ett litet knep när jag väntar på vagnen eller bussen, jag kan stå där hur länge som helst och vänta, men tänder jag en cigg så kommer den 10 sekunder senare...jag svär...det fungerar.

Helt otroligt...!!!

Klimakteriehäxan sa...

Å inte blir man gladare av att när det äntligen kommer en buss - så står det "Ej i trafik" på den!

Jah Hollis sa...

Å kallare å dj-vligare ska det visst bli den kommande veckan.
Har en gammal kollega och quizkamrat som ska på grafikmässa i Pamplona i morgon (onsdag) och där är det visst nollgradigt nu.
Korrläsandet sitter i ryggmärgen. Vill inte lämna något som är fel när jag själv är van att påpeka andras fel. Det har ju slunkit igenom ett och annat, även i megastilar, genom åren sedan korret försvann och lades på oss journalister själva.

Pumita sa...

Du kan ju testa vad som händer om du tittar åt motsatt håll, haha. Alltid är det nån som blir nyfiken och vänder på huvudet för att se "vad hen har missat". ;)

De där ishavsvindarna, vem fn har bett dom komma hit?!!

Mona sa...

Hihi, en alldeles vanligt dag i Stockholm och i Beates liv.

Har du testat att ställa dig kolla upp mot en punkt på byggnad. Jag kan garantera dig att någon undrar vad du tittar på och också börjar kolla. Sedan följer nästa och nästa och nästa. Plötsligt står alla och tittar upp och försöker se vad det är som fångat de andras uppmärksamhet. Det är bara du som vet att det inte finns något särskilt att se där, men du får åtminstone alla att kolla åt ett annat håll :-D)))

cat sa...

Du kanske har kommit på något med det där att vända huvudet åt andra hållet. Om alla gör det, så kanske bussarna börjar komma i tid. Du får försöka övertala folket vid en hållplats att i alla fall testa den här teorin :)

Hmm någon helikopter kan jag inte skåda, men ett annat stort fordon verkar ta god plats i bilden ;)

Ama de casa sa...

Hahaha! Tvättmaskinen går inte heller fortare klar för att man stirrar på den under centrifugeringen och vattnet kokar inte heller snabbare när man ger det onda ögat :-)

Hörni sa...

Hahaha, så det är tydligen ganska meningslöst att försöka stirra sig till det man vill ha. Bra att veta. :)

Marit Johansson sa...

hahaha.. känner igen mig i det där stirrandet, jag brukar rikta in mig på kaffebryggaren på morgonen.

Monica sa...

USCH för kylan men ska man tro väderkartorna så får väl koltrastarna flytta in i garaget med sitt bo;-(
Är det en bärgare som ska föreställa helikopter, ja man kan ju inte lyckas jämt;-)
Ha det bra, snart får jag veta om Gösta ligger på jäsning;-)

Stare Ström sa...

Mest elände alltså, kan man sammanfatta det med? Tur du kan se det hela med humor och dela med dig så vi som sitter inne i den goda värmen kan få oss ett gott skratt!
Men nu har skitvädret spritt sig hit så krokusarna är täckta av ett par cm nysnö. Så himla onödigt!

Pysselfarmor sa...

men är det dina fossingar i de där skorna.....som jag såg i en skobutik och till och med provade! Hmmmm verkar som vi har samma smak ;-))

FLAK sa...

StorStockholms bärgningsbilar bjuder på goa färger i tristessvädret..VAR är solen och framförallt var är värmen...

Margareta sa...

Konstigt ... när allt annat går så fort.