tisdag 26 mars 2013

Ett studiebesök hos Vasakronan


Min absoluta favomöbel i hela landskapet, second hand, hemklickat från Blocket. Extra plus: det är två damlag som spelar:-)T.v.:Några sådana soffor står utspridda lite varstans. Nja, inte riktigt mitt stuk, men hyfsat bekväma var dom.
T.h.: Varje anställd har ett eget skåp i olika längor som ser ut som hus - lite omklädningsrumskänsla över det hela tycker jag. Plus dock för sittbänken (i rätt färg:-)) om man vill sätta på sig skorna.T.v.: Olika sittgrupper är placerade runtom i det stora kontorslandskapet. Extra plus för att de flesta möbler är köpta på Blocket eller på auktioner och sedan renoverades de - möblerna alltså.
T.h.: Åsså har man ett eget café i receptionen med en riktig espressomaskin. Strålande:-)


Hoppas ni inte tröttnar på mina reportage från olika studiebesök hos företag i Stockholm. Om ni tycker dom är tråkiga är jag absolut inte sur om ni slutar läsa… här;-)

Rocky
När jag tänker på Vasakronan är det reklamfilmerna med skivbolagsdirektören Rocky som sändes i början av 2000-talet som har etsat sig fast i mitt minne. Ja, det har nog hänt en hel del med självaste huvudkontoret också – helt i filmernas anda kan jag säga. Man ska ju leva som man lär eller hur!?

Klara Zenit
Den 3 december 2012 flyttade företagets cirka 100 anställda in i Klara Zenit på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm. Det nya kontoret är aktivitetsbaserat (vet inte riktigt vad det betyder men ingen har en fast arbetsplats och alla servrar ligger i ett molnsystem) och uppbyggt som en levande stad med öppna platser där personalen kan mötas och umgås med varandra, med företagets kunder och samarbetspartners… samt med mig och tio av mina kollegor – som idag till exempel.

Klara Zenit vs. Swecohuset
Självklart får ni ta del av mitt studiebesök i form av en bildkavalkad. Jag kan väl säga som så att jag hade hoppat högt av glädje idag om jag inte varit i Swecohuset för några veckor sedan. Tyckte deras lokaler kändes mycket mera levande än Vasakronans - ljusare, luftigare, roligare och betydligt mera färgglada. Eller vad tycker ni!? Kanske är jag bara bortskämd vid det här laget.

PS. Det finns fler bilder. Ni som inte har tröttnat och vill se fler foton, säg till bara! DS.
16 kommentarer:

Susanne sa...

Ser ut som om jag ska skippa mitt studiebesök nästa vecka ;)
Tack för bilderna.

Olga T sa...

Det är väl spännande att se på olika miljöer och inredningar! Säger en som gillar att titta på hemnet just för att se hur det ser ut "hemma hos folk".....
Offentliga miljöer är intressanta. De ska vara tilltalande, praktiska och passa många olika människor.

Jane sa...

Blir lite avundsjuk på sådana arbetsplatser ... en annan har inte ens ett personalrum :( Arbetsplatsen består av skrivbordet i klassrummet och all lunch intas i matsalen tillsammans med alla barn, lite skillnad!

Jane sa...

Glömde ju - kolla om du har lust: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtgavleborg/ sändningen 19.15, ca 5 min in i programmet. Där kan du skymta mina små tavlor :)

llh sa...

Riktigt roligt att få titta in hos olika stockholmsföretag. Du är bästa guiden!

Arbetsmiljöer där man tänkt till extra intresserar mig. Visst ger den förra (Sweco) ett mer designat coolare intryck.
Vasakronan tycks lite plottrigare mer som ett hopplock även om tanken med second hand är god. Antar också att det är helt olika pengar som man kunnat satsa på inredning/lokaler.

Dock vinner Vasakronan många stilpoäng för spelet!!! Detta trots att jag är helt nollställd till det fotboll irl :)

Pumita sa...

Sofforna ser inte alls sköna ut, alldeles för kantiga, men färgen (orange) är fin. Kaffemaskinen får en guldstjärna.

Mona sa...

Jag gillade vad jag såg när du visade dina bilder från Svecohuset, men här vet jag inte riktigt. Självklart måste man besöka såna här miljöer själv för att bilda sig en uppfattning. Det handlar ju inte bara om hur det ser ut, utan också om vilken känsla som förmedlas. Dom där skåpen tycker jag direkt illa om. Men fotbollsspelet är juste! Klart jag vill se mera bilder!!!

Monica sa...

Skulle nog vilja ha ett eget rum om jag jobbade inne;-)
All reklam var roligare förr i tiden, fulöl Åke mm
Ha en bra dag

Eva Trillian sa...

Egna skåp? Visst - mindre plåtter med jackor (och jag vet inte allt) överallt. Why not, liksom!
Funderar över sofforna. Gillar avskildheten - tanken tilltalar mig - men är de bekväma?
Kul med studiebesök? :) Jag tycker det är kul med bilderna i alla fall :)

Ama de casa sa...

Fotbollsspelet var dessutom vackert rött - kan knappast bli bättre :-)

Rantamor sa...

Kan se att färgen orange har en tråd i dina foton och jag vet ju att du är svag för just den färgen.
Och så här i påsktider är det en härlig färg.

Fotbolls-spelet är ju bara så snygg,
förstår att du gillar.

Ska jag hämta dig imorron ???
Tänkte vi kunde åka tillsammans, jag tar en box framme på kvasten...
vi kan ju pausa lite på vägen !!!

Tjingelingen från Rantamor.

SoF sa...

Jag som sällan är ute i "verkligheten" tycker att sådana här reportage med bilder är jättekul.
Intressant att se hur de tänker om (och genomför) sin arbetsmiljödesign.

Så jag ser fram emot flera liknande inlägg. :)

Vårsolshälsningar!

cat sa...

Jag gillar helt klart dina reportage. Just den här gången fick jag fina barndomsminnen från när man spelade ett sådant där spel. Fast det var ju gubblag då förstås.

Guldkryckan sa...

Har väl mer o mer blivit ett måste för många företag att inte ha några fasta arbetsstationer...det där molnet ja...så länge det inte är "molnigt" så fungerar det ju...antar jag.
Helt naturligt så har jag inget sådant..jag bedriver mitt arbete på flygande fot..eller vad det nu kallas...har jag tur så lyckas jag hålla allt flytande..även utan moln ;)

Ha så gott BP

Freja sa...

Älskar dina studiebesöksbilder. Och jag skulle gärna jobba i ett sånt flexibelt kontorslandskap. Gillar idén och gillar den brokiga inredningen. Men håller med dig om att Swecohuset var snäppet bättr!

fotobrus.se sa...

Jag gillar bilderna.